Connect with us

Afaceri

Cheltuieli școlare pe care fiecare părinte trebuie să le știe

Publicat

pe

A fi părintele vine la pachet cu o serie de bucurii, însă cu mult mai multe responsabilități. Pe măsură ce copilul crește și se dezvoltă, acesta are nevoie de sprijin din partea părinților, nu doar moral, ci mai ales financiar. În zilele noastre, educația este încă un aspect gratuit în țara noastră, însă costisitor în ceea ce privește cheltuielile adiționale de care este important să fim conștienți. Cu toate acestea, cu puțină organizare bugetară, ne va fi mult mai simplu și ușor să facem față fiecărei etape de dezvoltare a copilului. Rămâi alături de noi și descoperă care sunt acele cheltuieli școlare pe care fiecare părinte trebuie să le știe!

 

 • Costurile asociate articolelor vestimentare și cele școlare

 

La începutul fiecărui an școlar, toți copiii împreună cu părinții merg la diferite magazine pentru a achiziționa acele articole vestimentare și școlare pe care cel mic le va utiliza pe tot parcursul anului de învățământ. Din acest motiv, lunile august și septembrie sunt pline de cumpărături de acest fel, care sunt deseori foarte costisitoare. Cu toate acestea, vorbim despre o serie de cumpărături care se fac, de cele mai multe ori, o dată pe an. Ulterior, în lunile ce urmează, restul articolelor vestimentare pentru iarnă sau pentru primăvară vor putea fi achiziționate în timp și nu vor aduce o povară financiară în rândul părinților.

 

 • Costurile asociate cadourilor pentru profesori și învățători

 

Începutul de an școlar coincide cu acele zile în care sunt achiziționate foarte multe flori care, ulterior, sunt dăruite profesorilor și învățătorilor. Fiecare elev are în mănă un astfel de buchet de flori, pe care părinții l-au achiziționat din fonduri proprii. În mod analog, același buchet de flori va trebui oferit și la finalul anului școlar, motiv pentru care părinții ar trebui să ia în considerare inclusiv aceste două costuri. În plus, vorbim despre acele cadouri pentru profesori sau invatatori, care sunt deseori oferite cu ocazia celebrării zilei de naștere a acestora. În funcție de preferințele pe care le ai și de așteptările pe care profesorul le are, te poți orienta către un set cu pix și stilou sau către un ceas de birou, care se vor potrivi de minune în locuința cadrului didactic. Din fericire, costurile asociate nu sunt unele foarte ridicate, mai ales că aceste cadouri vor putea fi oferite din partea întregii clase. Astfel, costul total la care ele se ridică nu este unul deloc greu suportat de fiecare părinte în parte, indiferent de posibilitățile financiare ale acestora.

 

 • Costurile asociate excursiilor școlare

 

De departe cel mai așteptat moment de fiecare elev în parte pe parcursul întregului an școlar coincide cu perioada excursiilor școlare. La rândul lor, acestea sunt un prilej ideal pentru ca cei mici să petreacă timp împreună făcând ceea ce le place. În plus, au posibilitatea de a cunoaște lucruri noi și chiar persoane noi, în funcție de destinația pe care profesorii și învățătorii o aleg pentru aceștia. Mai mult decât atât, părinții ar trebui să știe faptul că fiecare excursie școlară are un cost pe care aceștia va trebui să îl suporte. Însă, în realitate, excursiile școlare ar trebui să se încadreze în planificarea bugetară a fiecărei familii încă de la începutul anului școlar, pentru ca cel mic să se poată bucura de acest prilej.

Oferă-i copilului tău o copilărie și educație la nivelul așteptărilor, planificând cheltuielile școlare din timp, mai ales atunci când le cunoști!

Sponsor: giftexpress.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cele mai frecvente 3 tipuri de defecțiuni ale utilajelor

Publicat

pe

Defecțiunile utilajelor apar întotdeauna în cele mai nepotrivite momente. Partea proastă este că nu pierdeți doar timp atunci când se întâmplă asta, ci și bani.

Conform unui studiu realizat de Caterpillar, ca urmare a opririlor neplanificate utilajele pot acumula între 400 și 800 de ore neproductive pe an. Așadar, defecțiunile sunt extrem de dăunătoare pentru toți cei din domeniul construcțiilor. Aflați din articolul de mai jos care sunt cele mai întâlnite tipuri și cum le puteți evita!

Defecțiuni de ordin mecanic

Această categorie de defecțiuni are la bază lipsa de întreținere a echipamentului. Dacă operatorul ignoră zgomotele neobișnuite, vibrațiile sau mirosurile ieșite din comun, în scurt timp apar defecțiunile, care se agravează pe termen lung dacă nu sunt rezolvate.

