Connect with us

Eveniment

EXCLUSIVITATE NATO-U.E!!! Imagini in premiera de la transportul aerian de la BAGDAD la TEHERAN a sicrielor Comandanților iranieni – Generalul iranian Qassem Soleimani s.a. – uciși de dronele americane/VIDEO

Publicat

pe

Eveniment

Restricții usturătoare pentru românii nevaccinați! Vor avea interzis pe timp de weekend. Propunerea care va provoca un scandal imens – Capital | BuzauAZI

Publicat

pe

De

Românii nevaccinați vor primi interzis pe timp de weekend. Propunerea a venit de la ministrul Sănătăţii

Totodată, Ioana Mihăilă a propus și o recompensă pentru cei care se vaccinează. Printre măsurile ce îi vizează pe românii nevaccinați se află accesul limitat în weekend în zonele neesenţiale.

„Am participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a propune partenerilor de coaliţie o serie de măsuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele vaccinate. Trebuie să menţionez că a fost o discuţie de principiu, urmând ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor măsuri să cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului şi al membrilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare. Este vorba de anumite măsuri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte de tipul bonurilor valorice, rămâne să vedem cum le operaţionalizăm, dar şi anumite loterii, cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei şi până acum”, a afirmat Ioana Mihăilă după şedinţa coaliţiei.

Partea tehnică urmează să fie stabilită în Guvern

De asemenea, aceasta a completat că partea tehnică urmează să fie stabilită în Guvern după ce va fi obţinut şi acordul premierului.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”, a completat Ioana Mihăilă.

Mai mult, ministrul a spus că modul de operaţionalizare urmează să fie detaliat.

„Unele vor intra în vigoare în funcţie de incidenţa de la nivelul unei localităţi şi o să discutăm şi cu CNSU, DSU şi INSP pentru a stabili aceste praguri de incidenţă, unele, cum sunt aceste măsuri care se adresează personalului medico-sanitar, trebuie adoptate în Parlament”, a mai spus Mihăilă.

Dan Barna, anunț pentru românii nevaccinați

Trebuie menționat și că vicepremierul USR, Dan Barna, a propus noi restricţii pentru persoanelor nevaccinate. Măsurile se vor lua doar în localitățile acolo unde incindența va depăși peste 2 la mia de locuitori.

„Vor fi luate măsuri în funcție de nivelele de incidență, adică toate aceste măsuri despre am vorbit și eu în spațiul public, despre care a vorbit și ministrul Sănătății, se referă la situații în care incidența depășește 2 la mie, sau 3 la mie și atunci și relaxările pe care le-am văzut aseară, ele sunt active în momentul acesta. Dacă însă, într-o localitate se va ajunge la o incidență peste 2 la mie, se va reveni la sistemul de reglementare din iulie.

Dacă va depăși 3 la mie, se va reveni la sistemul de reglementare care era la 1 iunie. În felul acesta, măsurile despre care am vorbit se vor aplica doar în acele localități vom avea o creștere a incidenței.

Ori, tocmai, pentru a nu ajunge în localitățile României să trebuiască să discutăm despre aceste măsuri de prevenție, e important să ne vaccinăm.

Vaccinându-ne, ne asigurăm că localitățile noastre rămân cu o incidență redus, sub 1 la mie, astfel încât să nu existe discuțiile legate de limitări de acces în spații neesențiale.(…) În momentul de faţă, mesajul e foarte clar. Perspectiva de măsuri de prevenţie e una foarte reală şi ea va fi necesară dacă nu creştem impactul vacinării şi dacă nu ne vaccinăm mai mulţi, astfel încât, cotele la nivelul localităţii să rămână scăzute. Despre asta e vorba”, a declarat Dan Barna.

