Connect with us

Afaceri

Pikito, un concept omnichannel de creștere vânzări și clienți pentru magazinele online mici și medii, acum în România

Publicat

pe

Pikito, proiectul care reunește cumpărăturile online și cele offline prin intermediul unor spații comerciale fizice comune, este acum operațional în România. Compania cehă a făcut inaugurarea locației din Lemon Retail Park, București.

Ce este Pikito

Pikito simplifică procesul prin care magazinele online pot obține facilitățile magazinelor fizice, punându-le la dispoziție, în mod accesibil, un spațiu unde își pot vinde produsele. Acest loc este împărțit cu alți retaileri de pe piață, care nu intră însă în sfera concurenților direcți.

Printre principalele avantaje oferite de Pikito e-tailerilor parteneri se numără:

  • Notorietate și încredere crescute, datorate magazinului fizic local
  • Un spațiu care funcționează ca un showroom al celor mai bine vândute articole
  • Customer service de primă clasă, prin personal instruit și asistență profesională pentru clienți în magazin
  • Rată de conversie mai mare, creștere rapidă a vânzărilor în magazin
  • Puncte de ridicare și returnare ale produselor în magazin
  • Investiții financiare zero în magazinul fizic, doar o taxă lunară fixă pentru servicii complete (acoperită cu ușurință prin economisirea resurselor dedicate costurilor poștale, retururilor și reclamațiilor)
  • Un nou canal de marketing (metode de comunicare BTL cu publicul vizat)
  • Promovare omnichannel (vouchere în magazin, stimulente pentru cumpărare, vânzare POS)

Retailul tradițional întâmpină obstacole uriașe pentru a ajunge în medii precum centre sau parcuri de vânzare, însă Pikito reprezintă o soluție când vine vorba despre deschiderea magazinului propriu într-o locație cu potențial. Pikito oferă tehnologie de ultimă generație într-un singur loc – puncte de preluare, client service performant – personalul Pikito este instructat de e-shop-uri și branduri, alături de spații publicitare dedicate, cu un design modern și informații relevante despre acel comerciant.

Primul astfel de magazin comun a fost deschis la Praga, în august 2022, având un trafic lunar în creștere semnificativă. Mai precis, în doar 6 luni, datorită sortimentațiilor și segmentelor diverse de cumpărători din magazin, rata de conversie a achizițiilor din spațiul Pikito se situa între 5-10%. Mai mult decât atât, în prezent, toate unitățile Pikito sunt complet ocupate în Cehia și Slovacia.

Marcel Vargaestok, proprietarul Pikito, punctează: „România este o piață cheie pentru magazinele virtuale care se extind în Europa Centrală și de Est, unde potențialul este dat nu doar de dimensiune, ci și de concurența relativ mică. Localizarea este, de asemenea, importantă pentru succesul pe piața din România, prin adrese locale, numere de telefon sau asistență pentru clienți. În mod ideal, e-shop-ul ar trebui să aibă și o formă de prezență concretă în țară – conform sondajelor, până la 40% dintre utilizatorii online din România nu au încredere într-un magazin virtual dacă nu există concomitent și un magazin fizic sau o sucursală. Așadar, Pikito oferă servicii transfrontaliere prin spații comerciale fizice, pentru a stimula încrederea și creșterea conversiilor pe piețele Europei Centrale și de Est. În plus, simplifică deschiderea unui magazin în câteva săptămâni, fără investiții sau procese legislative dificile, oferind un avantaj pe piață”.

În urma lansării în România, fondatorii Pikito au deschis un magazin în Bratislava (și acesta ocupat total la momentul actual), în Slovacia, dar au în plan și alte potențiale lansări în Europa Centrală și de Sud-Est.

Pikito, soluția omnichannel accesibilă pentru e-taileri

Pikito este o reală oportunitate pentru afacerile desfășurate actualmente exclusiv online, mai ales din punct de vedere financiar. Esența este reprezentată de împărțirea costurilor între e-shop-urile neconcurente. O unitate de vânzare între 500-1.000 m2 poate conține până la 12 magazine. Acestea ar avea fundal comun, zonă de serviciu, cabine de probă și, mai ales, personal bine pregătit. Prin Pikito se poate ajunge la clienți din locații în care nu ar fi profitabilă deschiderea unui magazin fizic pe cont propriu.

În plus, oferă un suport sporit vânzătorilor online, care de multe ori nu sunt familiarizați cu retailul offline, mai ales având în vedere că există multe decizii ce ar putea afecta buna funcționare a magazinului.