Vestea bună este că aceste defecțiuni sunt cel mai ușor de evitat. Cum puteți face asta? Prin asigurarea unei întrețineri corespunzătoare utilajului dvs. Înlocuiți piese utilaje de la primele semne de uzură, lubrifiați componentele în mișcare și verificați dacă elementele de fixare sunt suficient strânse. 

Defecțiuni cauzate de temperatură

Fluctuațiile mari de temperatură sau vremea extremă afectează nu numai oamenii, ci și echipamentele. Deși par rezistente acestea pot avea de suferit atunci când este foarte cald sau foarte frig.

În lunile de vară când temperaturile cresc foarte mult, utilajele se pot supraîncălzi. Dacă observați acest lucru este recomandat să faceți o pauză pentru a permite echipamentului să se răcească. În caz contrar acesta se poate deteriora.

Defecțiunile de ordin termic pot apărea și în lunile de iarnă. Atunci când temperatura este foarte scăzută orice echipament are nevoie să fie pornit timp de câteva minute înainte de începerea activității. Astfel, motorul se poate încălzi treptat evitând apariția defecțiunilor.

Pentru a preveni acest tip de defecțiuni este important să depozitați utilajul într-o zonă cu umbră vara și într-un spațiu închis iarna. De asemenea, inspecțiile sunt de mare ajutor indiferent de anotimp. În plus, iarna aveți grijă să folosiți un combustibil potrivit pentru vremea rece.

Defecțiuni bruște

Cele mai neplăcute tipuri de defecțiuni sunt cel care apar brusc, fără semne de avertizare. Utilajul dvs. poate să funcționeze perfect și în minutul următor se poate opri brusc. Cel mai frecvent motiv pentru care se întâmplă asta este din cauza unei supraîncărcări sau defecțiuni ale software-ului și hardware-ului.

Aceste defecțiuni sunt mai greu de prevenit decât celelalte tipuri, tocmai pentru că nu există indicii care să vă arate că ceva este în neregulă. O variantă pentru reducerea acestora ar putea fi folosirea unor instrumente de diagnosticare.

Concluzii

Evitarea defecțiunilor pornește de la înțelegerea echipamentului cu care lucrați. Un utilaj care este folosit zilnic ore în șir va avea nevoie de mai multă întreținere decât unul care este utilizat câteva ore pe săptămână.

Cheia este să puneți la punct un plan de întreținere potrivit pentru fiecare echipament în parte. Totuși, țineți cont că indiferent de nevoile fiecărui utilaj, există unele elemente ce nu trebuie să lipsească de pe nicio listă de verificare. De exemplu, este vital să vă asigurați că aveți piese motor care funcționează corect în permanență.

Un alt lucru deloc de neglijat este citirea manualului de utilizare. Multe persoane nici nu se gândesc să-l consulte deși acesta acoperă toate informațiile de care ar putea avea nevoie. 

Așadar, defecțiunile pot fi evitate, reducând timpul de inactivitate și cheltuielile cu reparațiile. Totul este să știți ce aveți de făcut și să vă organizați din vreme!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Plexiglas într-o seră – de ce merită?

Publicat

pe

Plexiglas într-o seră – de ce merită?

O seră de grădină este o sursă de produse proaspete și mai presus de toate sănătoase și ecologice. În timp, chiar și cea mai robustă seră de sticlă va necesita întreținere și o înlocuire a geamurilor. Aceste reparații pot fi costisitoare și greoaie, însă, există o modalitate de a repara sera la un cost mult mai mic. Materialul perfect pentru aceasta este sticla acrilică, adică așa-numitul plexiglas.

Sticlă acrilică – proprietăți

Sticla acrilică, cunoscută în mod obișnuit sub numele de plexiglas transparent, are o serie de proprietăți care îl fac un material ideal pentru o seră. Acest material este foarte transparent. De exemplu, plexiglasul cu grosimea de 3 mm transmite 92% din radiația solară. Foaia acrilică este, de asemenea, extrem de rezistentă la radiațiile ultraviolete. Ca urmare, placa Plexiglas nu se îngălbenește atunci când este expusă la lumina soarelui, nici măcar după un timp de utilizare îndelungat.

Pe lângă lumina soarelui, panourile din plexiglas sunt rezistente și la alte condiții meteorologice, precum temperaturi scăzute sau umiditate. Geamuri din Plexiglas sunt, de asemenea, mult mai ușoare și mai rezistente la rupere decât sticla. În cele din urmă, există încă un argument foarte important în favoarea plexiglasului. Este mai ieftin decât geamurile de sticlă și se poate comanda online fără a ieși din casă.

