Connect with us

Viața în Buzău

Filantropia și Impactul Social: Cum Donațiile Pot Schimba Lumea

Publicat

pe

Filantropia este o forță puternică de transformare a lumii în care trăim. Prin donații generoase și implicare activă, filantropii au avut un impact semnificativ asupra societății, contribuind la rezolvarea unor probleme majore, cum ar fi sărăcia, educația precară, sănătatea publică, mediu și multe altele. În acest articol, vom explora lumea filantropiei și vom analiza modurile în care donațiile pot schimba lumea, provocările pe care le implică și cum poți să te implici în acest efort de transformare socială.

Secțiunea 1: Ce Este Filantropia?

Definirea Filantropiei

Filantropia este un termen care provine din limba greacă și înseamnă „iubire de oameni”. În esență, filantropia implică acțiuni de caritate sau donații făcute în scopul de a îmbunătăți bunăstarea și calitatea vieții oamenilor. Aceste acțiuni pot lua diverse forme, de la donații financiare la timpul și expertiza oferite în beneficiul altora. Filantropia poate viza o gamă variată de cauze, inclusiv educația, sănătatea, mediu, asistența socială și multe altele.

Filantropia Individuală și Colectivă

Filantropia poate fi practicată la nivel individual sau colectiv. Filantropii individuali sunt persoane care decid să își aloce resursele personale pentru a sprijini organizații și cauze în care cred. Pe de altă parte, filantropia colectivă implică un grup de persoane sau organizații care se unesc pentru a face donații sau pentru a lua măsuri în comun în beneficiul societății.

Secțiunea 2: Impactul Filantropiei

Cum Pot Donațiile Să Schimbe Lumea?

Donațiile au puterea de a produce schimbări semnificative în lume. Iată câteva moduri în care filantropia poate avea un impact pozitiv:

 1. Reduzerea sărăciei: Donațiile pot furniza resurse pentru a ajuta persoanele sărace să își îmbunătățească calitatea vieții, prin acces la hrană, apă potabilă, locuințe și educație.
 2. Îmbunătățirea sănătății: Filantropia poate susține cercetarea medicală, construirea spitalelor și furnizarea de servicii de sănătate pentru comunități defavorizate, contribuind la combaterea bolilor și îmbunătățirea stării de sănătate a populației.
 3. Promovarea educației: Donațiile pot finanța programe educaționale, burse și accesul la resurse educaționale pentru copiii și tinerii din medii defavorizate, deschizându-le noi oportunități în viață.
 4. Protecția mediului: Filantropia joacă un rol esențial în conservarea resurselor naturale și în protejarea mediului înconjurător prin susținerea organizațiilor care luptă împotriva poluării și distrugerii ecosistemelor.
 5. Promovarea drepturilor omului: Donațiile pot sprijini organizațiile care luptă pentru drepturile omului, inclusiv drepturile femeilor, minorităților și comunităților marginalizate.
 6. Inovarea socială: Filantropia poate finanța inițiative și proiecte inovatoare care abordează probleme sociale și economice complexe, ajutând la dezvoltarea de soluții noi și eficiente.

Studii de Caz

Pentru a înțelege impactul real al filantropiei, să ne uităm la câteva studii de caz:

Fondul Bill și Melinda Gates

Bill și Melinda Gates au creat unul dintre cele mai mari fonduri filantropice din lume, concentrându-se pe sănătatea globală și dezvoltarea economică. Fondul lor a finanțat cercetarea și dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și programe de sănătate care au contribuit la reducerea mortalității infantile și a bolilor infecțioase în întreaga lume.

Fundația Rockefeller

Fundația Rockefeller a fost implicată în numeroase inițiative pentru îmbunătățirea stării de bine a oamenilor. În secolul XX, fundația a contribuit la eradicarea malariei în Statele Unite și la dezvoltarea vaccinului împotriva febrei galbene.

