Connect with us

Afaceri

Cele mai frecvente 3 tipuri de defecțiuni ale utilajelor

Publicat

pe

Defecțiunile utilajelor apar întotdeauna în cele mai nepotrivite momente. Partea proastă este că nu pierdeți doar timp atunci când se întâmplă asta, ci și bani.

Conform unui studiu realizat de Caterpillar, ca urmare a opririlor neplanificate utilajele pot acumula între 400 și 800 de ore neproductive pe an. Așadar, defecțiunile sunt extrem de dăunătoare pentru toți cei din domeniul construcțiilor. Aflați din articolul de mai jos care sunt cele mai întâlnite tipuri și cum le puteți evita!

Defecțiuni de ordin mecanic

Această categorie de defecțiuni are la bază lipsa de întreținere a echipamentului. Dacă operatorul ignoră zgomotele neobișnuite, vibrațiile sau mirosurile ieșite din comun, în scurt timp apar defecțiunile, care se agravează pe termen lung dacă nu sunt rezolvate.

Vestea bună este că aceste defecțiuni sunt cel mai ușor de evitat. Cum puteți face asta? Prin asigurarea unei întrețineri corespunzătoare utilajului dvs. Înlocuiți piese utilaje de la primele semne de uzură, lubrifiați componentele în mișcare și verificați dacă elementele de fixare sunt suficient strânse. 

Defecțiuni cauzate de temperatură

Fluctuațiile mari de temperatură sau vremea extremă afectează nu numai oamenii, ci și echipamentele. Deși par rezistente acestea pot avea de suferit atunci când este foarte cald sau foarte frig.

În lunile de vară când temperaturile cresc foarte mult, utilajele se pot supraîncălzi. Dacă observați acest lucru este recomandat să faceți o pauză pentru a permite echipamentului să se răcească. În caz contrar acesta se poate deteriora.

Defecțiunile de ordin termic pot apărea și în lunile de iarnă. Atunci când temperatura este foarte scăzută orice echipament are nevoie să fie pornit timp de câteva minute înainte de începerea activității. Astfel, motorul se poate încălzi treptat evitând apariția defecțiunilor.

Pentru a preveni acest tip de defecțiuni este important să depozitați utilajul într-o zonă cu umbră vara și într-un spațiu închis iarna. De asemenea, inspecțiile sunt de mare ajutor indiferent de anotimp. În plus, iarna aveți grijă să folosiți un combustibil potrivit pentru vremea rece.

Defecțiuni bruște

Cele mai neplăcute tipuri de defecțiuni sunt cel care apar brusc, fără semne de avertizare. Utilajul dvs. poate să funcționeze perfect și în minutul următor se poate opri brusc. Cel mai frecvent motiv pentru care se întâmplă asta este din cauza unei supraîncărcări sau defecțiuni ale software-ului și hardware-ului.

Aceste defecțiuni sunt mai greu de prevenit decât celelalte tipuri, tocmai pentru că nu există indicii care să vă arate că ceva este în neregulă. O variantă pentru reducerea acestora ar putea fi folosirea unor instrumente de diagnosticare.

Concluzii

Evitarea defecțiunilor pornește de la înțelegerea echipamentului cu care lucrați. Un utilaj care este folosit zilnic ore în șir va avea nevoie de mai multă întreținere decât unul care este utilizat câteva ore pe săptămână.

Cheia este să puneți la punct un plan de întreținere potrivit pentru fiecare echipament în parte. Totuși, țineți cont că indiferent de nevoile fiecărui utilaj, există unele elemente ce nu trebuie să lipsească de pe nicio listă de verificare. De exemplu, este vital să vă asigurați că aveți piese motor care funcționează corect în permanență.

Un alt lucru deloc de neglijat este citirea manualului de utilizare. Multe persoane nici nu se gândesc să-l consulte deși acesta acoperă toate informațiile de care ar putea avea nevoie. 

Așadar, defecțiunile pot fi evitate, reducând timpul de inactivitate și cheltuielile cu reparațiile. Totul este să știți ce aveți de făcut și să vă organizați din vreme!

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Topul firmelor din Romania pe care trebuie sa il stii

Publicat

pe

Exista mai multe aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi o firma potrivita pentru nevoile tale. Este important sa te asiguri ca iti faci cercetarile cat mai bine posibil astfel incat sa nu ai parte de surprize neprevazute. Pe firme online vei gasi topul firmelor din Romania, pe regiuni astfel incat sa poti face o verificare mai usoara.