Sursă foto: Dreamstime

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Curs valutar 27 iulie. Anunțul BNR pentru marți. Ce se întâmplă cu leul românesc în contrast cu euro – Capital | BuzauAZI

Publicat

pe

De

Curs valutar 27 iulie. Anunțul BNR pentru marți. Ce se întâmplă cu leul românesc în contrast cu euro

Banca Națională a României zilnic valorile pentru principalele monede, în comparație cu leul românesc. Aceste cursuri oficiale sunt folosite atât de oamenii de rând, care au chirii sau rate în valută, cât și de instituțiile bancare din România în cursurile inter-bancare. În ultima ședință BNR de marți au fost stabilite valorile pentru toate valutele importante, printre care euro, dolar sau liră sterlină ori franc elvețian.

Curs valutar BNR de marți, 27 iulie

Banca Națională a României (BNR) a transmis marți valorile pentru cele mai importante monede internaționale pentru ziua de 27 iulie.

Astfel, moneda Euro s-a mai depreciat cu -0.0014 și a ajuns marți la valoarea de 4.9194 lei, după ce săptămâna trecută ajunsese la 4.928 și 4.9278.

Dolarul american a ajuns să valoreze marți 4.1766 lei, având o creștere importantă de +0.0050, după ce ieri a scăzut cu 1.07 bani.

De asemenea, și Francul elveţian s-a apreciat față de leul românesc cu +0.0030, ajungând la valoarea de 4.5481 lei.

Lira sterlină a rămas aproximativ la valoarea înregistrat luni, având parte de o creștere mică, de doar +0.0007 până la valoarea de 5.7550 lei.

De asemenea, gramul de aur s-a ieftinit după ce înregistrase o scumpire luni, până la 241.2482 după ce marți a scăzut cu 1.3137 lei.

Care a fost cursul valutar de luni, 26 iulie

BNR pare că a reușit, cel puțin pentru o vreme, să îndepărteze cursul valutar de pragul de 5 lei pentru un euro, după vârfurile care au culminat cu valori de 4,9283 și 4,9278.  Leul a încheiat săptămâna trecută cu un curs afișat vineri de BNR de 4,9219 lei pentru un euro, păstrând tendința de ușoară apreciere, ce s-a manifestat practic pe tot cursul săptămânii. Luni BNR a publicat un curs de 4,9208  de lei pentru un euro, în scădere cu 0,11 bani, față de vineri.

În ceea ce privește dolarul american, a cărui paritate cu moneda națională este stabilită în mod indirect, prin raportarea la euro, evoluția de săptămâna trecută nu a fost la fel de liniară. Luni BNR a publicat un curs de 4,1716 de lei pentru un dolar american , în scădere cu 1,07 bani, față de vineri.

Leul s-a depreciat în faţa francului elveţian, cotat de Banca Naţională la 4,5451, faţă de 4,5428 lei lei în ultima şedinţă. Leul s-a depreciat și faţă de lira sterlină, cotată de BNR la 5,7543 lei, faţă de 5,7455 lei în şedinţa precedentă.

Gramul de aur s-a scumpit luni până la valoarea de 242,5619, de la 242,4279 lei cât valora în şedinţa precedentă.

Una din principalele atribuţiile ale Băncii Naţionale a României este cea de elaborare şi aplicare a politicii monetare şi a politicii de curs de schimb. Regimul actual al cursului de schimb al leului este cel de flotare controlată, acesta fiind în concordanţă cu utilizarea ţintelor de inflaţie ca ancoră nominală a politicii monetare şi permiţând un răspuns flexibil al acestei politici la şocurile neprevăzute ce pot afecta economia.

Curs valutar 27 iulie. Anunțul BNR pentru marți. Ce se întâmplă cu leul românesc în contrast cu euro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

„Se utilizeaza si functii de politie abrogate!/Pentru analfabetii functionali din aparatul central nu e nicio problema” – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

De ce un oraș pitoresc precum București, trebuie să găzduiască pramatii ținute în brațe de alți golani îmbogățiți din politică? De ce?