Proiectul Giving Pledge

Giving Pledge este o inițiativă lansată de Bill și Melinda Gates și Warren Buffett, care îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să-și dedice o mare parte din averea lor pentru scopuri filantropice. Acest proiect a generat miliarde de dolari în donații pentru cauze sociale și umanitare.

Secțiunea 3: Provocările Filantropiei

Provocări Comune

Deși filantropia poate avea un impact semnificativ, există și numeroase provocări pe care filantropii le întâlnesc în eforturile lor de a schimba lumea:

 1. Selectarea cauzelor potrivite: Alegerea unei cauze potrivite și a organizațiilor de încredere poate fi dificilă. Filantropii trebuie să fie bine informați și să efectueze cercetări riguroase.
 2. Evaluarea impactului: Măsurarea impactului donațiilor poate fi complexă. Cum se poate evalua cu exactitate modul în care o donație a schimbat viețile oamenilor sau a influențat o problemă socială?
 3. Sustenabilitatea proiectelor: Unele inițiative filantropice pot reuși pe termen scurt, dar pot întâmpina dificultăți în asigurarea sustenabilității pe termen lung.
 4. Birocrația și reglementările: În anumite țări, filantropia poate fi îngrădită de birocrație excesivă sau de reglementări stricte.
 5. Transparența și responsabilitatea: Filantropii trebuie să fie transparenți cu privire la utilizarea fondurilor și să își asume responsabilitatea pentru rezultatele proiectelor finanțate.

Efectele Asupra Inegalității

Un alt aspect important de luat în considerare este impactul asupra inegalității. Donațiile pot avea efecte contradictorii în societate, contribuind atât la reducerea inegalității, cât și la accentuarea ei. De exemplu, dacă donațiile se concentrează doar asupra unor cauze populare sau asupra organizațiilor binecunoscute, acestea pot accentua inegalitățile în accesul la resurse și sprijin. Este important ca filantropii să fie conștienți de aceste efecte și să încerce să își îndrepte eforturile către cauzele și comunitățile care au cel mai mare nevoie.

Secțiunea 4: Cum Poți Implicați în Filantropie

Dacă dorești să te implici în filantropie și să contribui la schimbarea lumii în bine, există mai multe modalități în care poți să faci acest lucru:

 1. Identifică-ți Valorile și Cauzele

Începe prin a reflecta asupra valorilor și cauzelor care te pasionează cel mai mult. Ce te preocupă cel mai mult în lume și ce schimbări te-ai dori să vezi? Aceste întrebări te vor ajuta să îți identifici direcția filantropiei tale.

 1. Informează-te și Cercetează

După ce ai identificat cauza ta, începe să te informezi și să cercetezi organizațiile și inițiativele care activează în acea domeniu. Este important să alegi organizații de încredere și să înțelegi cum își utilizează resursele pentru a-și atinge obiectivele.

 1. Decide Cum Dorești Să Contribui

Există mai multe modalități de a contribui la cauza ta aleasă. Poți face donații financiare, poți dona timpul și abilitățile tale ca voluntar, sau poți să îți folosești influența pentru a atrage atenția asupra cauzei. Alegerea depinde de resursele și abilitățile tale personale.

 1. Implică-te Personal

Implicarea personală într-o cauză poate avea un impact semnificativ. Participă la evenimente, campanii sau proiecte care susțin cauza ta. Interacționează cu cei care sunt direct afectați de problema respectivă pentru a înțelege mai bine nevoile și perspectivele lor.

 1. Implică-ți Familie și Prietenii

Poți să încurajezi și pe cei din jurul tău să se implice în filantropie. Implicarea familiei și a prietenilor poate crește puterea colectivă de a face schimbări pozitive.

 1. Începe Mic și Crește În Mod Gradual

Nu este nevoie să faci donații mari sau să te implici în proiecte foarte complexe pentru a avea un impact. Poți începe cu mici donații sau cu acțiuni simple și să crești în mod gradual pe măsură ce devii mai implicat și inform

 1. Monitorizează și Evaluează Impactul

Este important să monitorizezi și să evaluezi impactul acțiunilor tale filantropice. Află cum sunt folosite resursele și cum au fost influențate rezultatele. Acest lucru te va ajuta să îți ajustezi eforturile pentru a obține un impact mai mare.