Iata cum alegi mai usor firma potrivita pentru tine

Cerceteaza reputatia firmei: Asigura-te ca vei cauta de fiecare data recenzii online si ca vei vorbi cu clientii companiei pentru a afla cum acestia au fost tratati.

Verifica de fiecare data calificarile si certificarile: Asigura-te de fiecare data cafirma are toate licentele si certificarile necesare pentru a efectua serviciile pentru care esti interesat.

Verifica portofoliul: Examineaza lucrarile anterioare ale firmei pentru a vedea daca au experienta si abilitatile necesare pentru a se ocupa de proiectul tau.

Verifica preturile: Compara preturile diferitelor firme pentru a te asigura ca vei obtine cel mai bun pret pentru serviciile dorite.

Este important sa iei in considerare toate aceste aspecte si sa te asiguri ca alegeti o firma care se potriveste nevoilor si cerintelor tale, si care poate oferi servicii de cea mai buna calitate.

Verifica amanuntit firma cu care vrei sa colaborezi

Verificarea amanuntita a unei firme cu care doresti sa colaborezi este esentiala pentru a te asigura ca aceasta este o companie de incredere si ca te poti baza pe ea pentru a va indeplini nevoile si pentru a-ti atinge obiectivele. Exista mai multe modalitati prin care poti verifica o firma, iar una dintre cele mai bune metode este sa analizezi informatiile despre ea disponibile online.

In primul rand, poti verifica informatiile de baza ale companiei, cum ar fi numele, adresa si numarul de telefon, prin intermediul registrului comertului sau al camerei de comert. Acest iti va va permite sa vezi daca firma este inregistrata legal si daca are o istorie de activitate.

In al doilea rand, poti verifica reputatia firmei prin intermediul recenziilor si a comentariilor lasate de alti clienti sau parteneri de afaceri. Acest lucru va va oferi o imagine despre cum se comporta compania in relatia cu clientii si daca au fost probleme sau neintelegeri in trecut.

In al treilea rand, poti verifica solvabilitatea si finantele firmei prin intermediul rapoartelor financiare si al situatiilor contabile. Acest lucru iti va permite sa vezi daca firma are o situatie financiara sanatoasa si daca este capabila sa isi onoreze obligatiile financiare.

In cele din urma, este important sa ai o intalnire cu reprezentantii firmei si sa discuti despre obiectivele si nevoile tale, precum si despre cum planuiesc sa le indeplineasca. Aceasta iti va permite sa afli mai multe despre cultura si valorile companiei si sa iti faci o idee despre cum veti colabora in viitor.

In concluzie, verificarea amanuntita a unei firme cu care doresti sa colaborezi este esentiala pentru a te asigura ca aceasta este o companie de incredere .

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Publicat

pe

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de Lexan) sunt materiale plastice clare populare de top, care sunt considerate ca soluții eminente pentru o gamă largă de aplicații vizuale. Lexan și plexiglas nu sunt nume specifice pentru a generaliza acrilic și policarbonat. Pentru a fi mai specific pe nume, plexiglas este un nume de marcă de acrilic, produs de către „Evonik” corporation și Lexan este un nume de marcă de policarbonat, produs de către „Sabic” corporation.

Ambele materiale plastice au o mulțime de caracteristici comune în aparență și se ciocnesc unul de celălalt în timp ce efectuează aceeași lucrare. Cu toate acestea, aceste două foi de plastic au unele caracteristici cheie diferite în chimia lor pe care ar trebui să recunoască în timp ce alegeți materialul potrivit între acrilic și policarbonat pentru următorul proiect. Probabil ai folosit multe produse cu plexiglas acrilic și policarbonat în timpul vieții tale, fără să-ți dai seama de diferența dintre ele.

Deci, mai întâi, să identificăm câteva proprietăți reale care sunt unice pentru fiecare material.

Plexiglas acrilic este popular ca un material termoplastic strălucitor transparent, care nu conține substanțe nocive, cum ar fi bisfenol-A (BPA). Datorită rezistenței sale, rezistenței la zgârieturi, rigidității și aspectului asemănător sticlei, este folosit ca o alternativă mai ușoară la sticlă. În comparație cu multe alte materiale plastice transparente, foile de plexiglas acrilic se leagă bine cu adezivi și au proprietăți superioare de intemperii. Este folosit pentru fabricarea afișajelor POP, a panourilor de iluminat cu LED-uri, a distribuitoarelor transparente etc.

