Connect with us

Eveniment

Umilinţă fără precedent pentru Rareş Bogdan! E incredibil ce a păţit chiar în propriul partid – Capital | BuzauAZI

Publicat

pe

Fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îl atacă pe europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL.

Liberalii nu-l iau în serios pe Rareş Bogdan?!

Cristian Ghinea a declarat, marţi, că a aflat un detaliu uluitor în urmă cu câteva luni, de la un ministru liberal din Guvern. Rareş Bogdan nu ar fi luat în serios în interiorul partidului, spune fostul ministru USR PLUS.

“Eu cu domnul Rareș Bogdan nu știu dacă să mai comentez sau nu. Pentru că am discutat acum vreo două luni-trei luni, când eram ministru și după am discutat cu un ministru liberal și mi-a spus o chestie: bă, dar de ce îl bagi pe ăsta în seamă? Că noi îl ignorăm.

Deci, domnul Rareș Bogdan pare că vorbește așa dar nu e foarte luat în serios”, a declarat Cristian Ghinea, marţi seara, invitat la Europa FM.

Rareş Bogdan: USR PLUS trebuie să plătească, nu le mai dăm 5 ministere, cu siguranţă

Cristian Ghinea fusese întrebat de moderatorul emisiunii despre declaraţia lui Rareş Bogdan din weekend privind renegocierea ministerelor. Liberalul spunea sâmbătă că USR PLUS, în cazul în care va reveni în Guvern, nu va mai primi cinci ministere. “Pentru greşeala făcută şi neajunsurile create şi criza politică pe care au generat-o, e necesar să plătească”, spunea Rareş Bogdan la Antena 3.

“Le oferim celor din USR PLUS șansa să se recredibilizeze, să se reîntoarcă. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 ministere și pot continua munca pentru cetățeni. Nu le mai dăm 5 ministere, cu siguranță.

Când fugi și abandonezi când cresc prețurile la energie, când trebuie să semnezi PNRR, când începe școala și tu fugi de la guvernare și te porți iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greșeala făcută și neajunsurile create și criza politică pe care au generat-o, e necesar să plătească”, a spus Rareş Bogdan.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Facebook Comments

Eveniment

Transformarea digitală generează profesii nemaiauzite până acum pe piața muncii – Capital | BuzauAZI

Publicat

pe

De

Transformarea digitală generează profesii nemaiauzite până acum pe piața muncii

Ghidul este conceput și lansat de Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, în cadrul proiectului „Crearea primului SmartLab din liceele tehnologice ale României în sectorul 3, la Școala Superioară Comercială ‹‹Nicolae Kretzulescu››, în acord cu ediția a IV-a a Ghidului Meseriilor Viitorului”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Big bang-ul online creat de anul pandemic 2020 a accelerat evoluția locurilor de muncă digitale, transformând exponențial viitorul pieței muncii. Revenirea la modul de lucru obișnuit ne pune în fața unor profesii neobișnuite.

Ce meserii ale viitorului vor fi anunțate

Primele locuri din top 10 profesii ale viitorului anunțate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupațional obișnuit: facilitator al lucrului la distanță, consilier pentru respectarea programelor de fitness, manager de design pentru case inteligente, consilier de imersiune XR, arhitect de mediu pentru amenajarea spațiului de lucru, detectiv de date, auditor de algoritmi de favorizare, analist de risc pentru dezastre cibernetice.

Manager TikTok, dezvoltator de filtre pentru Instagram, administrator/arbitru în competiții virtuale din sportul electronic, fermier urban, constructor de case verzi, inginer în domeniul energiei valurilor, inginer imprimare organe 3D, chirurg în nanomedicină, programator de algoritmi etici, biolog genetician IA, geoinginer climatic, administrator de confidențialitate a datelor sunt doar câteva dintre profesiile viitorului la mare căutare acum și în viitorul imediat pe care Ghidul Meseriilor Viitorului le prezintă, împreună cu abilitățile și profilul psihologic necesare unor astfel de meserii inovatoare.

Acordarea atenției echilibrului dintre natură, oameni și spațiu digital

Cea de-a patra ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului aduce mesajul-cheie al nevoii de trecere de la ON-LINE la OM-LINE, acordând o mai mare atenție echilibrului necesar dintre natură, oameni și spațiu digital, semnalelor viitorului, principiilor etice și umane ale noilor tehnologii, dar și nevoii de a înscrie omenirea pe traiectoria unei dezvoltări verzi și durabile.

În acord cu ediția a IV-a a Ghidului Meseriilor Viitorului și tehnologiile integrate în noul Smart Lab din unitatea de învățământ beneficiară, experții INACO vor susține 10 sesiuni de instruire a elevilor de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, în perioada septembrie – noiembrie, pe baza calendarului comunicat în acord cu Primăria Sectorului 3 București. În paralel, cel puțin 50 de elevi din aceeași instituție vor beneficia de consiliere vocațională.