 1. Împărtășește-ți Experiența

Dacă ai avut succes în eforturile tale filantropice, împărtășește-ți experiența cu alții. Poate îi vei inspira și pe alții să se implice în acțiuni caritabile și să devină filantropi activi.

Secțiunea 5: Exemple de Inițiative de Filantropie

 1. Programul „One Laptop per Child” (Un Laptop per Copil)

Inițiat în 2005 de Nicholas Negroponte și MIT Media Lab, acest program vizează furnizarea de laptopuri accesibile pentru copiii din țările în curs de dezvoltare, pentru a sprijini educația și accesul la informații. Această inițiativă a avut un impact semnificativ asupra educației în regiunile rurale și izolate.

 1. Campania „Red Nose Day” (Ziua Nasului Roșu)

Red Nose Day este o campanie de strângere de fonduri organizată în Statele Unite și Marea Britanie pentru a combate sărăcia infantilă. Prin donații și evenimente caritabile, această campanie a strâns milioane de dolari pentru a ajuta copiii din comunitățile defavorizate.

 1. Fundația Gates pentru Sănătate Globală

Fondată de Bill și Melinda Gates, această fundație a investit miliarde de dolari în cercetare medicală și programe de sănătate globală. Printre realizările sale se numără dezvoltarea unor vaccinuri vitale și lupta împotriva bolilor infecțioase în întreaga lume.

 1. Fundația Open Society

George Soros a înființat Fundația Open Society pentru a promova deschiderea societăților și respectarea drepturilor omului. Fundația sprijină organizații care lucrează pentru justiție socială, democrație și drepturile omului în întreaga lume.

 1. Fundația pentru Conservarea Naturii

Această organizație se concentrează asupra conservării mediului înconjurător și protejării biodiversității. Fundația pentru Conservarea Naturii a contribuit la crearea de parcuri naționale și la conservarea a milioane de acri de terenuri naturale în întreaga lume.

Filantropia reprezintă un mijloc puternic de a schimba lumea în bine. Donațiile și implicarea activă pot avea un impact semnificativ asupra problemelor sociale, economice și de mediu. Cu toate acestea, filantropia vine și cu responsabilități și provocări. Este important să alegem cu grijă cauzele pe care le sprijinim, să fim transparenți în privința resurselor noastre și să ne implicăm personal în acțiuni filantropice.

Dacă fiecare dintre noi contribuie cu resursele și abilitățile sale pentru a sprijini cauzele în care credem, putem contribui la construirea unei lumi mai bune și mai echitabile pentru toți. Filantropia nu este doar pentru cei bogați sau celebrități; fiecare individ poate face o diferență, fie prin donații financiare, fie prin implicarea personală în comunitate și în cauzele care îl pasionează. Prin unitate și colaborare, putem să aducem schimbări pozitive semnificative în lumea noastră.

Sursa:Top of Form

https://bloglog.ro/
https://gornistul.ro/
https://route68.ro/
https://clinic-online.ro

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în Buzău

Palane si scripeti la oferta de pret

Publicat

pe

În domeniul construcțiilor, al agriculturii sau al transporturilor, manipularea și ridicarea greutăților grele este o sarcină comună și necesară. Pentru a facilita acest proces, inginerii și mecanicii au dezvoltat o serie de dispozitive eficiente, printre care se numără palanele și scripetele. Aceste instrumente simple au jucat un rol crucial în facilitarea muncii manuale și a proceselor industriale, oferind numeroase avantaje și beneficii. În acest articol, ne vom concentra asupra importanței și utilizării acestor palane si scripeti, evidențiind avantajele pe care le aduc în diverse domenii.