Stratul de polimer, care este utilizat în cazul modelelor puțin mai scumpe, nu permite ca picăturile de apă să rămână pe suprafața sticlei, ci rulează lin pe ea. Acest lucru permite reducerea semnificativă a depunerii de calcar și a formării de murdărie. Geamurile acrilice utilizate pentru sere sunt suficient de groase și rezistente la fluctuațiile de temperatură, astfel încât, probabilitatea deteriorării lor în condiții tipice este foarte scăzută.

Seră de plexiglas sau policarbonat?

Plexiglasul nu este singurul material plastic care poate fi folosit ca material de construcție pentru sere de grădină. Policarbonatul solid va funcționa bine și în acest rol. Atât plexiglasul, cât și policarbonatul au proprietăți similare. Cu toate acestea, există unele diferențe între ele. Ambele materiale sunt mult mai rezistente la fisuri sau impacturi decât sticla, însă rezistența la deteriorare a plexiglasului incolor, este de 10 ori mai puternică decât sticla. În ceea ce privește coeficientul de transmitere a luminii, plexiglasul se comportă mai bine, în comparație cu aceste două materiale. Panourile din plexiglas lasă să pătrundă peste 90% din lumina soarelui, indiferent de grosimea lor.

Sera din sticlă – cum să o remediezi?

Foile de plexiglas pot fi, de asemenea, foarte utile ca material de reparație pentru o seră clasică de sticlă în stil vechi. Dacă te confrunți cu nevoia de a înlocui unul sau mai multe geamuri, pot fi înlocuite cu sticlă acrilică. Comanda unui geam clasic implică de obicei, o vizită la atelierul de geamuri și o cheltuială relativ mare, în timp ce plexiglasul tăiat la o dimensiune specifică, foarte precisă poate fi comandat online. Plexiglasul transparent este un material universal care este utilizat în domenii cu adevărat diferite ale vieții noastre.

Plexiglas – Avantaje

 • Preț redus – în multe cazuri, decorațiunile din plexiglas proiectate de client sunt de multe ori mai ieftine decât decorațiunile gata făcute.
 • Culori bogate – atunci când amenajezi interiorul, poți folosi plăci de plexiglas transparent sau în diferite culori. Cele mai populare sunt plexiglasul negru și plexiglasul alb, dar acest material este disponibil și în opal, satin, lapte etc.

Domenii de aplicare

Publicitate

 • panouri publicitare
 • litere și forme spațiale
 • iluminate
  plăci iluminate
 • umplerea pereților standurilor de expoziție
 • forme spațiale.

Construcție

 • bariere acustice
 • geamuri pentru uși
 • luminatoare – geamuri verticale și orizontale
 • huse.

Industrie

 • sanitare: căzi de baie, plăci de duș, corpuri de pat și cabine de solar
 • aviație: ferestre de aeronave
 • alimente: material incolor aprobat pentru contactul cu alimente fără grăsime
 • auto: carenaje, plăcuțe de înmatriculare, elemente de faruri.

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Plexiglas personalizat pentru acasă

Publicat

pe

Plexiglas personalizat pentru acasă

Placa de plexiglas va funcționa în orice interior și trebuie admis că sticla acrilică își va găsi cele mai multe aplicații într-un spațiu modern, eclectic. Placa de plexiglas poate fi utilizată atât pentru a crea elemente de finisare mai mari – cum ar fi ușile interioare, plăcuțe din bucătărie, elemente de accesorii pentru baie – dar și obiecte decorative. Tăierea ușoară a plexiglasului permite proiectarea unei varietăți de forme în mai multe dimensiuni. Astfel, poate fi tăiat în diferite forme, cum ar fi un motiv floral sau animal, sau chiar un portret realizat prin tăierea plexiglasului la dimensiune. Panourile din plexiglas pot fi utilizate și pentru realizarea unui anti-cadru, elemente de mobilier mici, inscripții pe perete, rafturi, standuri etc.

Plexiglas în balcoane, terase și grădini

Plăcile din plexiglas sunt perfecte pentru balcoane, terase și grădini. Plexiglasul pentru balcon oferă în primul rând posibilitatea de a înlocui vechea balustradă a balconului cu una nouă. Plexiglasul transparent va permite afișarea vegetației, iar plexiglasul mat va oferi intimitate chiar și într-un oraș mare. Plexiglasul pentru terasă este o idee pentru o formă interesantă și durabilă de acoperiș. Sticla acrilică poate proteja împotriva ploii, dar de asemenea, se pot crea separeuri pentru șezlonguri pliate sau unelte de grădină. Astfel, vei crea spațiu pentru articolele necesare într-un mod ieftin și elegant. Mai mult, plexiglasul este un material excelent pentru construirea propriei terase sau sere.