De ceva vreme numele unui june de Dorobanți este fredonat pe buzele multor persoane din diferite sfere ale puterii foste și actuale. Numele lui este Sebastian Moise (fost Deju, băiatul bulibașei din Dămbovița) Se spune că este omul care le rezolvă pe toate. Cum așa? Simplu. Îmbogățit din ANRP de unde s-a ales cu un dosar penal (așa a relatat presa vremii), pe când juca fotbal cu Alin Cocoș, șmecherașul a început cu banii făcuți pe spatele contribuabililor ca toți nemernicii care au cumpărat drepturi litigioase pe doi lei si le-au vândut statului pe milioane de euro, să investească în politică

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.ziare.com/dorin-cocos/cum-este-implicat-un-membru-pmp-in-dosarul-retrocedarilor-ilegale-1357641&ved=2ahUKEwjjwbGAs4DyAhVPLewKHSNUAYIQFjACegQICxAC&usg=AOvVaw0jSnPJ-wqsxDiiJ3U56TP3

. A luat-o pe unde avea intrare și ceva ,,prieteni’’ de afaceri. În partidul lui Udrea. În Partidul Mișcarea Populară. Cu bani, ușor, ușor a cumpărat tot ce se putea să-și atingă scopul. De la mese și cazări în țară și afară pentru conducerea partidulețului până la împrumuturi, acest Trahanache pe model nou a ajuns să conducă cea mai importantă organizație, cea din București. Probabil, mărinimia lui nu se ca opri aici! Cine știe? Președinte de partid l-ar coafa mai bine! Un singur lucru il mai reține: lipsa de scoală sau de carte.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.realitatea.net/amp/stiri/politica/100-tu-decizi-sebastian-moise-deputatul-intermediar-de-terenuri-de-la-pmp_5fa939eaac555f381470e822&ved=2ahUKEwjtmcrLsYDyAhXK4IUKHQmTBG44ChAWMA16BAgGEAI&usg=AOvVaw1UGOTDEnhgBp38_dLTfXsR

Anul 2016 a fost pentru Moise Deju Sebastian începutul ascensiunii sale. Locul cinci pe lista PMP la Camera Deputaților si interfața lui Eugen Tomac, fost președinte al PMP, la Primăria Generală. Gurile rele spun că este puțin ruda cu Gabriela Firea pe linie de etnie. Și cum acesteia îi trebuia majoritate în Consiliul General a oferit un contract prin omul pus de ea director la aeroport unei firme nou nouțe deschisă în anul 2016. Obiect de activitate: curățenia. Cui? Mamei șefului PMP București, Moise Deju Sebastian. Unde? Pe cel mai mare aeroport din Romania, Henri Coandă. Parcă revedem situația actuală din sectorul 1 (alt sector unde Moise Sebastian are adânc tentaculele băgate), cu cea de atunci de la aeroportul Otopeni. Declarată stare de alertă și încredințat contractul fără licitație. Termen un an. Atât a fost înțelegerea!  Cu asta! Dar au urmat altele în cei patru ani de mandat ai firidei de Voluntari. Vizitele în familie erau la ordinea zilei. Vom reveni…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://jurnalul.ro/amp/mama-unui-lider-pmp-da-cu-matura-pe-henri-coanda-772168.html&ved=2ahUKEwjjwbGAs4DyAhVPLewKHSNUAYIQFjAGegQIBhAC&usg=AOvVaw0_iXpk1-5XkhvvWNtIegNp&ampcf=1

Din om de bază pe Dorobanți, individul a ajuns să comande conducerea centrală a PMP-ului. Anul 2019 i-a adus titlu de Deputat după ce Eugen Tomac, prietenul sau de îmbogățire l-a ,,executat’’ din partid pe cel care era pe locul trei, președinte COTAR, Vasile Ștefănescu. Cu locul patru a fost ceva mai ușor. Acolo se afla un alt interlop Stefan Florescu, omul de casă a lui Piedone si ,,amic’’ cu clanul sportivilor. Tot gurile rele spun că Moise Deju Sebastian i-a facilitat prin rețeaua AFI – Gabriela Firea, un spațiu de 1000 m2 pe o arteră importanta din sectorul 6. Mai mult i s-au dat bani la pungă să îl renoveze. Scopul: retragerea lui Florescu de pe lista de Camera Deputaților. Realitatea a făcut că așa s-a și întâmplat! Moise Deju Sebastian din cumpărător de drepturi litigioase s-a trezit deputat in Parlamentul României.