„În această ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului am accentuat rolul adaptării la schimbare și al flexibilității, rolul educației digitale inteligente încă din primii ani de școală, nevoia alimentării curiozității și a  inovației copiilor noștri, rolul consilierii vocaționale și al pregătirii pentru  un interviu de angajare, pentru viață, prin practică și mentorat; am extins exemplele de companii active în România în domeniile de vârf tehnologic, unde tinerii pot să experimenteze noile realități tehnologice”, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului și președinta organizației non-guvernamentale INACO.

A patra ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului poate fi accesată gratuit pe website-ul Asociației INACO.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Curs valutar joi, 23 septembrie. Moneda națională, punct de cotitură. Ce valoare a anunțat BNR – Capital | BuzauAZI

Publicat

pe

De

Curs valutar joi, 23 septembrie. Moneda națională, punct de cotitură

Apropierea Black Friday și a Sărbătorilor de iarnă îi face pe agenții economici să își completeze stocurile cu produse de sezon.

Majoritatea acestor produse sunt aduse din import, ceea ce agravează și mai mult dezechilibrul deficitului comercial, cu impact direct asupra cursului de schimb.

Prin urmare, unii analiști estimează că pragul de 5 lei pentru un euro va fi depășit încă din luna noiembrie a acestui an.

Miercuri BNR a consemnat un nou maxim istoric pentru moneda națională, afițănd un curs de  4.9495 lei pentru un euro. Asta în condițiile în care precedentul record era de 4,9488  lei pentru un euro, iar marți cursul consemnat a fost de 4,9485 lei/euro.

Joi, BNR a afișat un curs valutar de 4.9490 lei pentru un dolar, în scădere cu 0,05 bani (-0.01 %) faţă de cotaţia de miercuri.

Curs valutar joi, 23 septembrie. Evoluția dolarului

Banca Națională a anunțat joi un curs valutar de 4.2218 lei pentru un dolar, în creștere cu 0,30 bani (+0.07 %) faţă de cotaţia precedentă.

Miercuri, BNR a consemnat un curs valutar de 4.2188 lei pentru un dolar,, iar marți BNR a afișat un curs valutar de 4.2171 lei pentru un dolar, în scădere.

Luni a fost consemnat un curs valutar de 4,2275 lei pentru un dolar.

Trebuie precizat că dolarul american este raportat la leul românesc indirect, prin relaționare la moneda europeană.

Curs valutar joi, 23 septembrie. Evoluția celorlalte valute

Leul s-a apreciat în faţa francului elveţian, cotat de Banca Naţională la 4,5640 , faţă de 4,5738 lei lei în ultima şedinţă.

Leul s-a depreciat faţă de lira sterlină, cotată de BNR la 5,7704 lei, faţă de 5,7509 lei în şedinţa precedentă.

Gramul de aur s-a ieftinit până la valoarea de 240,3568, de la 240,9126 lei cât valora în şedinţa precedentă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Eu voi fi prim-ministru. Război total în PNL – Capital | BuzauAZI

Publicat

pe

De

Ludovic Orban, răspuns categoric pentru Florin Cîțu: Eu voi fi prim-ministru. Război total în PNL

Ludovic Orban a declarat că va fi premier în locul lui Florin Cîțu. Drept răspuns, acesta l-a acuzat pe Orban că s-a folosit de USR în lupta politică împotriva sa.

„Cine pierde congresul nu mai are legitimitate și autoritate să gireze o funcție atât de importantă precum cea de prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților. Eu vă spun că nu există altă soluție decât refacerea coaliției, e singura variantă în care unești partide care au valori comune, au un program de guvernare validat. După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres”, a declarat Orban la Digi 24.

Totodată, acesta a precizat în repetate rânduri că va câștiga din nou funcția de președinte al PNL, spunând și că ar putea fi din nou premierul României.

De asemenea, Ludovic Orban susține că el va câștiga congresul „la cum e starea de spirit în partid”.

„Eu vă spun că voi câștiga congresul, la cum e starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații, simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni avem de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă”, a completat Orban.

Răspunsul lui Florin Cîțu

Drept răspuns, premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe Ludovic Orban că a încercat să se folosească de USR în lupta politică împotriva sa.

„Am tot văzut că imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moțiunea, vă spun că de luni lucrurile se schimbă, eu vreau să meargă mai departe coaliția, dar nu ne rugăm de nimeni, PNL nu se roagă de nimeni, aceste reforme vor merge mai departe cu sau fără parteneri, de preferat ar fi cu ei”, a spus Florin Cîțu la B1 TV.

Orban și-a exprimat și nemulțumirile față de prestația premierului

Amintim că Ludovic Orban și-a exprimat și nemulțumirile față de prestația premierului și spune că încrederea în Guvern a scăzut din cauza acestuia.

