Connect with us

Uncategorized

Pregătește-te pentru sezonul de construcții 2024 cu Somfy

Publicat

pe

Odată cu venirea verii și a zilelor mai calde, începe sezonul de construcții. Cum va fi acesta și ce provocări vor întâmpina consumatorii în 2024? Ce soluții pentru casa inteligentă merită luate în considerare? Somfy sugerează la ce să te gândești atunci când decizi să construiești.

Să construiești sau să nu construiești?

În anii anteriori, din cauza pandemiei, a unei inflații ridicate și a unei situații geopolitice instabile, piața construcțiilor a întâmpinat multe provocări.

Casele pasive sau cu zero-energie sunt în prezent în creștere ca popularitate, deoarece necesită mai multe investiții la început, dar reduc costurile de întreținere și funcționare a casei în viitor. Nu numai investitorii care construiesc o casă, dar și cei care planifică renovări pot beneficia de subvenții pentru finanțarea surselor eficiente de căldură.

Etapele construcției

Procesul de construire a unei case poate fi împărțit în trei etape cheie. Stadiul zero, unde se toarnă fundațiile și se ridică pereții fundației. Se încheie când se efectuează penetrările utilitare și se toarnă șapa. Apoi vine construcția structurii și a nucleului (SSO), care include construcția pereților portanți, a compartimentelor, a plafoanelor turnate și a grinzilor de inel. De asemenea, se construiește acoperișul. Etapa finală este starea brută închisă (SSZ), în timpul căreia ne concentrăm pe instalarea ferestrelor, ușilor și a sistemului electric în casă. În această etapă, soluțiile pentru casa inteligentă joacă un rol important în îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor.

Ferestrele sunt principala sursă de energie solară într-o clădire. Acestea pot contribui semnificativ la menținerea unei temperaturi interioare optime. Soarele care trece prin fereastră într-o cameră generează în medie 500 W/m2. Acest lucru are un impact enorm asupra echilibrului termic în diferite momente ale anului și asupra cantității de lumină naturală care intră în clădire. Atunci când alegeți, este important să acordați atenție diferiților parametri tehnici, cum ar fi valoarea U, precum și formei protecției ferestrei. Una dintre metodele cele mai eficiente este instalarea caldă. Aceasta implică instalarea ferestrei în perete într-un mod care sigilează rama ferestrei la structura clădirii. Strâns legate de aceasta sunt sistemele de umbrire exterioara ca de exemplu jaluzelele exterioare venețiene sau rulourile exterioare inteligente. În cazul rulourilor exterioare montate la nivel, proiectul presupune că acestea vor fi poziționate sub fațada clădirii. Prin urmare, pentru a planifica corect înălțimea deschiderilor ferestrelor, a ancadramentului, precum și a izolației și a fațadei, care ar trebui să acopere complet cutia ruloului, instalarea acestora trebuie luată în considerare în etapa de proiectare.

Eficiența energetică și casa inteligentă

Când decizi să construiești o casă în 2024, merită să acorzi atenție cerințelor și standardelor energetice actuale, care s-au schimbat recent. Clădirile noi ar trebui să fie mai eficiente din punct de vedere energetic și mai prietenoase cu mediul. Așa-numita Regulamentare WT stabilește cerințe minime pentru eficiența energetică a clădirilor care sunt proiectate, construite sau convertite. Obiectivul principal al directivei este utilizarea surselor regenerabile de energie termică și a soluțiilor prietenoase cu mediul. Atigerea acestui obiectiv face posibilă implementarea surselor de energie termică mai prietenoase cu mediul. O bună izolație termică, alegerea corectă a materialelor de construcție cu cea mai mică transmitanță termică posibilă și tipul de ventilație sunt principalele aspecte de luat în calcul; și, mai presus de toate, automatizarea deja menționată.

