Connect with us

Știri din județ

#Reset Plastic!

Publicat

pe

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor goale de plastic, provenite de la produsele de igienă sau de curățenie. Acestea vor fi reciclate.

În spațiul special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, la intrarea în magazine, clienții pot depune recipiente de:

– produse de îngrijire personală: șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichid;

– produse de curățenie: detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor.

La fiecare 3 recipiente de plastic aferente produselor cosmetice și de curățenie* pe care le lași în broscuța din magazinele Kaufland în perioada 01 – 30 septembrie 2020primești o reducere de 50% la gama de detergenți pentru suprafețe Mr. Proper 1L.

Mergi apoi la Biroul de Informații și intră în posesia cuponului de reducere**, apoi ridică produsul de la raft și prezintă-l pentru scanare la casa de marcat.

* Nu sunt incluse în campanie produsele cosmetice și de curățenie ambalate în recipiente: metalice, de sticlă, Tetra Pak și carton, produsele de machiaj, deo stick, spray și pastă de dinți, perii, mănuși, bureți de vase, bureți de baie, spray-uri sau orice alte produse cosmetice sau de curățenie care nu sunt ambalate în recipiente de plastic.

** Valoarea cuponului este de 0,01 lei la casele de marcat.

Unde găsești instalația sub formă de broască țestoasă? 

În prezent, broscuța este disponibilă în următoarele magazine Kaufland:

 • București – Tei 
 • București – Rahova 
 • București – Pallady 
 • București – Pantelimon
 • Constanța – Obor
 • Iași – Păcurari
 • Timișoara – Elisabetin 

În curând, proiectul va fi extins și în alte orașe.

Publicul larg considera ca acest tip de recipiente implica un proces similar de reciclare similar PET-urilor, sticlelelor din plastic. Dar nu este asa.
Ambalajele de produse de igienă și curățenie aduse la instalația sub formă de broască țestoasă sunt sortate și reciclate prin intermediul unei firme specializate, printr-un proces amplu ce constă în trei etape:

sortarea materialelor la stația automată; pregătirea pentru reciclare; reciclarea propriu-zisă, prin termoformare.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Aranjamente florale cu livrare în Bucuresti, la birou sau acasă

Publicat

pe

De

In zilele noastre, dacă îți dorești să faci un cadou rapid cuiva, poți apela la o florărie online. O florarie online este la îndemâna oricui are internet. Însă, te-ai întrebat vreodata de când există această artă? Dovezile arheologice arată că vechii egipteni decorau morminte și biserici cu aranjamente florale delicate; iar istoria scrisă arată că aproape fiecare cultură de pe pământ a luat parte la practica aranjării florilor la un moment dat. Timp de mulți ani, s-a presupus doar că obsesia umanității pentru aranjamentele florale a fost o consecință directă a frumuseții naturilor. Dacă ai căutat o scuză pentru a-ti completa casa sau biroul cu aranjamente florale Bucuresti, iată mai jos enumerate 4 beneficii dovedite:

1. Florile îți stimulează starea de spirit

Un studiu de 10 luni a arătat că vizualizarea florilor îți ridică instantaneu starea de spirit.

În timpul studiului în cauză, participanților li s-au oferit flori la intervale aleatorii și apoi au fost rugați să raporteze nivelurile lor de satisfacție sau bunăstare. Aproape toți cei implicați în studiu au spus că s-au simțit mai fericiți după ce au primit flori, iar o cantitate substanțială a raportat și sentimente de emoție și recunoștință.

2. Aranjamentele florale promovează relaxarea pașnică

Există un motiv pentru care uleiurile esențiale de mușețel și lavandă sunt utilizate pentru a promova relaxarea: multe dintre parfumurile naturale produse de flori au un efect calmant asupra organismului.

Mecanismul exact care dă acest efect nu este înțeles pe deplin, dar cercetătorii consideră că a fi capabil să te reconectezi cu natura și să observi ceva, detașat de stresurile vieții noastre moderne ocupate, este suficient pentru a promova relaxarea în sine. Dacă te simți stresat, oricând există posibilitatea de a comanda de la o florărie online aranjamente florale în București.

3 . Florile ajută memoria

Aromele produse de anumite flori ar putea ajuta și la formarea memoriei. De fapt, persoanelor expuse la mirosul trandafirilor li s-a arătat că au o șansă mai mare decât media de a-și aminti informațiile înainte de a fi expuse mirosului, iar oamenii de știință explorează acum oportunități de a folosi mirosurile florale. Acest lucru nu înseamnă că umplerea biroului tău cu flori te va împiedica să uiți cheile, dar înseamnă că expunerea constantă la unele flori ți-ar putea ajuta creierul să creeze căi neuronale puternice și să dezvolte mai multe amintiri.