Prietenul Eugen Tomac a avut grijă de sponsorul său. S-a ținut de cuvânt! L-a făcut deputat. Doar e frumoasă casa primită pe numele soacrei de la ANRP-istul de Dâmbovița!

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.g4media.ro/eugen-tomac-a-imprumutat-pmp-cu-1-000-000-de-lei-la-alegerile-europarlamentare-pentru-o-parte-din-bani-s-a-indatorat-la-tatal-candidatului-care-i-a-luat-locul-in-camera-deputatilor.html&ved=2ahUKEwjtmcrLsYDyAhXK4IUKHQmTBG44ChAWMAl6BAgFEAI&usg=AOvVaw39XdhwaPVlRzFzuoDTtgV3

Micuțul parvenit, cu cucul în piept are cale liberă la orice. Cu PMP la guvernare   și ultimul turnuleț al castelului s-a realizat. Oameni dubioși și de nicăieri, numiți pe funcții guvernamentale sub stiloul premierului de atunci Orban, la recomandarea starului belgian Moise Deju Sebastian. Încă nu s-a răsuflat cât a fost staborul. Dar lumea vorbește! Vom reveni…

Revoltător este faptul că acest individ a fost în delegația PMP la întâlnirile de la Cotroceni cu Președintele Klaus Iohanis. Evident, propus de ,,tovarășul’’ Tomac Eugen. Suntem siguri că subiectul nu a fost Parcul Verdi

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24276698-investigatie-rise-project-primaria-capitalei-condusa-gabriela-firea-platit-dublu-pentru-rascumpararea-parcului-verdi-legaturi-primarul-gabriela-firea-cei-care-primit-banii.htmși

nici contractul mamei de la aeroport. Suntem siguri că s-au discutat probleme importante de stat la care trebuia musai să asiste deputatul Moise Deju Sebastian.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.agerpres.ro/politica/2020/02/06/consultari-la-cotroceni-au-inceput-discutiile-presedintelui-klaus-iohannis-cu-delegatia-pmp–444671&ved=2ahUKEwiogr6WtIDyAhUWgf0HHcwNA48QFjAEegQICxAC&usg=AOvVaw3rwNWtT-op7njvRYR5L0SU

Azi il vedem pe acest obraznic cum penetrează cercurile de putere de la stânga la dreapta fără nici o jenă și rușine. Cei drept a întâlnit și personaje slabe și fără experiență de viață pe care le-a jucat ca în jurul cortului. Alaltăieri era omul de casă si afaceri al Gabrielei Firea , ieri se ,,iubea’’ pe viată cu Violeta Alexandru pentru niște funcții și câteva PUZ-uri iar azi în sfârșit și-a găsit jumătatea politică în Nicușor Dan. Vor face împreună o capitală pe modelul Strehaia.

Mâine, obiectivul este Ciprian Ciucu, uns președinte PNL București. Moise are nevoie de el ca de aer să-și țină ,,haremul’’ politic pe linia de plutire. Va fi interesant deoarece CIucu nu uită cei patru ani ai lui Firea, când Moise punea PMP-ul să voteze cu PSD in Consiliul General. Dar, cine știe! Întortocheate sunt cheile banului!

Despre acest personaj, Moise Deju Sebastian se va mai auzi cu siguranță.

Uite asa  usor revenim la „Programul marul, laptele si cornul” castigat de familia unui reprezentant al PMP Prahova care si-a tras partidul pe persoana fizica…(Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 ore inainte

Restricții usturătoare pentru românii nevaccinați! Vor avea interzis pe timp de weekend. Propunerea care va provoca un scandal imens – Capital | BuzauAZI

Românii nevaccinați vor primi interzis pe timp de weekend. Propunerea a venit de la ministrul Sănătăţii Totodată, Ioana Mihăilă a...

Eveniment7 ore inainte

Curs valutar 27 iulie. Anunțul BNR pentru marți. Ce se întâmplă cu leul românesc în contrast cu euro – Capital | BuzauAZI

Curs valutar 27 iulie. Anunțul BNR pentru marți. Ce se întâmplă cu leul românesc în contrast cu euro Banca Națională...