Prin automatizare, rulourile exterioare vor fi în poziția optimă la momentul potrivit, indiferent de vreme sau de absența noastră de acasă. Acționarea rulourilor cu motoarele RS100 io de la Somfy cu comunicare radio bidirecțională io-homecontrol® va garanta un confort termic îmbunătățit în casă. Nu trebuie să fie conectat la rețeaua electrică a casei, permițând o instalare non-invazivă chiar și în situații în care nu este posibilă electricitatea. Are două viteze: standard și discretă, ceea ce asigură un consum mai mic de energie. Când sunt integrate în unitatea de control TaHoma, folosind programul „confort termic”, acestea se vor deschide automat în timpul zilei pentru a profita de căldura soarelui și a încălzi casa. Apoi se vor închide la asfintit pentru a menține căldura în interiorul camerei. Această acțiune poate reduce între 10% și 30%  din costul consumului de energie pentru încălzire în timpul iernii. Pe de altă parte, în timpul valurilor de căldură din vară, putem reduce eficient temperatura interioară cu 4° până la 7°C cu ajutorul rulourilor exterioare automate.

De asemenea, poate fi o idee bună să ne echipăm cu senzorul solar Sunis WireFree io de la Somfy, care măsoară nivelul de lumină naturală și transmite datele la unitatea de control TaHoma. În acest fel, putem adăuga comenzi scenariului nostru astfel încât vara, rulourile exterioare să coboare atunci când se atinge un anumit grad de lumină a soarelui, iar iarna, când bat razele de soare, acestea se deschid și lasă căldura să intre în casă. În plus, poate fi integrat cu senzorul de temperatură interioară Thermis V2 io.

Dacă dorești să îmbunătățești eficiența energetică a casei tale, merită să te gândești la soluțiile pentru casa inteligentă. Un termostat inteligent sau rulouri exterioare automatizate ne vor permite să controlăm temperatura din interior și să gestionăm consumul de electricitate, chiar și la distanță, când nu suntem acasă. Vorbind despre astfel de soluții, merită menționată seria emblematică de motoare RS100 Solar io de la Somfy. Acestea au redefinit standardele în automatizarea rulourilor exterioare, combinând confortul cu calitatea soluțiilor solare. În acest sens, știm că acțiunile noastre contează – automatizarea integrată în ceea ce înseamnă sisteme de umbrire exterioară, are un impact pozitiv asupra echilibrului energetic al clădirilor”, afirmă Virgil Lixandru, Sales Manager, Somfy România și Republica Moldova.

Alte soluții inteligente pentru siguranță și confort

A lua în considerare introducerea soluțiilor pentru casa inteligentă încă din faza de construcție a unei case este o idee excelentă. Acest lucru poate simplifica semnificativ procesele ulterioare și poate asigura că spațiul nostru este exploatat la maximum. Prin urmare, merită să luăm în considerare implementarea acestui sistem deja în etapa de realizare a instalațiilor electrice pentru a evita necesitatea unor modificări ulterioare și costuri suplimentare. Nu numai că vom economisi energie, dar vom obține și o mai mare automatizare, ceea ce se va traduce prin îmbunătățirea confortului și siguranței consumatorului. Cu siguranță, o instalare adecvată pentru poarta de intrare a proprietății și a ușii mici, astfel încât în viitor să putem instala automatizări la acestea, cum ar fi Elixo 3S M io comfort de la Somfy – un mecanism care va asigura controlul total asupra accesului. Soluțiile pentru casa inteligentă se extind și la curtea din spate, terasă și gard. Când planificăm să construim, merită să acordăm atenție amenajării corespunzătoare a spațiului exterior și problemelor de alimentare adecvată cu energie. Securitatea este un aspect cheie al oricărei case – așa că este o idee bună să ne gândim la achiziționarea de sisteme de alarmă inteligente sau a unui interfon video. Nu numai că acest lucru va crește nivelul de securitate al casei tale, dar îți va oferi și liniște și control, chiar și atunci când ești plecat în vacanțe cu familia datorită accesului la distanță printr-o aplicație.

Pentru mai multe informații despre beneficiile soluțiilor inteligente și detalii despre produse, vizitați site-ul Somfy.

