Connect with us

Exclusiv

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Publicat

pe

Loredana Poenaru, Director Programe Junior Achievement Romania

 • Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024.
 • Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate din cel mult 5 membri, în perioada 26 septembrie – 31 octombrie, prin completarea formularului disponibil pe platforma competiției.
 • Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.
 • În cadrul competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere în cadrul cărora vor învăța despre metoda Sustainable Design Thinking, organizate cu obiectivul de a-și aduce la viață ideile cu care s-au înscris în concurs.
 • La finalul competiției, echipele clasate pe primele poziții vor câștiga echipamente Samsung și sesiuni de training organizate de Google România.

București, 26 septembrie 2023 – Samsung Electronics România anunță startul celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow. Ediția din acest an este realizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest. Ediția precedentă a înregistrat un număr record de 325 de înscrieri la nivel național.

Echipa SurvEco_Locul 3_Solve for Tomorrow editia a II-a

În căutare de minți fresh și dorința de a produce o schimbare

Prin intermediul Solve for Tomorrow, Samsung Electronics România caută tineri hotărâți să modeleze viitorul cu ajutorul ideilor inovatoare. Competiția lansată astăzi se adresează elevilor de liceu cu vârste între 16 și 18 ani dornici să producă o schimbare în comunitatea din care fac parte îmbinând tehnologia și educația cu soluțiile eficiente și sustenabile. Tinerii se pot înscrie în perioada 26 septembrie – 31 octombrie 2023, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categoriide concurs: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă.

“Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare și pline de creativitate în cadrul unei noi ediții Solve for Tomorrow. GenZ – acești tineri mereu la curent cu ce se întâmplă sunt pregătiți oricând să acționeze pentru a face lumea un loc mai bun. Pe parcursul celor două ediții organizate până acum în România, participanții au dat dovadă de implicare, responsabilitate, entuziasm și maturitate, dezvoltând proiecte complexe, orientate spre rezolvarea unor probleme identificate în societate. Continuăm să investim în comunitatea locală de tineri, punându-le la dispoziție instrumentele de care au nevoie pentru a schimba lumea începând de astăzi, idee cu idee. Suntem mândri să facem împreună cu aceștia pași mici spre schimbări sustenabile.”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Lansare Solve for Tomorrow editia a 3-a

Pe perioada desfășurării Solve for Tomorrow, tinerii sunt încurajați să îmbine tehnologia cu educația și creativitatea prin intermediul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate în parteneriat cu Junior Achievement România. Prin platforma de workshop-uri și intâlniri dedicate, Samsung își propune să pună la dispoziția tinerilor cât mai multe informații și să îi îndrume pe aceștia în toate etapele de dezvoltare ale unui proiect, în așa fel încât ideile înscrise în competiție să prindă viață și să aibă un impact pozitiv asupra societății.

“Solve for Tomorrow reprezintă o oportunitate de a lucra alături de tineri cu inițiativă, de a încuraja inovația și creativitatea și de a pune în evidență modul în care tehnologia poate contribui la dezvoltarea unor comunități sustenabile. Suntem nerăbdători să descoperim schimbarea așa cum este ea văzută de tineri și suntem convinși că și în acest an va fi o competiție care inspiră, care creează impact și noi experiențe de învățare pentru participanți.”, a declarat Loredana Poenaru, Director Educațional Junior Achievement România.

Formatul competiției

Competiția este formată din două etape. În prima etapă, elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, completând formularul disponibil pe platformă, până la data de 31 octombrie. În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la activitățile prevăzute în cea de-a doua etapă a competiției. Cei selectați în etapa a doua vor beneficia de workshop-uri și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile inovatoare propuse pentru a rezolva diversele provocări identificate în societate. Puteți afla toate detaliile în Regulamentul competiției.