Iată câteva caracteristici principale ale plexiglasului acrilic.

 • Mai puțin costisitoare
 • Ușor de termoformat
 • Claritate ridicată decât sticla
 • De 17 ori mai multă rezistență la impact
 • 92% transmisie a luminii
 • Insensibil la decolorare
 • Durabil împotriva zgârieturilor
 • Reciclabil

Ce este policarbonatul sau Lexan?

Policarbonatul este un material termoplastic puternic, dur, care conține 2 grupuri de carbonat în structura lor chimică. Acești policarbonați au o claritate optică bună și un nivel mai ridicat de rezistență la căldură. Datorită caracteristicilor unice, cum ar fi un nivel scăzut de inflamabilitate, durabilitate, pot fi forate fără cracare; este ideal pentru a face semne, ochelari de vedere, corpuri de iluminat, apărători de mașini etc. Policarbonatul costă cu aproximativ 35% mai mult decât materialul acrilic.

Iată câteva caracteristici principale ale plasticului din policarbonat.

 • De 30 de ori mai puternic decât acrilic
 • 88% transmisie a luminii
 • Nivel scăzut de inflamabilitate
 • Durabil împotriva cipurilor și fisurilor
 • Clase rezistente la glonț
 • Ușor de fabricat
 • Izolație electrică bună

Acum, este timpul să identificăm diferența dintre materialele acrilice și cele din policarbonat.

 

Diferența în producție

În procesul de realizare a foilor de plastic acrilice, monomerul și catalizatorul sunt turnate într-o matriță sigilată, încălzită pentru a forma polimerul de plastic acrilic. În mod normal, foile acrilice subțiri durează 10 până la 12 ore pentru a se vindeca, în timp ce foile groase durează câteva zile pentru a se vindeca. Polimerizarea continuă în vrac și metodele de celule lot sunt utilizate pentru fabricarea plasticului acrilic.

Pentru a obține forma dorită a foilor de policarbonat, policarbonatul topit este turnat într-o matriță de înaltă presiune și uscându-l timp de 2-4 ore la 120 ° C. Turnarea prin injecție și extrudarea sunt principalele tehnici utilizate în procesul de fabricare a foilor de policarbonat.

Diferența de aspect

Acrilicul are o suprafață lucioasă asemănătoare sticlei și încăieră ușor suprafața. Este mai transparent și poate fi înmuiat pentru a forma orice fel de formă. Dacă suprafața este dură, stabilă, clară și mai ușoară în greutate decât foile acrilice, este din policarbonat.

Diferența de muchii

Acrilicul are margini perfect de sticlă clare, care pot fi lustruite complet clar. Cu toate acestea, marginile foii de policarbonat nu pot fi lustruite.

Diferența de flexibilitate

Ambele materiale sunt destul de flexibile. În funcție de grosimea acrilicului, acesta poate fi rupt și crăpat după atingerea limitelor. Cu toate acestea, policarbonatul nu crapă sau cip, chiar dacă l-ați forat mai aproape de marginile PC-ului.

Diferența de claritate

Acrilice au o mai bună claritate (capacitatea de difuzie a luminii) decât policarbonat. Transmite 92% din lumină chiar și în cele mai groase dimensiuni, spre deosebire de policarbonat, care transmite 88% din lumină. De asemenea, acrilic poate fi lustruit netedă și strălucitoare pentru a restabili claritatea sa, în timp ce policarbonat nu poate fi lustruit.

Diferența în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor

În conformitate cu standardele europene de testare la foc, policarbonatul are un nivel de certificare b1, care este cel mai înalt grad de certificare a incendiilor. Acrilicul are o certificare b2 care nu este același nivel. Deci, foaia de policarbonat oferă o protecție ridicată împotriva incendiilor față de foile acrilice.

Diferența de lipire și fixare pe cadru

Multe tipuri de adezivi pot fi folosite pentru a face structura acestor materiale plastice stabile. Foile acrilice sau plexiglas au o lipire mai bună a lipiciului, deoarece dau o îmbinare mai curată a adezivului peste foile de policarbonat.