Despre Somfy

Somfy este liderul mondial în domeniul sistemelor de umbrire, acces și automatizare pentru locuințe și clădiri comerciale. Compania a fost fondată în Franţa, în anul 1969, iar în prezent are peste 6.000 de angajați în întreaga lume, 8 fabrici în Franța, Italia, Polonia, Tunisia și China, cu afaceri de 1,53 miliarde euro raportate în 2022.

În România, compania Somfy a fost înființată în anul 2006, având în prezent o echipă de 11 angajați, două puncte de lucru în București și Brașov, dar și o rețea de parteneri și reprezentanţi teritoriali care asigură acoperirea la nivel naţional.

Portofoliul de produse include o ofertă globală adaptată tuturor tipurilor de aplicații: sisteme de motorizare și comandă destinate tehnicii de umbrire pentru exterior și interior, sisteme automatizate de acces rezidential, soluţii de umbrire solară dinamică și Smart Living.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați: www.somfy.ro sau canalele social media: Somfy România Facebook,  Somfy România Instagram, Somfy România LinkedIn.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Review Zyxel NWA50AX

Publicat

pe

De

Zyxel NWA50AX este un punct de acces (AP) Wi-Fi 6 robust și accesibil, destinat micilor afaceri și birourilor de acasă. Acesta aduce cea mai recentă tehnologie wireless la un preț mai avantajos, fiind o opțiune atractivă pentru cei care doresc să-și modernizeze infrastructura de rețea fără a cheltui prea mult. Iată o recenzie detaliată a caracteristicilor, performanței și valorii sale generale.

Design și Construcție

NWA50AX are un design curat și minimalist, cu un format compact care permite o plasare flexibilă. Finisajul alb, mat, îl ajută să se integreze perfect în diverse medii, fie montat pe perete sau tavan. Dispozitivul se simte solid și bine construit, reflectând angajamentul Zyxel față de calitate.

 Caracteristici

Una dintre caracteristicile deosebite ale NWA50AX este suportul pentru Wi-Fi 6 (802.11ax), care promite performanțe îmbunătățite, o eficiență mai mare și o capacitate îmbunătățită comparativ cu predecesorii săi Wi-Fi 5. Caracteristicile cheie includ:

– Suport Dual-Band: Funcționează atât pe benzile de 2,4GHz, cât și pe cele de 5GHz, oferind o rată combinată de transfer de date de până la 1775 Mbps.

– MU-MIMO și OFDMA: Aceste tehnologii îmbunătățesc eficiența rețelei și reduc latența, permițând comunicarea simultană a mai multor dispozitive.

– BSS Coloring: Această funcție ajută la reducerea interferenței co-canal, fiind ideală pentru medii dense.

– Management Ușor: NWA50AX poate fi gestionat prin platforma Nebula Cloud sau printr-o interfață web locală, oferind flexibilitate în funcție de preferințele utilizatorului.

 Performanță

Performanța Zyxel NWA50AX este impresionantă pentru categoria sa. Acesta oferă o acoperire Wi-Fi consistentă și puternică, asigurând o conexiune fiabilă chiar și în spații mai mari. În timpul testării, punctul de acces a demonstrat o lățime de bandă excelentă și o latență scăzută, gestionând multiple dispozitive și activități cu lățime de bandă mare, cum ar fi streaming-ul video și jocurile online, fără nicio scădere vizibilă a performanței.

Implementarea caracteristicilor Wi-Fi 6, precum MU-MIMO și OFDMA, strălucește cu adevărat, în special în medii cu multe dispozitive conectate. Utilizatorii vor observa viteze mai rapide și conexiuni mai stabile, esențiale atât pentru operațiunile de afaceri, cât și pentru utilizarea acasă.

Configurare și Management

Configurarea NWA50AX este simplă, datorită interfeței web prietenoase și opțiunii de a utiliza platforma de management Nebula Cloud de la Zyxel. Platforma Nebula este deosebit de utilă pentru micile afaceri, oferind o modalitate centralizată de a gestiona multiple AP-uri și de a monitoriza performanța rețelei. Interfața intuitivă simplifică sarcinile, cum ar fi actualizările de firmware, modificările de configurare și depanarea.