Sabina Stirb Head of Communications Samsung Electronics Romania

Calendarul Solve for Tomorrow, ediția 2023 – 2024

 • Lansare Competiție: 26 septembrie 2023
 • Perioadă de înscriere: 26 septembrie – 31 octombrie 2023
 • Jurizarea proiectelor înscrise: 1 – 8 noiembrie 2023
 • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a, pe site-ul competiției: 8 noiembrie 2023
 • Validarea participanților în cea de-a doua etapă: 9 – 17 noiembrie 2023
 • Desfășurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 20 noiembrie – 15 decembrie 2023
 • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție: 22 noiembrie – 20 decembrie 2023
 • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 – 22 ianuarie 2024
 • Desfășurarea sesiunilor de mentorat: sesiunea I – 11 – 15 decembrie 2023; sesiunea II – 29 ianuarie – 7 februarie 2024
 • Eveniment Demo Day: 13 februarie 2024
 • Finala Competiției: 20 februarie 2024

Echipa SurvEco_Locul 3_Solve for Tomorrow editia 2

Parteneri

În cadrul ediției din acest an, Google România și Impact Hub Bucharest s-au alăturat proiectului în calitate de parteneri, cu obiectivul de a oferi, alături de Samsung Electronics România, mai multă vizibilitate competiției atât în rândul tinerilor, cât și în rândul potențialilor investitori care îi pot ajuta pe participanți să continue dezvoltarea ideilor inclusiv după finalizarea competiției.

“La nivelul biroului Google din România avem în desfășurare multiple programe de promovare a educației în zona de tehnologie, astfel încât am primit cu mult entuziasm proiectul Samsung destinat liceenilor dornici să producă o schimbare în comunitatea din care fac parte. Scopul nostru este acela de a încuraja un număr cât mai mare de tineri să urmeze o carieră în tehnologie. Peste 2000 de elevi ne-au vizitat biroul în ultimii ani pentru a vedea cum este să lucrezi la o companie de tehnologie, au cunoscut googlerii de aici, le-au pus întrebări și au învățat cum funcționează produsele Google precum Cloud, Maps sau Translate și cum ajută acestea lumea. Suntem nerăbdători să-i cunoaștem și pe câștigătorii Solve for Tomorrow de anul acesta și să învățăm unii de la ceilalți.” a declarat Sorin Sfetcu, Industry Manager Google România.

“Ne bucurăm să ne alăturăm acestui demers extrem de important, în calitate de parteneri Solve for Tomorrow, ediția 2023 – 2024. Pentru a pregăti tinerii din România să devină antreprenori de succes în viitor este esențial să-i spijinim astăzi în dezvoltarea unei mentalități inovatoare și în găsirea unor soluții creative la problemele cu care se confruntă în comunitățile lor. Prin intermediul acestui parteneriat, îi încurajăm să utilizeze tehnologia, să colaboreze în echipă și să își valorifice ideile pentru a genera schimbări pozitive în societate. Acest demers reflectă pe deplin valorile Impact Hub Bucharest și ne inspiră să contribuim la modelarea viitorului prin educație și inovație.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și Confondator Impact Hub Bucharest.

Peste 600 de proiecte înscrise în Solve for Tomorrow România

În cadrul celor două ediții organizate până în prezent în România, peste 600 de idei au fost înscrise în competiție la nivel național. Participanții selectați pentru cea de-a doua etapă a Solve for Tomorrow 2022-2023 au beneficiat de 4 luni intense de pregătire formate din ateliere, workshop-uri și sesiuni 1:1 realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România și Junior Achivement România. În plus, tinerii au avut ocazia să interacționeze cu creatori de conținut apreciați, ambasadori de brand Team Galaxy – Bogdan Techeș, Lorena Șerban, Jaxi și Radu Constantin, care, în cadrul întâlnirilor online organizate au împărtășit din experiența lor despre cum poți face diferența pe platformele de social media prin conținut calitativ. Solve for Tomorrow 2022 – 2023 a însemnat, de asemenea, și interacțiunea cu peste1.200 profesori și mai mult de1.300 elevi.

Câștigătorii ediției 2022 – 2023

Echipa Colegiului Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți s-a clasat pe prima poziție, în urma dezvoltării prototipului unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienți și adaos vegetal, care încetinește ritmul de evaporare a apoi. Premiul al II-lea a fost acordat echipei Spacemind Kingdom, de la Liceul Tehnologic Jacques M. Elias din Sascut, care a dezvoltat conceptul unui joc-aplicație adresat fetelor, pentru promovarea educației în domeniile STEM. Echipa SurvEco de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București a ocupat cea de-a treia poziție cu prototipul unui sistem de drone, care, prin intermediul AI, va putea identifica zonele limitrofe orașelor, cu depozitări sau arderi ilegale de deșeuri.