„Încrederea în Guvern a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu”, a spus președintele PNL, la Digi24. „Nu competiția internă e cauza scăderii PNL în sondaj, ci nemulțumirea față de prestația premierului și a Guvernului. Azi am ajuns în situația în care încrederea în Guvern e sub 15%. N-am mai întâlnit o asemenea cotă. Direcția în care merge România… 8% spun că mergem în direcția greșită. Percepția modului în care se guvernează e importantă. Românilor le plac competițiile și confruntările, problema a fost percepția asupra modului în care funcționează guvernul în timpul acestei competiții”, spune liderul PNL.

Sursă foto: Dreamstime

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 ore inainte

Transformarea digitală generează profesii nemaiauzite până acum pe piața muncii – Capital | BuzauAZI

Transformarea digitală generează profesii nemaiauzite până acum pe piața muncii Ghidul este conceput și lansat de Asociația INACO – Inițiativa...

Eveniment8 ore inainte

Curs valutar joi, 23 septembrie. Moneda națională, punct de cotitură. Ce valoare a anunțat BNR – Capital | BuzauAZI

Curs valutar joi, 23 septembrie. Moneda națională, punct de cotitură Apropierea Black Friday și a Sărbătorilor de iarnă îi face...

Eveniment13 ore inainte

Eu voi fi prim-ministru. Război total în PNL – Capital | BuzauAZI

Ludovic Orban, răspuns categoric pentru Florin Cîțu: Eu voi fi prim-ministru. Război total în PNL Ludovic Orban a declarat că...

Eveniment17 ore inainte

Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc! Decizia luată chiar acum. Milioane de oameni sunt vizați – Capital | BuzauAZI

Municipalitatea are bani pentru majorarea subvenției, dacă va crește preţul gigacaloriei. Nicușor Dan: Eu aştept să vină preţul Miercuri, după...

Social22 de ore inainte

Alege excelenta in domeniul educational, alege Asociatia Succes in Educatie si Sport!

Asociatia Succes in Educatie si Sport este o organizatie non-profit, care promoveaza si sustine educatia si sportul din Romania. Principala activitate...

Eveniment22 de ore inainte

Secretul cartofilor prăjiți! Ce trebuie să faci înainte să îi pui în tigaie ca să fie super crocanți – Capital | BuzauAZI

Mai exact, înainte de a-i prăji, cartofii trebuie fierți în apă, alături de sare și de oțet. Ele sunt ingredietenele...

SportO zi inainte

Dribling pe sub candelabre: Reginele baschetul 3×3 s-au încoronat la Palat! Alexandrion Group a susținut evenimentul!

România, pe locul doi la tineret! Baschetul 3×3 și-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai...

EvenimentO zi inainte

Accident extrem de grav în România! Un tren s-a izbit de un camion. Două persoane au fost rănite – Capital | BuzauAZI

Accident extrem de grav în România! Un tren s-a izbit de un camion. Două persoane au fost rănite În urma...

EvenimentO zi inainte

Breaking News! Alertă în Ucraina! Tentativă de asasinat asupra asistentului principal al președintelui – Capital | BuzauAZI

Tentativă de asasinat asupra asistentului principal al președintelui Ucrainei. Persoane neidentificate au deschis focul asupra unei mașini în care se afla...

Eveniment2 zile inainte

Tragedie în lumea sportului! A murit la doar 21 de ani. Totul s-a întâmplat pe teren (FOTO) – Capital | BuzauAZI

Tragedie în lumea sportului după ce Eszter Jeles, o tânără jockey de origine maghiară, s-a stins din viață la doar...

Eveniment2 zile inainte

NU putem să afirmăm că acest virus produce infecții mai grave la copii – Capital | BuzauAZI

Alexandru Rafila face apel pentru a nu se închide școlile. Cifrele nu sunt atât de alarmante Alexandru Rafila a explicat,...

Sport2 zile inainte

Cursuri autorizate de Instructor fitness și personal trainer

Sportul e pasiunea ta? Cum ar fi să fii mereu în formă și să câștigi bani în timp ce tu...

Eveniment2 zile inainte

Doliu uriaș! A murit unul dintre cei mai puternici oameni din energia românească – Capital | BuzauAZI

Doliu uriaș în România! Un expert în energetica românească s-a stins din viață. Suferea de o boală cruntă Reprezentanții Grupului...

Eveniment2 zile inainte

Se anunță un război total. Două puteri mondiale ar putea exploda. Undă de șoc în toată lumea – Capital | BuzauAZI

Avertisment fără precedent pentru China și SUA: Riscăm un nou Război Rece mult mai periculos Avertizând asupra un unui potențial...

Eveniment2 zile inainte

Germania – o locomotivă cu două viteze. Diferențele dintre Est și Vest ies la lumină cu ocazia alegerilor federale – Capital | BuzauAZI

Germania – o locomotivă cu două viteze. Centrul câștigă în zona de vest și extremele, stânga și AfD, în zona...

Știrile Săptămânii