Eveniment11 ore inainte

„Se utilizeaza si functii de politie abrogate!/Pentru analfabetii functionali din aparatul central nu e nicio problema” – Ziarul Incisiv de Prahova

De ce un oraș pitoresc precum București, trebuie să găzduiască pramatii ținute în brațe de alți golani îmbogățiți din politică?...

Eveniment12 ore inainte

Fiica duciilor de Sussex, adăugată în linia de succesiune. Pe ce loc se află Lilibet? – Capital | BuzauAZI

Fiica duciilor de Sussex, adăugată în linia de succesiune. Pe ce loc se află Lilibet? Site-ul oficial al Casei Regale...

Eveniment17 ore inainte

Tragedie în fotbalul românesc. Un mare jucător s-a stins din viață. Anunțul a venit ca un trăznet – Capital | BuzauAZI

Doliu în lumea fotbalului românesc după ce fostul fundaş Dumitru Romilă, cunoscut drept Romilă I s-a stins din viață. Anunțul...

Eveniment22 de ore inainte

Dispar testele RT-PCR! SUA le retrag la sfârșitul anului. Cu ce vor fi înlocuite – Capital | BuzauAZI

SUA vor retrage testele RT-PCR la sfârșitul anului. Ce alternative au laboratoarele de analize? Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor...

Sport23 de ore inainte

“Fotbal pentru Prietenie”, programul celor nouă valori umane

Fotbal pentru Prietenie este un program international pentru copii implementat de compania Gazprom – partener oficial al FIFA și al Cupei...

EvenimentO zi inainte

Cum se simte Oana Mizil după ce a fost bătută de Marian Vanghelie? Serghei Mizil a dezvăluit tot – Capital | BuzauAZI

Cum se simte Oana Mizil după ce a fost bătută de Marian Vanghelie? Serghei Mizil a dezvăluit tot Jurnaliștii de...

EvenimentO zi inainte

Explozia numărului de cazuri de contact din Marea Britanie amenință să paralizeze economia. Tensiuni mari la Londra – Capital | BuzauAZI

Explozia numărului de cazuri de contact din Marea Britanie amenință să paralizeze economia. Marea Britanie a ridicat aproape toate restricțiile,...

EvenimentO zi inainte

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici/Reactii pe banda video – Ziarul Incisiv de Prahova

Cand este consecvent Andrei Volosevici? „Mai multi cititori ne-au semnalat pe adresa redactiei faptul ca aerul este irespirabil in mai...

Eveniment2 zile inainte

Dezvăluirea momentului despre Toni Iuruc! S-a aflat adevarul despre trecutul său. Puţină lume ştia – Capital | BuzauAZI

Simona Halep s-a decis să îşi unească destinele cu Toni Iuruc, alesul inimii sportivei. Cei doi au făcut pasul cel...

Eveniment2 zile inainte

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla asta – Capital | BuzauAZI

Soarele va aduce sfârșitul vieții pe Pământ. Adulată de oamenii de mii de ani pentru lumina și căldura pe care...

Eveniment2 zile inainte

Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! E dezvăluirea anului. Îi intră milioane de euro în conturi – Capital | BuzauAZI

Gigi Becali este pe cale de a da o nouă mare lovitură pe piaţa transferurilor. Turcii de la Galatasaray sunt...

Eveniment2 zile inainte

Dragnea e terminat! Ajunge din nou în puşcărie? A fost chemat la DNA – Capital | BuzauAZI

Nici nu a ieşit bine din spatele gratiilor că Liviu Dragnea este chemat din nou la vorbitor. Chiar un apropiat...

Eveniment2 zile inainte

Aici am venit cel mai des de când sunt membru PNL – Capital | BuzauAZI

Înfrângere usturătoare pentru Florin Cîţu şi Alina Gorghiu la Argeş! Adrian Miuţescu, nou mandat în fruntea organizaţiei judeţene PNL Argeş...

Știrile Săptămânii