Diferența de versatilitate a culorilor

Foile acrilice sunt disponibile într-o gamă foarte largă de palete de culori. Foile din policarbonat au o gamă mult mai limitată de culori disponibile, deși vin cu culorile largi standard. Spre deosebire de foile de plexiglas, claritatea culorii Lexan scade în timp și va da o nuanță galbenă în timp.

Diferența de putere

Ambele produse sunt foarte puternice în comparație cu sticla. Acrilicul este de 10 ori mai puternic decât sticla și în aceeași grosime, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla. Chiar dacă rezistența policarbonatului este mai mare decât acrilicul, plexiglasul este de obicei excelent pentru majoritatea cerințelor de geamuri.

Diferența de rezistență la UV

Plexiglas acrilic este cunoscut ca o filtrare UV și transmiterea de plastic cu 3% degradare în aer liber pe o perioadă de 10 ani de timp. Cu toate acestea, policarbonatul nu este rezistent la UV. Razele UV vor decolora culoarea suprafeței foilor de policarbonat.

Diferența de preț

Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Dacă sunteți interesat de plexiglas sau policarbonat, faceți ca această dorință să devină realitate vizitând Fab Glass and Mirror, cea mai de încredere sursă pentru produsele din plexiglas și policarbonat. Fab Glass and Mirror este un producător și distribuitor de top de produse din sticlă și oglinzi. Cu calitatea de top fiind prioritatea lor primordială, compania surse de cele mai bune produse din plexiglas și policarbonat de pe piață și la cele mai competitive prețuri!

Care dintre ele este mai ușor de utilizat?

Când vine vorba de capacitatea de lucru a acestor două materiale plastice, acrilic este mult mai ușor, mai puțin vizibile, și ușor de gestionat pentru a reduce cu instrumente convenționale. De asemenea, ambele produse sunt ușor de curățat cu apă și săpun obișnuite, dar plexiglasul acrilic este mai puțin rezistent la substanțe chimice dure decât policarbonatul. Deci, acrilic este mult mai ușor de utilizat decât policarbonat.

Care dintre ele este recomandată?

Chiar și plexiglasul și policarbonatul au multe caracteristici comune la valoarea nominală, puteți alege un produs care se potrivește proiectului dvs., lovindu-vă de fiecare produs în timp ce performați. Daca iti doresti un material plastic mai stralucitor, mai putin costisitor, rezistent la zgarieturi, indoit termic, claritate ridicata si material reciclabil, plasticul acrilic este ideal pentru nevoile tale. Dacă sunteți o persoană care dorește să aibă o sticlă rezistentă la impact, care este de 30 de ori mai puternică decât acrilicul, rezistent la substanțe chimice sau foile care pot fi forate fără crăpare, plasticul din policarbonat este ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Când este necesar un tratament endodontic?

Publicat

pe

De

Tratamentul de endodonție este necesar atunci când nervul și pulpa dinților devin inflamate sau infectate. Prin urmare, scopul tratamentului endodontic este acela de a salva dintele de infecția care îi afectează nervii din rădăcină. De asemenea, acest tratament elimină durerea pe care pacienții o simt din cauza infecției. În fiecare an, medicii dentiști efectuează milioane de tratamente endodontice. În timpul acestui tratament, medicul curăță și usucă interiorul dintelui, ca ulterior să aplice o plombă.

Ce avantaje oferă un tratament endodontic?

Endodonția are rolul de a elimina bacteriile din canalul radicular infectat și de a salva astfel dintele natural. În timpul tratamentului endodontic, pulpa infectată este îndepărtată și interiorul dintelui este curățat, dezinfectat, obturat și sigilat, medicul dentist folosindu-se astfel de o varietate de instrumente și materiale dentare. Un tratament endodontic realizat corect salvează dintele pacientului, menținând astfel aspectul natural al danturii și contribuind la o mestecare eficientă și la protejarea celorlalți dinți de efort și de uzură excesivă. De asemenea, tratamentul endodontic contribuie la o mușcătură corectă.

Când este necesar un tratament endodontic?