Despre Solve for Tomorrow

Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Solve for Tomorrow s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a accesoriilor smart a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Justitia din Franta o cauta pe Cristina Gheaus, candidatul PSD la Primaria Comarnic, pentru o „gaura” de 60.000 euro! (II) – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

RUSINE! Dupa umilinta premierului, alături de Volosevici și Nanu, la Halele Centrale din Ploiești, Ciolacu a fost umilit si de asa zisa „ambasadoare” a Romaniei in Franta – candidatul PSD la Primaria Comarnic

Justitia din Franta o cauta pe Cristina Gheaus, candidatul PSD la Primaria Comarnic, pentru o „gaura” de 60.000 euro, va dezvaluiam in primul episod.

Un prestigios ziar din Franta a dezvaluit teapa si minciunile acestei Clotilde ARMAND de Comarnic si/sau varianta PSD (detalii. aici)

Sa traducem in limba romana acest articol, poate Clotilde ARMAND de Comarnic a uitat limba franceza de cand a fugit din Franta!

„Oficiul de Turism al regiunii Falaise câștigă recursul împotriva fostei directoare

Instanța a respins acuzația de hărțuire a Cristinei Gheaus, precum și luarea de măsuri, care a fost reîncadrată drept simplă demisie. Oficiul de Turism trebuie să recupereze 56.000 €.

Jacques Duclos, președintele Oficiului de Turism al regiunii Falaise, a făcut eforturi mari, pentru a întocmi un dosar solid.

De Jean-Luc Pellerin

Răspunzând la diferite întrebări adresate în cadrul consiliului comunitar, care a avut loc joi, 14 noiembrie 2019 la Eraines, Claude Leteurtre a anunțat „vești bune” cu privire la Oficiul de Turism al regiunii Falaise.

Acesta era în conflict cu fosta directoare, Cristina Gheaus.

Ea și-a dat demisia, din cauza hărțuirii la care pretinde că a fost supusă. Instanța competență în relații de muncă a obligat Oficiul de Turism să plătească 60.000 € (Nota redacției: 31 mai 2018). Doamna Gheaus era atât de bolnavă, încât s-a întors în România.

„Având în vedere plecarea sa în România, noi solicitasem suspendarea plății despăgubirilor. Înalta Curte din Caen a dispus plata.

Ați ajutat Oficiul de Turism să facă față acestei solicitări, acestei obligații; altfel, s-ar fi înrăutățit situația pentru tot personalul și pentru toată lumea.”

În România, la o adresă necunoscută” (N.R- Chiar asa madam’? Sa fugi dupa ce ai luat banii?).

„Asociația Oficiului de Turism a făcut recurs la această hotărâre. La procedura de recurs, OT a obținut satisfacție deplină. OT, independent de această procedură, ar trebui să recupereze 56.000 de euro. Directoarea s-a întors însă în România la o adresă chipurile necunoscută.

Va fi foarte greu să recupereze acești bani. Faptul că au avut dreptate îi face pe Oficiul de Turism și pe președintele acestuia să se simtă bine cumva. Vă reamintesc că pasivele și activele OT aparțin CDC regiunii Falaise.”

„Multe inconsecvențe”

Această veste bună pentru Oficiul de Turism al regiunii Falaise a apărut pe 24 octombrie 2019.

Am primit hotărârea Curții de Apel din Caen”, subliniază la rândul său Jacques Duclos. „Doamnei Gheaus i-au fost respinse aproape în totalitate cererile împotriva Oficiului de Turism al regiunii Falaise. Instanța a respins acuzația de hărțuire, precum și acțiunea (echivalentă cu concedierea fără motiv real și serios) care a fost recalificată drept simplă demisie.

Regiunea Falaise se bazează pe energia solară

„Judecătorul a subliniat astfel multiplele neconcordanțe în acuzațiile aduse asociației și președintelui acesteia, precum și lipsa lor de temei.