4. Florile încurajează gândirea creativă

Un alt studiu de opt luni a arătat că angajații s-au comportat mai bine într-o varietate de teste de creativitate dacă au văzut flori înainte de a începe. Din nou, acest lucru ar putea fi legat de natura înălțătoare a florilor sau de un răspuns chimic adânc înrădăcinat, dar ideea este că, dacă dorești să încurajezi creativitatea la birou sau acasă, o grămadă de flori proaspete poate fi o soluție eficientă.

Aceste rezultate au fost testate folosind și o varietate de flori diferite, așa că depinde de tine cum decorezi, însă dacă ești nehotarât, o florărie online îți va sta mereu la dispoziție.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Știri din județ

Asistenta rutiera, transport pe platforma auto

Publicat

pe

tractari auto

In mod firesc orice sofer se gandeste ca nu va avea niciodata nevoie sa apeleze la o firma care sa-i tracteze masina. Majoritatea merg pe premiza ca lor nu li se poate intampla, sau daca se va intampla vad la momentul respectiv ce este de facut.

Realitatea este ca indiferent ce experienta ai ca si sofer sau de modelul masinii pe care il conduci, situatii neprevazute in care sa se defecteze masina pot sa apara in orice moment. In trecut atunci ti se defecta masina primul lucru era sa apelezi un prieten care sa te tracteze pana la un service. In ziua de azi aceasta practica nu se mai foloseste, este prea riscanta, poate sa cauzeze dauneze masinii si din punct de vedere legal sunt multe cerinte de indeplinit.

Daca trebuie sa pleci la un drum mai lung solutia este sa ai un numar de telefon de la o firma de tractari auto, salvat in agenda telefonului. Acest lucru te poate va scapa de necazuri si poti salva timp pretios.

Chiar daca in ziua de azi este destul de greu sa gasesti o firma serioasa, pe care sa te poti baza, ele exista, si daca tii cont de recomandarile noastre o sa faci o alegere buna.

Programul de lucru

Asigura-te ca firma de tractari pe care vrei sa o alegi are program de lucru non stop si poate sa intervina oriunde si la orice ora pentru a te ajuta.

Ofera asigurare CMR

Ca si client va trebui sa lasi totul in seama firmei de tractari auto brasov, insa ce faci daca acesta ii provoaca daune?

Solutia este asigurarea CMR, ea se adreseaza clientilor transportatorilor care desfasoara curse atat pe teritoriul tarii, cat si în afara sa.

Acest tip de asigurare nu numai că este necesara, ci a si devenit obligatorie.

Polita acopera pagubele marfii transportate, in cazul nostru ale vehiculelor, din momentul in care acestea au fost preluate si pana la destinatie.

Daca vrei sa alegi totusi varianta de a fi tractat de un prieten, trebuie sa tii cont de aspectele din legislatia rutiera.

Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cunoscuta publicului larg sub denumirea de Codul rutier, stabileste la art. 157 normele legale privind remorcarea unui autovehicul, care trebuie respectate de toti participantii la trafic.

Astfel, remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

 • conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;
 • autovehiculul tragator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului cand remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;
 • remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;
 • conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci când sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

Contraventii

Nerespectarea normelor de remorcare a vehiculelor se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a IV-a de sanctiuni (art. 102, alin. 1, punctul 24 din OUG nr. 195/2002), respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Amenzile pentru nerespectarea normelor de remorcare a autovehiculelor pot avea valori cuprinse între 1125 lei si 2500 lei.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING – Servicii promovare SEO Timisoara.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Știri din județ

Descopera catalogul proprietatilor istorice si al proprietatilor exclusiviste de vanzare

Publicat

pe

Aproape ca nu exista zona istorica sau geografica din Romania unde sa nu gasim o sumedenie de cladiri istorice, cladiri de patrimoniu sau proprietati exclusiviste. In ceea ce priveste cladirile istorice foarte multe dintre acestea au fost uitate de proprietari sau de autoritati. Din acest punct de vedere de-a lungul anilor s-au degradat si au ajuns in paragina. Din fericire in ultimii ani tot mai multe dintre aceste imobile istorice au inceput sa fie refacute si sa fie repuse in circuitul turistic sau sa fie achizitionate pentru case de vacanta sau pentru a locui in ele.

Tot mai multe proprietati istorice si exclusiviste in oferta imobiliara

In ciuda faptului ca foarte multa lume considera aproape inaccesibila achizitionarea unei proprietati imobiliare din categoria cladirilor istorice, trebuie spus ca preturile pentru astfel de imobile nu sunt cu mult mai mari comparativ cu cladirile noi din marile orase, si nici fata de imobile istorice din marile centre urbane ale Romaniei. Astazi foarte multe proprietati istorice de vanzare pot fi considerate ca avand preturi accesibile mai ales atunci cand vorbim despre cei care isi doresc sa faca o investitie in domeniul alimentatiei publice sau al ospitalitatii.