 Concluzie

Zyxel NWA50AX este o alegere excelentă pentru micile afaceri și birourile de acasă care doresc să treacă la Wi-Fi 6 fără o investiție semnificativă. Echilibrul său între performanță, ușurință în utilizare și accesibilitate îl face remarcabil în categoria sa. Deși nu are toate funcțiile sofisticate ale modelelor mai scumpe, oferă îmbunătățiri substanțiale în viteză, eficiență și acoperire, făcându-l o opțiune demnă de luat în considerare pentru oricine are nevoie de o soluție wireless modernă și fiabilă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Succesul Antreprenorial în Era Digitală: Sfaturi și Strategii pentru Femei de Afaceri

Publicat

pe

De

Femeile antreprenor au oportunități vaste pentru a-și dezvolta afacerile și a-și extinde influența. La SecurMeNow, suntem dedicați succesului femeilor antreprenor, oferind soluții inovatoare și sprijin constant pentru a transforma viziunea ta în realitate. Ne angajăm să te ajutăm în dezvoltarea afaceri și să îți maximizezi potențialul în era digitală. Cu ajutorul serviciilor noastre, optimizăm prezența ta pe motoarele de căutare, folosind tehnologii moderne necesare pentru a eficientiza operațiunile și a îmbunătăți relațiile cu clienții.

Cum Te Putem Ajuta?

• Creare de Site-uri Profesionale: Oferim servicii de dezvoltare a unor site-uri web atractive și funcționale, care reflectă identitatea unică a afacerii tale. Echipa noastră de designeri și dezvoltatori colaborează strâns cu tine pentru a înțelege nevoile și obiectivele afacerii tale. Ne asigurăm că site-ul tău nu doar arată bine, ci funcționează optim și este ușor de navigat pentru utilizatori.

• Optimizare pentru Motoarele de Căutare (SEO): Vizibilitatea online este esențială pentru succesul oricărei afaceri. Implementăm strategii avansate de SEO pentru a îmbunătăți clasamentul site-ului tău în motoarele de căutare, atrăgând astfel un trafic mai mare și clienți noi.

• Utilizarea Tehnologiilor Moderne: Tehnologiile de vârf, precum CRM și ERP, sunt esențiale pentru eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea relațiilor cu clienții. Noi te ajutăm să adopți și să implementezi aceste soluții pentru a-ți transforma afacerea și a o face mai competitivă.

• Consultanță și Sprijin Continuu: Oferim suport complet în toate etapele dezvoltării afacerii tale, de la concept și planificare până la implementare și monitorizare. Te asistăm în accesarea fondurilor europene și dezvoltarea unor strategii sustenabile de creștere.

• Portofoliu Extins de Soluții Web: Portofoliul nostru de soluții cuprinde design personalizat, optimizare pentru experiența utilizatorului și integrare de funcționalități esențiale. Implementăm soluții diverse, incluzând comerț electronic, bloguri, sisteme de gestionare a conținutului și integrări cu rețele sociale, toate adaptate specific pentru a spori eficiența și a maximiza impactul afacerii tale.

• Parteneriate de Încredere: Colaborăm cu experți de renume, precum Succes Consult, pentru a asigura cele mai bune soluții de finanțare și suport continuu. Aceste parteneriate te ajută să eviți greșelile comune și să beneficiezi de expertiză de înaltă calitate.

Prin soluțiile noastre personalizate și suportul continuu, ne angajăm să te ajutăm să atingi succesul și să îți maximizezi impactul în mediul digital. Contactează-ne astăzi pentru a începe să transformăm împreună viziunea ta în realitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Ce echipamente HoReCa va asigura ca nu ramaneti niciodata fara gheata?

Publicat

pe

echipamente horeca

Industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) depinde de multe detalii pentru a asigura satisfactia clientilor. Unul dintre aceste detalii este asigurarea unei cantitati constante de gheata, mai ales pe perioada sezonului estival. Fie ca vorbim despre bauturi racoritoare, cocktail-uri sofisticate sau deserturi delicioase, gheata este un „ingredient” esential care nu trebuie sa lipseasca. In acest articol, vom explora 3 echipamente HoReCa de top care garanteaza ca nu veti ramane niciodata fara gheata.