În consecință, doamna Gheaus a fost obligată să restituie integral sumele plătite pentru așa-zisa concediere, care ar fi cauzat falimentarea subită a Oficiului de Turism, dacă nu ar fi intervenit comunitatea. (N.R – Frumos madam’, chiar o ambasadoare a Romaniei….Fara cuvinte…)!

Președintelui Jacques Duclos i s-a luat o piatră de pe inimă

A spune că lui Jacques Duclos i s-a luat o piatră de pe inimă este un eufemism. Împreună cu avocatul său, președintele Oficiului de Turism al regiunii Falaise a trebuit „să lupte din greu pentru a pune cap la cap un caz solid și a-și câștiga cauza. Nu a fost un proces simplu.”

În urma unui audit pe care l-a solicitat în toamna lui 2017, Jacques Duclos a luat o decizie foarte importantă, pentru a nu pune în pericol organizația: desființarea funcției de director, care reprezenta un cost. Președintele OT a propus, mai exact, demiterea economică a Cristinei Gheaus care, ulterior, și-a luat concediu medical și a decis să atace OT. (N.R- Ups, cata competenta si cata mandrie pentru Comarnic sa primeasca acesta copetenta din partea acestei acestei Clotilde ARMAND de Comarnic!Sac!).

În Falaise, co-președintele UCIA, Delphine Alleno, demisionează

„Acuzațiile au fost din toate punctele de vedere foarte dăunătoare pentru organizația noastră, dar și pentru mine personal, având în vedere violența acestor acuzații.  Dosarul este acum „în mâna executorului judecătoresc care urmează să notifice hotărârea”.

În Falaise, Sylvie Roméro creează obiecte cu materiale reciclate

La Oficiul de Turism al regiunii Falaise, care va deveni EPIC (Organizație Publică Intercomunală) la cererea CDC, „acesta va fi momentul organizării etapelor administrative.

La sfârșitul anului 2019-începutul anului 2020 va avea loc o adunare generală extraordinară. Această transformare nu are consecințe pentru angajații, care au reușit să rămână motivați și să investească în dezvoltarea turismului regiunii Falaise în această perioadă tulbure”, conchide Jacques Duclos. (Traducere realizata profesional – (aici) ).

O sa revenim si cu alte minciuni ale acestei Clotilde ARMAND de Comarnic, varianta PSD. (Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

„JAFUL LA DRUMUL MARE” pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani ((III) – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Motto:

„Omul fals nu este cel care te minte..Este cel care după ce te-a mințit, are curajul sa te privească în fata”

La data de 14 mai 2024, ziarul Incisiv de Prahova publica urmatorul articol: „Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD” (aici).

Domnul Gheorghe Orbu a fost ales pe listele USR, însă ulterior a trecut în barca baronului județean Mircea Cosma, iar acum candidează din partea PSD. Ce contează doctrina sau partidul, când la mijloc sunt bani mulți, nu-i așa?...

La data de 29 mai 2024, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „JAFUL LA DRUMUL MARE” pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – GARANTAT DE CLANUL COSMA (II)

Iata ca apar noi dezvaluiri despre „JAFUL LA DRUMUL MARE” care este un sport național la Aricestii Rahtivani.

George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – GARANTAT DE CLANUL COSMA 

„Într-o comună cu un excedent bugetar de peste 𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐄𝐔𝐑𝐎, situată în top 10 al veniturilor din țară, ocupând chiar locul 6, este regretabil să te mândrești cu astfel de investiții.

În contextul unui astfel de excedent, a te lăuda cu proiecte de anvergură precum construirea unor terenuri de fotbal este, într-adevăr, penibil.

Mai mult, dacă acestea sunt printre puținele realizări notabile, iar restul proiectelor sunt neglijate, situația devine cu atât mai problematică. Aceste investiții ar trebui să fie o normalitate pentru o comună bogată, situată în apropierea unui municipiu și cu un buget mai mare ca a unui municipiu.

Într-o localitate precum Ariceștii Rahtivani, astfel de proiecte ar trebui să devină parte din cotidian, nu un motiv de laudă.

Nu suntem izolați, solicitând sprijin financiar de la Consiliul Județean din cauza lipsei de fonduri pentru investiții. Acest tip de realizări trebuie considerate minime într-o comună cu asemenea resurse financiare, astfel că: – Tot ceea ce ține de biserică a fost realizat de comunitatea bisericească însăși, prin efortul și munca lor.