Palanele și scripetele sunt dispozitive mecanice folosite pentru ridicarea și deplasarea greutăților. Palanele sunt forme simple de cabluri sau frânghii atașate la un punct fix, cu un sistem de pârghii și scripeți pentru a crește forța aplicată. Scripetele sunt dispozitive de ridicare compuse din mai multe role și cabluri, utilizate pentru a ridica obiecte grele la înălțime.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării ale acestor palane si scripeti este capacitatea lor de a amplifica forța aplicată. Prin utilizarea pârghiilor și a sistemului de scripeți, aceste dispozitive pot crește semnificativ forța umană, permițând ridicarea unor greutăți mult mai mari decât ar fi posibil manual. Utilizarea palelor și scripetelor reduce efortul fizic necesar pentru ridicarea greutăților. Aceasta conduce la o mai mare eficiență a muncii și la reducerea oboselii operatorilor, ceea ce duce la o productivitate crescută și la îmbunătățirea siguranței în mediul de lucru.

Palanele și scripetii sunt dispozitive versatile, adaptabile pentru o gamă largă de sarcini și aplicații. Ele pot fi utilizate în construcții, în agricultură, în industria manufacturieră, în operațiuni de salvare și în multe alte domenii. Palanele și scripetele permit un control precis al ridicării și coborârii obiectelor, ceea ce este crucial în operațiuni în care trebuie să se evite deteriorarea sau accidentele.

Utilizarea acestor palane și scripeti poate duce la economii semnificative de timp și costuri în comparație cu alte metode de ridicare sau manipulare a greutăților. Aceste dispozitive sunt adesea mai rapide și mai eficiente decât alte soluții, ceea ce le face opțiuni preferate în multe aplicații. Planele și scripetii sunt adesea ușoare și portabile, permițând utilizarea lor în diverse locații și situații. Această portabilitate este valoroasă în operațiuni mobile sau în zone greu accesibile. Utilizarea palelor și scripetelor poate îmbunătăți siguranța în locul de muncă prin reducerea riscului de accidente sau răniri asociate cu manipularea manuală a greutăților mari și nemanipulabile.

Prin furnizarea unei educații și formări adecvate, organizațiile pot asigura că operatorii sunt pregătiți să utilizeze palanele și scripetele într-un mod sigur, eficient și responsabil. Aceasta nu numai că protejează sănătatea și siguranța angajaților, dar contribuie și la maximizarea beneficiilor pe care aceste dispozitive le pot aduce într-un mediu de lucru.

În concluzie, palanele și scripetele sunt instrumente esențiale într-o varietate de domenii, oferind numeroase avantaje și beneficii. Capacitatea lor de a amplifica forța umană, eficiența în muncă, versatilitatea și siguranța pe care le aduc le fac instrumente indispensabile în operațiunile de ridicare și manipulare a greutăților. Prin utilizarea lor corectă și responsabilă, aceste dispozitive pot contribui semnificativ la creșterea productivității și îmbunătățirea condițiilor de lucru în diferite medii industriale și comerciale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în Buzău

Tutunul la galeata, din ce in ce mai popular

Publicat

pe

n ultima perioadă, o nouă tendință în lumea tutunului a captat atenția fumătorilor și a curioșilor deopotriva si anume acest tutun la galeata. Această formă de ambalare neobișnuită a devenit din ce în ce mai populară, aducând cu ea atât întrebări cât și dezbateri. În acest articol, vom explora fenomenul tutunului la galeată, discutând originea sa, motivele popularității crescânde, precum și posibilele impacturi asupra sănătății și mediului.

Ce-ti ofera acest tutun la galeata?

Acest tutun la galeata reprezintă o evoluție surprinzătoare în ambalarea produselor din tutun. În timp ce ambalajul tradițional consta în pachete de țigări sau cutii, galețile au adus o schimbare neașteptată. Originea acestei forme de ambalare poate fi atribuită în parte dorinței de inovație în industria tutunului, împreună cu o atenție crescută la aspectele practice ale consumului.

Unul dintre principalele motive ale popularității tutunului la galeată este practicitatea sa. Galețile sunt adesea rezistente la umiditate și dispun de un sistem de închidere etanș care menține prospețimea tutunului pe termen lung. Consumatorii apreciază această caracteristică, în special cei care doresc să își păstreze tutunul în condiții optime fără a fi nevoiți să depoziteze mai multe pachete.