Pikito în România

Spațiul comercial comun din România poate găzdui până la 14 e-taileri; în prezent, s-au încheiat deja colaborări cu retaileri precum Made In Japan, Kulina, Nedeto, Parfimo – iar altele sunt în curs de realizare.

Datele interne ale Pikito arată că până la 40% dintre clienți aleg să li se livreze comenzile în magazin, în cazul în care acel magazin este situat într-o zonă din proximitatea lor – iar fondatorii pariază pe cifre similare în ceea ce privește piața locală.

În România, Pikito își propune să devină soluția de bază, în special pentru magazinele online medii și mari care doresc să valorifice experiența fizică, fără implicații financiare extreme. Pentru astfel de e-taileri, un spațiu comercial comun este cea mai bună soluție din punctul de vedere al profitabilității. În acest fel, fiecare dintre magazinele partenere va obține un outlet sau un showroom modern și de înaltă calitate, la costuri accesibile.

Agatinsvet.cz, cel mai mare vânzător de jucării creative din Cehia și partener Pikito afirmă: „Știm de câtă muncă este nevoie pentru a deschide și a conduce un magazin. Prin urmare, apreciem foarte mult atunci când un partener preia aceste griji pe umerii lui și ne permite să ne prezentăm produsele într-un mediu plăcut, profesionist și să oferim clienților un alt punct de vânzare. Apreciem selecția variată de e-shop-uri care nu concurează între ele, ci dimpotrivă, se completează bine prin ofertele lor în spațiul Pikito. În plus, le aseamănă o trăsătură importantă: sunt magazine online dinamice, care lucrează unele pentru altele, iar cross-selling-ul reciproc are sens pentru noi toți.
Și să nu uităm un alt fapt important: magazinele fizice constituie locul în care se fructifică relația cu clientul. Reprezintă o sursă de informare extrem de valoroasă cu privire la consumatori: ce preferințe și obiceiuri de achiziție au, care sunt nevoile sau așteptările lor și așa mai departe”.

Despre Pikito

Pikito este un proiect care are la bază un concept unic în Europa, ce presupune ca e-shop-urile să-și deschidă în mod facil un magazin fizic, prin împărțirea spațiului comercial cu alte e-shop-uri de succes de pe piață, care nu intră însă în sfera concurențială. Investițiile financiare sunt minime și iau forma unei taxe lunare pentru servicii complete oferite.

Pikito este deținut de Kulina Group, companie specializată în comercializarea produselor pentru casă și lifestyle. Kulina Group a fost înființat în 2009, este activ în 5 țări europene (Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România), are o valoare de piață de ~15 miliarde EUR, reunește 70 de branduri, peste 8.000 de produse și a avut 80.000 de clienți unici din 2020.

Antonín Štětina este CEO al Pikito, avându-i alături pe Vladimír Komár (investitor cu experiență, CEO și proprietar al brandului ceh de cosmetice Dermacol, care operează în Europa și în peste 60 de țări din întreaga lume) și pe Marcel Vargaeštók (coproprietar al Kulina Group, care operează în Europa Centrală și de Est) din postura de investitori.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Colectarea de Deșeuri Reciclabile în București: Un Ecosistem Integrat și Sustenabil

Publicat

pe

De

Bucureștiul, cu aglomerația sa urbană și diversitatea culturală, este un loc unde modernitatea și tradiția se întâlnesc. Cu o populație în creștere și o expansiune economică rapidă, gestionarea deșeurilor a devenit o provocare semnificativă și o oportunitate pentru inovație. În acest articol, vom explora complexitatea și importanța colectării de deșeuri reciclabile în capitala României.

 

Sistemul de Colectare: O Analiză Detaliată

Colectarea Selectivă și Containerele Colorate

Bucureștiul a adoptat un sistem de colectare selectivă care permite separarea deșeurilor în categorii specifice: hârtie, plastic, sticlă și metal. Aceasta facilitează procesul de reciclare și încurajează participarea activă a cetățenilor.

 

Centrele de Colectare și Parteneriatele cu Companiile

Există numeroase centre de colectare în București, unele oferind chiar stimulente financiare pentru a încuraja participarea publicului. Parteneriatele cu companii locale ajută, de asemenea, la colectarea eficientă și responsabilă a deșeurilor reciclabile din mediul de afaceri.