Masini de gheata care produc cuburi

Modelul BAA0034

 • Productivitate: 300 kg/24 ore

 • Racire: Cu aer

 • Consum apa: 2.6 L/kg

 • Dimensiuni: 125x58x84 cm

 • Greutate: 152 kg

 • Consumul electric: 2.600 kW

Masinile de gheata Fresco.ro care produc cuburi sunt ideale pentru cocktail-uri si bauturi racoritoare, oferind gheata densa si uniforma, care se topeste mai incet, pastrand bauturile reci mai mult timp. Modelul BAA0034 este unul dintre cele mai eficiente de pe piata, cu o productivitate impresionanta si un consum relativ redus de apa.

Masini de gheata granulata

Modelul H09FNE052

 • Productivitate: 140 kg/24 ore

 • Racire: Cu aer

 • Consum apa: 1 L/kg

 • Dimensiuni: 73x69x113 cm

 • Greutate: 90 kg

 • Consumul electric: 0.720 kW

Gheata granulata este perfecta pentru display-uri de fructe de mare si alte alimente care trebuie pastrate la rece, fara a fi inghetate complet. Modelul H09FNE052 ofera un echilibru excelent intre eficienta si economie, fiind ideal pentru unitati care necesita gheata granulata constant.

Masini de gheata fulgi

Modelul BAB0002/W

 • Productivitate: 155 kg/24 ore

 • Racire: Cu apa

 • Consum apa: 6.4 L/kg

 • Dimensiuni: 74x67x112 cm

 • Greutate: 87 kg

 • Consumul electric: 0.700 kW

Gheata fulgi este utilizata frecvent in prepararea bauturilor racoritoare si a deserturilor, avand o textura fina, care se amesteca usor. Modelul BAB0002/W este perfect pentru unitatile care necesita gheata de calitate superioara, cu o productivitate buna si un consum eficient de energie.

Beneficii

Utilizarea masinilor de gheata profesionale aduce numeroase beneficii, inclusiv eficienta si fiabilitate ridicata. Aceste echipamente HoReCa sunt proiectate pentru a functiona continuu si pentru a produce cantitati mari de gheata fara probleme, ceea ce contribuie la satisfactia clientilor si la reducerea costurilor operationale pe termen lung.

Toate echipamentele HoReCa prezentate vin cu garantie inclusa in pret, care acopera montajul, 12 luni piese de schimb si manopera. Aceasta asigura durabilitatea si productivitatea indelungata a echipamentelor, oferindu-va linistea ca investitia dumneavoastra este protejata.

Alegerea echipamentelor HoReCa potrivite depinde de tipul de gheata necesar si de volumul de gheata pe care il consumati zilnic, in unitate. Daca unitatea dumneavoastra serveste in principal bauturi racoritoare si cocktail-uri, o masina de gheata care produce cuburi poate fi cea mai buna alegere. Pentru display-uri de alimente, gheata granulata este ideala, iar, pentru bauturi si deserturi, gheata fulgi este preferata.

In concluzie, asigurarea unei surse constante de gheata este cruciala pentru orice afacere HoReCa, mai ales pe perioada sezonului estival. Alegerea intre masinile de gheata care produc cuburi, fulgi sau gheata granulata depinde de nevoile specifice ale unitatii dumneavoastra. Modelele BAA0034, H09FNE052 si BAB0002/W sunt echipamente HoReCa de top, care ofera performante excelente si durabilitate. Investitia in masini de gheata profesionale este esentiala pentru a asigura satisfactia clientilor si succesul pe termen lung al afacerii dumneavoastra.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized17 ore inainte

Review Zyxel NWA50AX

Zyxel NWA50AX este un punct de acces (AP) Wi-Fi 6 robust și accesibil, destinat micilor afaceri și birourilor de acasă....