În plus, ambalajul sub formă de găleată oferă cantități mai mari de tutun, ceea ce poate fi atractiv pentru acei fumători care preferă să cumpere în vrac și să economisească în timp. Această modalitate de ambalare poate satisface, astfel, o gamă variată de necesități și preferințe ale consumatorilor.

Odată cu schimbările rapide în preferințele consumatorilor și creșterea conștientizării privind impactul asupra sănătății și mediului, industria tutunului continuă să fie supusă unor transformări semnificative. Este posibil ca tutunul la galeată să fie doar o etapă în această evoluție, iar viitorul poate aduce noi inovații și alternative.

Există deja semne că consumatorii își îndreaptă atenția către alternative mai sănătoase, precum dispozitivele de încălzire a tutunului sau produsele cu conținut redus de nicotină. Aceste schimbări reflectă o conștientizare crescută a impactului asupra sănătății și o dorință de a adopta alegeri mai responsabile.

Este important ca fumătorii să fie conștienți de riscurile asupra sănătății și să ia în considerare opțiuni mai sănătoase sau să caute ajutor pentru a renunța la fumat, dacă doresc să își îmbunătățească starea de sănătate.

În ceea ce privește impactul asupra mediului, ambalajele de galeată pot ridica probleme similare cu cele ale ambalajelor de plastic. Materialul utilizat în găleți poate să nu fie biodegradabil și poate contribui la poluarea mediului. În această privință, educarea consumatorilor cu privire la reciclare și utilizarea responsabilă a acestor ambalaje este esențială pentru a minimiza impactul asupra planetei.

În multe jurisdicții, industria tutunului este supusă unor reglementări stricte privind ambalajele și publicitatea asociată. Cu toate acestea, consumatorii au, de asemenea, un rol activ în luarea deciziilor responsabile. Alegerea unor opțiuni mai sănătoase și mai prietenoase cu mediul poate contribui la o schimbare treptată în această direcție.

Acest tutun la galeata reprezintă o evoluție interesantă în industria tutunului, aducând cu sine avantaje și dezavantaje. Practicitatea sa poate fi apreciată de unii consumatori, dar este esențial să nu pierdem din vedere riscurile asociate consumului de tutun, indiferent de forma de ambalare. Educația continuă, reglementările adecvate și responsabilitatea personală sunt cheile pentru a gestiona impactul tutunului la galeată și pentru a promova opțiuni de consum mai sănătoase și mai sustenabile.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în Buzău

3 sfaturi importante, care te ajuta sa fii sanatos!

Publicat

pe

Alimentatia sanatoasa este mai importanta decat oricand in lumea agitata in care traim. Este o modalitate de a ne hrani corpul si mintea, de a ne mentine energici si de a ne bucura de viata intr-un mod mai plin. Iata cateva sfaturi simple pentru a-ti imbunatati obiceiurile alimentare si a trai mai sanatos.

Consuma alimente cat mai variate!

Varietatea alimentelor este esentiala pentru a asigura aportul de nutrienti de care organismul tau are nevoie. Fructe, legume, proteine slabe si cereale integrale, toate au rolul lor in mentinerea sanatatii tale. Iata ce ar trebui sa consumi:

 • Fructe si legume proaspete. Culorile vibrante ale fructelor si legumelor ascund o gama larga de vitamine si minerale. Adauga mai multe nuante de verde, rosu si galben in farfurie pentru a-ti hrani organismul in mod variat.
 • Proteine slabe. Carnea de pui fara piele, pestele, tofu si leguminoasele sunt surse excelente de proteine. Acestea sunt esentiale pentru refacerea celulelor si dezvoltarea musculara.
 • Cereale integrale. Painea integrala, orezul brun si quinoa sunt surse bogate de fibre si nutrienti. Le poti include in dieta in locul variantelor rafinate.
 • Produse lactate cu continut scazut de grasime. Daca esti tolerant la lactoza, iaurtul si branza slaba sunt surse bune de calciu si proteine.