 

Tehnologia și Inovația în Colectare

Tehnologia modernă joacă un rol crucial în optimizarea procesului de colectare. Vehiculele de colectare echipate cu tehnologie avansată, sisteme de monitorizare și managementul datelor contribuie la o colectare mai eficientă și la reducerea impactului asupra traficului și mediului.

 

Impactul și Beneficiile Reciclării

Protejarea Mediului

Reciclarea deșeurilor reduce semnificativ volumul de materiale care ajung în gropile de gunoi, contribuind la conservarea resurselor naturale și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

 

Stimularea Economiei

Industria reciclării creează o multitudine de locuri de muncă, de la colectare și procesare până la cercetare și dezvoltare. Acest lucru stimulează economia locală și promovează inovația în domeniul sustenabilității.

 

Educație și Conștientizare

Campaniile de educație și conștientizare cresc nivelul de implicare al publicului și ajută la schimbarea atitudinilor și comportamentelor față de reciclare.

 

Provocări și Soluții în Colectarea de Deșeuri

Educația Publicului și Non-Comformitatea

Lipsa de educație și conștientizare poate duce la o colectare ineficientă. Soluția stă în campanii continue de sensibilizare și colaborare între autorități, ONG-uri și sectorul privat.

 

Infrastructura și Resursele

Dezvoltarea și întreținerea infrastructurii necesare pentru colectarea eficientă reprezintă o provocare continuă. Investițiile în tehnologie și colaborarea cu partenerii internaționali pot ajuta la depășirea acestor obstacole.

 

Concluzie: Viziunea unui București Sustenabil

Colectarea și reciclarea deșeurilor în București nu sunt doar acțiuni de rutină, ci părți vitale ale unei viziuni mai ample pentru un oraș sustenabil și responsabil. Aceasta necesită eforturi concertate din partea tuturor părților implicate: guvern, afaceri, comunități și indivizi.

 

De la tehnologiile avansate și parteneriatele inovatoare până la educația și conștientizarea publicului, fiecare aspect al procesului de colectare a deșeurilor reciclabile contribuie la un București mai curat și mai verde. Aceasta este o călătorie continuă și complexă, dar cu potențialul de a modela viitorul orașului într-un mod durabil și armonios. Este un drum pe care fiecare bucureștean îl poate parcurge, contribuind la construirea unui viitor mai luminos pentru toți.

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Colectarea Fierului Vechi: O Analiză Integrală a Procesului și Implicațiilor Sale în Economia Circulară

Publicat

pe

De

Fierul vechi, definit ca fiind fier sau oțel utilizat anterior și pregătit pentru reciclare, reprezintă o componentă vitală în economia circulară. Acest studiu își propune să exploreze metodele, beneficiile și provocările asociate cu colectarea fierului vechi, accentuând relevanța sa în contextul socio-economic contemporan.

 

Metodologia Colectării Fierului Vechi

Procesul de colectare a fierului vechi implică diverse etape metodologice:

 

Identificarea Sursei: Sunt investigate sursele potențiale de fier vechi, inclusiv șantiere de construcție, vehicule, aparate electrocasnice și reziduuri industriale.

Sortarea și Separarea: Acest pas implică clasificarea și segregarea fierului vechi în funcție de tip și calitate.

Transportul: Fierul segregat este apoi transportat la centrele de procesare specializate.

Beneficiile Socio-Economice și de Mediu

Impactul Ecologic

Minimizarea Deșeurilor: Colectarea și reciclarea fierului vechi contribuie la diminuarea deșeurilor solide, reducând astfel presiunea asupra depozitelor de gunoi.

Conservarea Resurselor Naturale: Procesul economisește resursele prin diminuarea necesității de extracție a minereului de fier.

Impactul Economic

Generarea de Oportunități de Ocupare a Forței de Muncă: Această industrie creează locuri de muncă în multiple sectoare, inclusiv colectare, transport și procesare.

Stimularea Economiei Regionale: Prin implicarea diverselor entități comerciale și servicii, industria fierului vechi poate avea un impact pozitiv asupra economiei locale.

Provocările și Considerentele Etice

Riscurile de Contaminare: Manipularea necorespunzătoare poate conduce la poluarea solului și apei, ridicând preocupări de sănătate publică și ecologie.

Conformitatea cu Reglementările: Respectarea legislației privind sănătatea, siguranța și protecția mediului este o necesitate imperativă în acest domeniu.