Uncategorized22 de ore inainte

Succesul Antreprenorial în Era Digitală: Sfaturi și Strategii pentru Femei de Afaceri

Femeile antreprenor au oportunități vaste pentru a-și dezvolta afacerile și a-și extinde influența. La SecurMeNow, suntem dedicați succesului femeilor antreprenor,...

echipamente horeca echipamente horeca
Uncategorized2 zile inainte

Ce echipamente HoReCa va asigura ca nu ramaneti niciodata fara gheata?

Industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering) depinde de multe detalii pentru a asigura satisfactia clientilor. Unul dintre aceste detalii este asigurarea...

Ce tipuri de lemn sunt cele mai potrivite pentru construcții? Ce tipuri de lemn sunt cele mai potrivite pentru construcții?
Afaceri3 zile inainte

Ce tipuri de lemn sunt cele mai potrivite pentru construcții?

Lemnul a fost folosit de mii de ani ca material de construcție datorită durabilității, esteticii și versatilității sale. Alegerea tipului...

Uncategorized3 zile inainte

Noile Samsung Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra și Galaxy Ring vin cu soluții inteligente pentru bunăstarea utilizatorilor

Cele mai recente produse de tip Wearables de la Samsung le oferă oamenilor noi experiențe inteligente conectate și contribuie la...

Uncategorized4 zile inainte

Tehnologii de Digitalizare Esențiale pentru Antreprenori în 2024: Găsește-ți Avantajul Competitiv

În 2024, digitalizarea nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate pentru orice antreprenor care dorește să rămână competitiv...

Afaceri6 zile inainte

Serviciul de rent a car este o solutie de mobilitate

In contextul actual al calatoriilor, fie ca sunt realizate in scop turistic sau de afaceri, mobilitatea devine un element esential....

UncategorizedO săptămână inainte

Philips lansează patru monitoare noi din seria E1 dedicată productivității

București,  3 iulie 2024 – Philips Monitors extinde seria E1 cu patru noi modele dedicate profesioniștilor din mediile de lucru dinamice....

UncategorizedO săptămână inainte

Raportul Anual de Sustenabilitate al MetLife a fost publicat: Construim un viitor mai încrezător

București, 4 iulie 2024: Grupul MetLife, în cadrul căruia este afiliat unul dintre principalii jucători din piața asigurărilor de viață...

Ce taxe de tranzit sunt aplicabile pentru transportul de marfă între România și Anglia Ce taxe de tranzit sunt aplicabile pentru transportul de marfă între România și Anglia
AfaceriO săptămână inainte

Ce taxe de tranzit sunt aplicabile pentru transportul de marfă între România și Anglia?

Transportul de marfă între România și Anglia implică o serie de taxe și costuri care trebuie luate în considerare pentru...

UncategorizedO săptămână inainte

SOLE lansează: Pop-Up Store SOLE 2024 – Discover. Shop. Shine.

România – 3 iulie 2024 – SOLE.ro , retailerul de top în produse cosmetice de înaltă calitate, are plăcerea de a...

UncategorizedO săptămână inainte

Transformă-ți Afacerea cu Fonduri Europene: Cum Digitalizarea Îți Poate Crește Succesul în Startup Nation 2024

Transformarea afacerilor prin digitalizare nu este doar un trend, ci o necesitate. Programul Start-Up Nation 2024 oferă o oportunitate excelentă pentru...

UncategorizedO săptămână inainte

Pregătește-te pentru sezonul de construcții 2024 cu Somfy

Odată cu venirea verii și a zilelor mai calde, începe sezonul de construcții. Cum va fi acesta și ce provocări...

Uncategorized2 săptămâni inainte

11 motive pentru care să îți instalezi un sistem de panouri fotovoltaice la tine acasă

Instalarea panourilor fotovoltaice aduce o mulțime de avantaje și este considerată o investiție importantă pe termen lung. Iată care sunt...

Uncategorized2 săptămâni inainte

11 motive pentru care să îți instalezi un sistem de climatizare și ventilație

Sănătatea ta și a familiei tale este influențată de mediul în care trăiți, iar sistemele de climatizare și ventilație pot...

Știrile Săptămânii