Primăria, reprezentată de Consiliul Local, s-a limitat doar la transferul fondurilor în contul bisericii.

Aceste construcții nu sunt realizate de primar în calitatea sa de edil.

 – În legătură cu piața, se poate menționa că un astfel de proiect, care a costat (𝟏𝟐𝟎.𝟗𝟏𝟒 𝐄𝐔𝐑𝐎), rămâne neutilizat.

De asemenea, este pertinent să întrebăm de ce nu au fost prezentate și celelalte piețe. Sau oare nu mai există alte piețe încă funcționale de menționat?

– În ceea ce privește stația de încărcare vehicule electrice, ar fi relevant să întrebăm câți cetățeni din comună dețin vehicule electrice și câți dintre aceștia au beneficiat de această investiție considerabilă. Sau nu cumva au fost proiectate pentru a servi autovehiculelor electrice cumpărate de edil pentru instituție, tot din fonduri publice?

– În acest context, ar fi adecvat să întrebăm de câte ori a fost utilizat acest vehicul utilitar (UTV) și dacă astfel de achiziții reprezintă, în viziunea sa, proiecte importante.

Un tocător de crengi, serios? Nu a achiziționat și un espressor de cafea? Și acesta ar putea fi considerat un proiect, care ulterior va putea fi publicat în ziar;

Despre presupusul proiect „pârâul LEAOT”, aceasta nu a fost realizat de către primar, ci de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), în colaborare cu cetățenii din comuna noastră, în frunte cu domnul Mureșan Gabriel;

În ceea ce privește sensul de la BAUELEMENTE, aceasta a fost realizată de către Departamentul de Drumuri și Poduri, nu de către primar… individul.

Primăria nu ar fi putut interveni în mod semnificativ pe un DRUM NAȚIONAL;

Prin implementarea unor măsuri de digitalizare extinse, primarul a cauzat disconfort și perturbare printre cetățeni și angajați. Această tranziție către tehnologiile digitale a dus la creșterea timpului de așteptare la cozi pentru cetățeni și la o mai mare solicitare de timp și efort din partea funcționarilor publici;

Despre „marele proiect” – „obținerea unei steme pentru comună”, aceasta este cu adevărat remarcabilă… Îmi lipsește cuvântul. Este destul de neobișnuit să consideri că realizarea unui sigiliu pentru comunitate reprezintă un proiect demn de laudă; –Reabilitare „Monumentul Eroilor” a costat peste 𝟑𝟓.𝟕𝟔𝟓 𝐄𝐔𝐑𝐎 Atenție!!!… reabilitare și nu construcție! Cu asemenea proiecte se poate lăuda actualul edil pe paginile sale, proiecte care: fie nu sunt realizate de propria persoană, fie sunt ineficiente pentru cetățeni, fie sunt realizate cu sume catastrofale. Dacă aceste sunt proiecte demne de a fi lăudate, putem concluziona căderea în derizoriu a actualului încă în funcția de conducere!”. Vom reveni. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Sporul anticorupție pentru polițiști – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Motto:

„Omul fals nu este cel care te minte..Este cel care după ce te-a mințit, are curajul sa te privească în fata”

La data de 14 mai 2024, ziarul Incisiv de Prahova publica urmatorul articol: „Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD” (aici).

Domnul Gheorghe Orbu a fost ales pe listele USR, însă ulterior a trecut în barca baronului județean Mircea Cosma, iar acum candidează din partea PSD. Ce contează doctrina sau partidul, când la mijloc sunt bani mulți, nu-i așa?...

La data de 29 mai 2024, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „JAFUL LA DRUMUL MARE” pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – GARANTAT DE CLANUL COSMA (II)

Iata ca apar noi dezvaluiri despre „JAFUL LA DRUMUL MARE” care este un sport național la Aricestii Rahtivani.

George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – GARANTAT DE CLANUL COSMA 

„Într-o comună cu un excedent bugetar de peste 𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐄𝐔𝐑𝐎, situată în top 10 al veniturilor din țară, ocupând chiar locul 6, este regretabil să te mândrești cu astfel de investiții.