Plexiglas – preț pentru fiecare buget

Plexiglasul nu este un material scump, astfel încât toată lumea își permite să creeze articole din plexiglas. Produsele din plexiglas sunt, prin urmare, modalitatea perfectă de a-ți aranja apartamentul, biroul sau balconul cu un cost minim. Plexiglasul la dimensiune nu îți va afecta bugetul, iar efectul va fi copleșitor. Cu atât mai mult cu cât există o mulțime de tipuri la alegere – plexiglasul colorat va diversifica interiorul, plexiglasul transparent va fi perfect pentru spațiile minimaliste, iar plexiglasul negru va fi perfect pentru amenajările mansardelor, de exemplu în combinație cu cărămidă ruginie.

Cum se folosește plexiglasul la dimensiune? Exemple de aplicații ale plexiglasului

Plexiglasul transparent și plexiglasul colorat au multe aplicații. Sticla acrilică este utilizată în spațiul public – pentru a crea elemente ale structurilor de construcții, ferestre la avioane sau nave, pentru a construi luminatoare, ecrane împotriva zgomotului, scuturi pentru poliție sau pentru a construi fibre optice. Dar plexiglasul poate fi folosit și acasă și în grădină:

 • Plexiglasul pentru acoperiș sub formă de laminator, îți va oferi acces suplimentar la lumina naturală.
 • Placa de plexiglas poate fi utilizată ca element decorativ sau de utilitate.
 • Plexiglasul pentru balcon va înlocui cu succes vechea balustradă.
 • Plexiglasul pentru ușă în loc de sticlă, va da un efect similar, dar mai sigur și mai ieftin.
 • Plexiglasul pentru bucătărie sub formă de placă de protecție, va proteja peretele de lângă chiuvetă de stropirea cu apă.
 • Plexiglasul pentru terasă va funcționa bine ca o formă de acoperiș.
 • Peretele din plexiglas va înlocui peretele despărțitor sau îți va permite să creezi, de exemplu, un spațiu de lucru în camera de zi. Poate acționa și ca balustradă pentru scările interioare.
 • Un geam din plexiglas colorat introdus în duș va schimba aspectul băii.
 • placă de plexiglas tăiată la dimensiunea unui perete poate lua orice formă.
 • vitrină din plexiglas îți va permite să afișezi produse promoționale.
 • cutie de plexiglas este un accesoriu de birou neobișnuit și original.

Tipuri de plexiglas disponibile

Placa de Plexiglas transparent oferă posibilități nelimitate atunci când vine vorba de modelare și utilizare. Poți alege grosimea, lățimea și înălțimea materialului, precum și forma. De asemenea, clientul poate adăuga decupaje sub formă de cercuri și dreptunghiuri. Decuparea plexiglasului se poate face prin:

 • Tăiere mecanică
 • Tăiere cu laser
 • Prin lustruire.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment8 ore inainte

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reactioneaza prin I.G.P.R si sesizeaza organele de cercetare penala cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

EvenimentO zi inainte

Prim-ministrul României reactioneaza prin Corpul de control al prim-ministrului si sesizeaza MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Eveniment2 zile inainte

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

ferestre termopan ferestre termopan
Social2 zile inainte

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Eveniment3 zile inainte

Val de cereri de pensionare si demisii din Ministerul Afacerilor Interne

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Eveniment4 zile inainte

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Haine sport Haine sport
Social4 zile inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
Social4 zile inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

Uncategorized4 zile inainte

Care sunt acele detalii care fac diferenta intr-o baie?

Totusi, putem folosi o multitudine de articole diferite pentru a imbunatati rapid aspectul baii. Veti fi surprinsi de impactul pe...

Eveniment5 zile inainte

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Motofierăstrău Motofierăstrău
Social5 zile inainte

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Brasov Brasov
Turism5 zile inainte

Ce sa vizitezi intr-o vacanta in Brasov

Daca inca nu ai vizitat Brasov, atunci trebuie sa iti faci o lista cu cele mai interesante locatii existente pe...

Eveniment6 zile inainte

O noua lovitură grea pentru fostul procuror Mircea Negulescu!/Dosar celebru picat in instanta/Toti inculpatii au fost achitati cu mentiunea: Fapta NU EXISTA

Se dărâmă în cap toata șandramaua lui Portocala si a zdreantelor care il ajutau Iata ca dezvaluirile ziarului Incisiv de...

calorifer calorifer
Social6 zile inainte

9 paşi să aerisești corect un calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe...

călătorie călătorie
Turism6 zile inainte

Ce să nu lipsească din bagajul de călătorie

Înainte să plecăm într-o călătorie, cea mai mare frică a noastră, a tuturor, este să nu cumva să omitem ceva...

Știrile Săptămânii