Atunci când un pacient prezintă carii profunde, se impune un tratament endodontic. Caria dentară apare atunci când bacteriile care trăiesc în interiorul gurii produc acizi care erodează dinții. Când se dezvoltă o carie profundă, este necesar un tratament endodontic. Poate fi dificilă identificarea unei carii profunde, însă cele mai comune simptome includ durerea, sensibilitatea și infecția. De asemenea, tratamentul endodontic este recomandat în locul procedurilor repetate. Mai precis, procedurile stomatologice multiple efectuate pe un singur dinte cresc probabilitatea necesității unui tratament endodontic. Cea mai bună modalitate prin care pot fi evitate procedurile dentare repetate presupune să efectuați mai întâi un tratament endodontic. Tratamentul endodontic se impune și în cazul unui dinte crăpat sau ciobit sau în cazul altor tipuri de traume. Cea mai mare parte a dintelui crăpat sau ciobit poate fi reparată folosind un adeziv dentar tip bonding de culoarea dintelui. De asemenea, se poate plasa o coroană dentară deasupra dintelui. Un tratament endodontic este de obicei necesar dacă deteriorarea dintelui este extinsă în pulpă. O altă situația în care se impune un tratament endodontic este atunci când un pacient are nevoie de o plombă mare. Dacă o carie a fost lăsată netratată o perioadă îndelungată de timp, cel mai probabil pacientul va avea nevoie de o plombă mare după tratarea cariei. Cu cât caria este mai mare, cu atât medicul dentist este nevoit să îndepărteze mai multă structură dentară. Obturația mare afectează integritatea structurală a unui dinte și crește necesitatea unui tratament endodontic.

Acestea sunt doar câteva situații în care medicul dentist poate apela la tratamentul de endodonție. În cazul unor pacienți, tratamentul se poate desfășura pe mai multe etape, fiind necesare mai multe vizite la medicul dentist, însă în cazul altor pacienți, întregul tratament endodontic poate fi realizat în cadrul unei singure vizite. Cu o îngrijire adecvată și o bună igienă orală, dinții care au fost tratați endodontic pot dura toată viața, ajutând pacientul să muște și să mestece corect, protejând ceilalți dinți de uzura excesivă și contribuind la o mai bună calitate a vieții.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized10 ore inainte

RAZER KISHI V2 PENTRU ANDROID ACTUALIZAT CU SUPORT DE CONTROLLER ȘI PENTRU JOCURILE CARE FOLOSESC DOAR TOUCHSCREEN

  CINE:                    Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial. CE:                         După lansarea de anul trecut...

Uncategorized10 ore inainte

Gamerii români pot juca celebrul joc de mobile Free Fire cu outfit-ul lui Carla’s Dreams din clipul “Adidașii gri

București, 20 ianuarie – La finalul anului trecut, Carla’s Dream a lansat Adidașii Gri, o piesă lansată în colaboare cu Garena, compania...

Uncategorized12 ore inainte

Romanian Testing Conference: ediția cu numărul 13 vine cu mai multe schimbări. Află programul și noutățile

Romanian Testing Conference (RTC), cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est, și-a anunțat programul oficial....

Uncategorized12 ore inainte

Noile televizoare Philips Ambilight sunt şi mai puternice cu a 7-a generație a noului procesor P5

Modelul de top OLED+908 utilizează cel mai recent panou META OLED Bucureşti, 7 februarie 2023 – Indiferent de conținutul de...

Uncategorized13 ore inainte

Flagshipul OnePlus 11 5G este disponibil în România

Ciprian Mirea, Country Manager OnePlus: Modelul OnePlus 11 5G este disponibil într-un pachet special de precomandă până la data de...

Eveniment17 ore inainte

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după...

Eveniment2 zile inainte

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după...

Uncategorized2 zile inainte

Elaborați și practicați o bună igienă cibernetică

ZYXEL Networks vă pune la dispoziție un ghid pentru a elimina obiceiurile dumneavoastră nesănătoase de igienă cibernetică 06 februarie 2023 —...

Eveniment3 zile inainte

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

Având un set de cuțite pe care le cunoașteți și le iubiți vă va face întotdeauna să vă simțiți mai...

Exclusiv3 zile inainte

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești...

Eveniment3 zile inainte

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani. In fiecare an la Londra, are loc...

Eveniment3 zile inainte

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

Pandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au inceput...

Eveniment4 zile inainte

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

Eveniment5 zile inainte

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

Afaceri5 zile inainte

Topul firmelor din Romania pe care trebuie sa il stii

Exista mai multe aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi o firma potrivita pentru...

Știrile Săptămânii