În contextul unui astfel de excedent, a te lăuda cu proiecte de anvergură precum construirea unor terenuri de fotbal este, într-adevăr, penibil.

Mai mult, dacă acestea sunt printre puținele realizări notabile, iar restul proiectelor sunt neglijate, situația devine cu atât mai problematică. Aceste investiții ar trebui să fie o normalitate pentru o comună bogată, situată în apropierea unui municipiu și cu un buget mai mare ca a unui municipiu.

Într-o localitate precum Ariceștii Rahtivani, astfel de proiecte ar trebui să devină parte din cotidian, nu un motiv de laudă.

Nu suntem izolați, solicitând sprijin financiar de la Consiliul Județean din cauza lipsei de fonduri pentru investiții. Acest tip de realizări trebuie considerate minime într-o comună cu asemenea resurse financiare, astfel că: – Tot ceea ce ține de biserică a fost realizat de comunitatea bisericească însăși, prin efortul și munca lor.

Primăria, reprezentată de Consiliul Local, s-a limitat doar la transferul fondurilor în contul bisericii.

Aceste construcții nu sunt realizate de primar în calitatea sa de edil.

 – În legătură cu piața, se poate menționa că un astfel de proiect, care a costat (𝟏𝟐𝟎.𝟗𝟏𝟒 𝐄𝐔𝐑𝐎), rămâne neutilizat.

De asemenea, este pertinent să întrebăm de ce nu au fost prezentate și celelalte piețe. Sau oare nu mai există alte piețe încă funcționale de menționat?

– În ceea ce privește stația de încărcare vehicule electrice, ar fi relevant să întrebăm câți cetățeni din comună dețin vehicule electrice și câți dintre aceștia au beneficiat de această investiție considerabilă. Sau nu cumva au fost proiectate pentru a servi autovehiculelor electrice cumpărate de edil pentru instituție, tot din fonduri publice?

– În acest context, ar fi adecvat să întrebăm de câte ori a fost utilizat acest vehicul utilitar (UTV) și dacă astfel de achiziții reprezintă, în viziunea sa, proiecte importante.

Un tocător de crengi, serios? Nu a achiziționat și un espressor de cafea? Și acesta ar putea fi considerat un proiect, care ulterior va putea fi publicat în ziar;

Despre presupusul proiect „pârâul LEAOT”, aceasta nu a fost realizat de către primar, ci de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), în colaborare cu cetățenii din comuna noastră, în frunte cu domnul Mureșan Gabriel;

În ceea ce privește sensul de la BAUELEMENTE, aceasta a fost realizată de către Departamentul de Drumuri și Poduri, nu de către primar… individul.

Primăria nu ar fi putut interveni în mod semnificativ pe un DRUM NAȚIONAL;

Prin implementarea unor măsuri de digitalizare extinse, primarul a cauzat disconfort și perturbare printre cetățeni și angajați. Această tranziție către tehnologiile digitale a dus la creșterea timpului de așteptare la cozi pentru cetățeni și la o mai mare solicitare de timp și efort din partea funcționarilor publici;

Despre „marele proiect” – „obținerea unei steme pentru comună”, aceasta este cu adevărat remarcabilă… Îmi lipsește cuvântul. Este destul de neobișnuit să consideri că realizarea unui sigiliu pentru comunitate reprezintă un proiect demn de laudă; –Reabilitare „Monumentul Eroilor” a costat peste 𝟑𝟓.𝟕𝟔𝟓 𝐄𝐔𝐑𝐎 Atenție!!!… reabilitare și nu construcție! Cu asemenea proiecte se poate lăuda actualul edil pe paginile sale, proiecte care: fie nu sunt realizate de propria persoană, fie sunt ineficiente pentru cetățeni, fie sunt realizate cu sume catastrofale. Dacă aceste sunt proiecte demne de a fi lăudate, putem concluziona căderea în derizoriu a actualului încă în funcția de conducere!”. Vom reveni. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized16 ore inainte

Review Zyxel NWA50AX

Zyxel NWA50AX este un punct de acces (AP) Wi-Fi 6 robust și accesibil, destinat micilor afaceri și birourilor de acasă....