Colectarea fierului vechi reprezintă un proces complex și multifacetic cu implicații semnificative pentru dezvoltarea durabilă. Avantajele pentru mediu și economie sunt tangibile și semnificative, însă necesită o abordare responsabilă și riguroasă. Acest studiu subliniază importanța recunoașterii și susținerii procesului de colectare a fierului vechi ca parte integrantă a unui sistem sustenabil și etic, ce implică colaborarea dintre guvern, industrie și cetățeni.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Anvelopele Off Road și Călătoria Adrenalinică – De Ce Suntem Atrași de Necunoscut?

Publicat

pe

Când vorbim despre pasiunea pentru off-road, ne gândim imediat la vehiculele robuste, traseele accidentate și, bineînțeles, la indispensabilele anvelope off road. Dar există și un aspect mai puțin discutat, dar deopotrivă de captivant: adrenalina pe care o simți atunci când te aventurezi în necunoscut.

Din spatele volanului, fiecare piatră, fiecare băltoacă și fiecare denivelare a terenului este o provocare. Și în timp ce suspensiile vehiculului și motorul joacă un rol major în modul în care mașina răspunde acestor provocări, anvelopele off road sunt cele care asigură tracțiunea și aderența. Fără ele, aventura off-road ar fi aproape imposibilă. Vadrexim.ro este magazinul online unde găsești oferte cu anvelope off road de calitate, potrivite pentru aventura ta și vei avea și consultanță gratuită dacă nu știi ce anvelope să cumperi mașinii tale.

Dar, de ce suntem atrași de aceste trasee dificile și de senzația pe care ne-o oferă? Răspunsul poate fi găsit în modul în care creierul nostru reacționează la pericol. Adrenalina eliberată în momentele de tensiune sau de incertitudine ne face să ne simțim vii, alerti și pregătiți să facem față oricărei situații.

Fenomenul este similar cu cel resimțit de alpiniști sau de cei care practică bungee-jumping. Diferența este că, în off-road, vehiculul devine extensia corpului tău, iar deciziile luate în frații de secundă pot influența întregul traseu. Acest dans continuu între control și abandon este ceea ce atrage mulți entuziaști.

Și în timp ce adrenalina este un factor major, pregătirea este esențială. O experiență off-road fără pregătire adecvată poate transforma o aventură palpitantă într-o situație periculoasă. De aceea, alegerea echipamentului potrivit, inclusiv a anvelopelor, este crucială. Pentru mai multe informații despre ultimele tendințe în lumea auto, acest site este o resursă valoroasă pentru pasionații de mașini.

În concluzie, off-road-ul este mai mult decât o simplă plimbare cu mașina. Este o călătorie în adâncul nostru, unde ne confruntăm cu temerile, ne depășim limitele și ne bucurăm de fiecare moment în care roțile noastre sunt în contact cu pământul. Fiecare traseu, fiecare obstacol este o amintire, un trofeu pe care îl purtăm cu mândrie, știind că am ales să explorăm necunoscutul.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment11 ore inainte

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul...

călătorie călătorie
TurismO zi inainte

Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară

Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...

EvenimentO zi inainte

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina. Îi...

Eveniment2 zile inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Exclusiv2 zile inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
Social3 zile inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

Eveniment3 zile inainte

Comisarul-șef FLORIN POENARI a preluat vechile metehne ale unora din predecesorii săi, dispunând discreționar cercetarea prealabilă a polițiștilor din subordine – Ziarul Incisiv de Prahova

Aflăm că niște sindicaliști ce nici nu au inceput un protest serios anunță deja că renunță la protest pentru că...

Eveniment4 zile inainte

Care sunt cadourile personalizate atunci cand faci cererea nasilor de botez – Ziarul Incisiv de Prahova

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si...

Eveniment5 zile inainte

peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău – Ziarul Incisiv de Prahova

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si...

Eveniment6 zile inainte

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P – Ziarul Incisiv de Prahova

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si...

EvenimentO săptămână inainte

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale? – Ziarul Incisiv de Prahova

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

ExclusivO săptămână inainte

Aqurate depășește 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI și anunță integrarea cu Teamshare

Primele magazine online care beneficiază de integrarea nativă cu Teamshare sunt eOrion.ro și eacum.ro Teamshare are peste 500 de magazine...

EvenimentO săptămână inainte

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

EvenimentO săptămână inainte

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor? – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

EvenimentO săptămână inainte

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Știrile Săptămânii