Fara doar si poate ca o cladire istorica este un cadru ideal pentru amenajarea unui restaurant, a unui loc pentru organizarea de evenimente sau chiar a unei pensiuni ori a unui hotel. Nu exista niciun dubiu ca turistii sau cei care sunt in cautarea unui loc unic pentru organizarea unui eveniment s-ar arata foarte interesati de un astfel de loc. De cealalta parte daca bugetul iti permite si daca intotdeauna ai visat sa locuiesti cu familia intr-un conac sau chiar intr-un mic castel, atunci cu siguranta astfel de proprietati istorice exclusiviste reprezinta cea mai buna alegere.

Catalog ofertant de proprietati istorice de vanzare

Pana nu demult chiar si daca iti doreai sa investesti intr-o proprietate istorica era foarte dificil de facut acest lucru prin prisma faptului ca era greu sa gasesti proprietarul sau mostenitorii cu care sa discuti asupra detaliilor tranzactiei imobiliare. Astazi lucrurile sunt mult mai simple si acest lucru datorita celor de la firma Artmark Historical Estate. Aceasta firma intermediaza tranzactii imobiliare pentru o gama diversificata si numeroasa de proprietati exclusiviste si proprietati istorice, imobile aflate pe intreg teritoriul tarii.

Indiferent daca esti in cautarea unui conac de vanzare Buzau, daca preferi un castel de vanzare din Transilvania ori daca esti interesat de o casa de vacanta in zona montana, toate acestea se regasesc in catalogul cu proprietati istorice de vanzare pe care Artmark Historical Estate il propune celor interesati de astfel de tranzactii imobiliare.

In momentul in care apelezi la aceasta firma specializata in astfel de tranzactii imobiliare vei beneficia si de consultanta de specialitate. Mai mult, ai certitudinea faptului ca daca ai luat decizia de a cumpara un conac de vanzare Buzau sau un castel din cele disponibile in Transilvania, toate actele sunt pregatite pentru realizarea tranzactiei dintre proprietar si cumparator. Indrazneste sa te vezi proprietarul unui conac sau a unui castel!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social58 de minute inainte

Casa Del Santos, caminul pentru batraneti linistite

Casa Del Santos anunta deschiderea casei de seniori. Exista in aceasta locatie calitate si standarde europene provenite din Italia, pentru...

Eveniment17 ore inainte

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Eveniment2 zile inainte

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Social2 zile inainte

Fostul primar al comunei argeşene Corbi, Virgil Baciu, candidează ca independent la Camera Deputaţilor

După două mandate extrem de reușite ca primar al comunei Corbi, nonconformistul Virgil Baciu vrea să candideze, independent, pentru un...

Eveniment3 zile inainte

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

,,Trebuie să evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic, sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie...

Eveniment4 zile inainte

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Afaceri4 zile inainte

Pop Engineering – un jucator de top pe piata de instalatii electrice industriale

In vremurile dificile pe care le parcurgem, putini sunt antreprenorii romani care fac tot posibilul din imposibil, cu succes, pentru...

Eveniment5 zile inainte

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Exclusiv5 zile inainte

Carmen Târnoveanu dăruiește publicului momente inedite la TVR International

Cea de-a treia ediție din sezonul 5 al emisiunii ”Dăruiește Românie!”, difuzată de TVR Internațional, aduce în casele telespectatorilor o...

Exclusiv5 zile inainte

Federația Română de Psihoterapie ia măsuri pentru îmbunătățirea sănătății mintale a romanilor

Din ce în ce mai mult în ultimii ani, sănătatea mintală a omenirii este din ce în ce mai afectată...

Eveniment6 zile inainte

Breaking News/Alegeri parlamentare 2020/Bataie pe ciolan, in PNL/Surse: Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe pozitia numarul 1 la Senat in Prahova

PNL are dorinţe mari. La Camera Deputaţilor, liberalii vizează 110 locuri, acum au 82, iar aleşi pe liste acum patru...

Eveniment6 zile inainte

Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii!

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Social7 zile inainte

MEDIMFARM S.A. Ploiesti anunta lansarea pe piata romaneasca a testelor “Standard Q Covid 19-Ag”

MEDIMFARM S.A. Ploiesti, companie cu experiență de peste 30 de ani în domeniul farmaceutic, anunță lansarea pe piața autohtonă, in...

EvenimentO săptămână inainte

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

UncategorizedO săptămână inainte

Carmen Târnoveanu dăruiește publicului momente inedite la TVR International

Cea de-a treia ediție din sezonul 5 al emisiunii ”Dăruiește Românie!”, difuzată de TVR Internațional, aduce în casele telespectatorilor o...

Știrile Săptămânii