Uncategorized21 de ore inainte

Succesul Antreprenorial în Era Digitală: Sfaturi și Strategii pentru Femei de Afaceri

Femeile antreprenor au oportunități vaste pentru a-și dezvolta afacerile și a-și extinde influența. La SecurMeNow, suntem dedicați succesului femeilor antreprenor,...

echipamente horeca echipamente horeca
Uncategorized2 zile inainte

Ce echipamente HoReCa va asigura ca nu ramaneti niciodata fara gheata?

Industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) depinde de multe detalii pentru a asigura satisfactia clientilor. Unul dintre aceste detalii este asigurarea...

Ce tipuri de lemn sunt cele mai potrivite pentru construcții? Ce tipuri de lemn sunt cele mai potrivite pentru construcții?
Afaceri3 zile inainte

Ce tipuri de lemn sunt cele mai potrivite pentru construcții?

Lemnul a fost folosit de mii de ani ca material de construcție datorită durabilității, esteticii și versatilității sale. Alegerea tipului...

Uncategorized3 zile inainte

Noile Samsung Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra și Galaxy Ring vin cu soluții inteligente pentru bunăstarea utilizatorilor

Cele mai recente produse de tip Wearables de la Samsung le oferă oamenilor noi experiențe inteligente conectate și contribuie la...

Uncategorized4 zile inainte

Tehnologii de Digitalizare Esențiale pentru Antreprenori în 2024: Găsește-ți Avantajul Competitiv

În 2024, digitalizarea nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate pentru orice antreprenor care dorește să rămână competitiv...

Afaceri6 zile inainte

Serviciul de rent a car este o solutie de mobilitate

In contextul actual al calatoriilor, fie ca sunt realizate in scop turistic sau de afaceri, mobilitatea devine un element esential....

UncategorizedO săptămână inainte

Philips lansează patru monitoare noi din seria E1 dedicată productivității

București,  3 iulie 2024 – Philips Monitors extinde seria E1 cu patru noi modele dedicate profesioniștilor din mediile de lucru dinamice....

UncategorizedO săptămână inainte

Raportul Anual de Sustenabilitate al MetLife a fost publicat: Construim un viitor mai încrezător

București, 4 iulie 2024: Grupul MetLife, în cadrul căruia este afiliat unul dintre principalii jucători din piața asigurărilor de viață...

Ce taxe de tranzit sunt aplicabile pentru transportul de marfă între România și Anglia Ce taxe de tranzit sunt aplicabile pentru transportul de marfă între România și Anglia
AfaceriO săptămână inainte

Ce taxe de tranzit sunt aplicabile pentru transportul de marfă între România și Anglia?

Transportul de marfă între România și Anglia implică o serie de taxe și costuri care trebuie luate în considerare pentru...

UncategorizedO săptămână inainte

SOLE lansează: Pop-Up Store SOLE 2024 – Discover. Shop. Shine.

România – 3 iulie 2024 – SOLE.ro , retailerul de top în produse cosmetice de înaltă calitate, are plăcerea de a...

UncategorizedO săptămână inainte

Transformă-ți Afacerea cu Fonduri Europene: Cum Digitalizarea Îți Poate Crește Succesul în Startup Nation 2024

Transformarea afacerilor prin digitalizare nu este doar un trend, ci o necesitate. Programul Start-Up Nation 2024 oferă o oportunitate excelentă pentru...

UncategorizedO săptămână inainte

Pregătește-te pentru sezonul de construcții 2024 cu Somfy

Odată cu venirea verii și a zilelor mai calde, începe sezonul de construcții. Cum va fi acesta și ce provocări...

Uncategorized2 săptămâni inainte

11 motive pentru care să îți instalezi un sistem de panouri fotovoltaice la tine acasă

Instalarea panourilor fotovoltaice aduce o mulțime de avantaje și este considerată o investiție importantă pe termen lung. Iată care sunt...

Uncategorized2 săptămâni inainte

11 motive pentru care să îți instalezi un sistem de climatizare și ventilație

Sănătatea ta și a familiei tale este influențată de mediul în care trăiți, iar sistemele de climatizare și ventilație pot...

Știrile Săptămânii