Varietatea in alimentatie nu doar iti asigura nutrientii de care ai nevoie, dar face si mancarea mai interesanta si gustata mai bine.

Controleaza portiile!

Controlul portiilor este o alta cheie pentru a mentine o dieta echilibrata. Mestecand incet si ascultand semnalele corpului tau, poti evita supraalimentarea si poti manca cu intelepciune.

 • Alege farfuria potrivita! Daca folosesti farfurii mai mici, te vei simti satul mai repede. Nu esti obligat sa termini tot ce este pe farfurie.
 • Mesteca incet! Mestecand in mod deliberat, vei savura mai mult gustul mancarii si vei simti mai repede ca esti satul.
 • Asculta-ti corpul! Nu manca doar pentru ca este ora mesei sau pentru ca mancarea este la indemana. Invatand sa-ti asculti corpul, poti evita supraalimentarea si poti mentine o greutate sanatoasa.

Evita alimentele procesate!

Alimentele procesate sunt adesea pline de grasimi nesanatoase, zahar si sodiu. Evitand aceste produse, iti poti imbunatati semnificativ dieta si sanatatea.

 • Legume si fructe proaspete.Cumpara produse proaspete de sezon si evita conservele cu adaos de zahar sau sare.
 • Carne proaspata.Daca consumi carne, alege carnea proaspata, fara aditivi sau conservanti.
 • Cereale integrale. Inlocuieste produsele rafinate cu painea integrala, orezul brun si alte cereale integrale.

Prin evitarea alimentelor procesate, iti oferi posibilitatea de a controla mai bine calitatea alimentelor din dieta ta si de a-ti mentine sanatatea in cea mai buna forma.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment6 ore inainte

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba! – Ziarul Incisiv de Prahova

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Uncategorized19 ore inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

Eveniment22 de ore inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

EvenimentO zi inainte

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023! – Ziarul Incisiv de Prahova

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Eveniment2 zile inainte

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova – Ziarul Incisiv de Prahova

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Eveniment3 zile inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Uncategorized3 zile inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Eveniment3 zile inainte

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus – Ziarul Incisiv de Prahova

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

Eveniment4 zile inainte

WHITE TOWER (XXVIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER scoate la iveala infioratoarea mafie de la IPJ Prahova/SE SPARGE BUBA?/Politisti corupti utilizati pentru protejarea „TEPARILOR” – Ziarul Incisiv de Prahova

Conform legislației interne în vigoare polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii,...

Uncategorized5 zile inainte

Studiu: Peste 50% dintre consumatorii români au adoptat în prezent Sistemul de Garanție – Returnare

Conform unui studiu Kantar, realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până...

Social5 zile inainte

Top 5 erori de evitat atunci când folosești cupoane de reducere pentru economii maxime

Pentru a maximiza economiile utilizând cupoane de reducere, evitați aceste erori: 1. Verificați datele de expirare pentru a nu rata....

dulap metalic dulap metalic
Social5 zile inainte

Elemente care intra in constructia unui dulap metalic pentru medicamente

Dulapurile pentru medicamente sunt elemente esentiale in contextul asigurarii unei stocari eficiente si sigure a medicamentelor si instrumentelor medicale. Pe...

Eveniment5 zile inainte

Polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii – Ziarul Incisiv de Prahova

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Eveniment6 zile inainte

Ce ciolaceli mai face Doloiu/Curtea de Apel Ploiesti nu a tinut cont de autoritatea lucrului judecat de cea mai inalta instanta de judecata din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie – ICJJ, instanta superiora ierarhic CA Ploiesti – Ziarul Incisiv de Prahova

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Eveniment7 zile inainte

DEBANDADĂ TOTALA LA PENITENCIARUL PLOIESTI DIN PRAHOVA!/Spectacolul continua la pușcăria din urbea lui Caragiale. – Ziarul Incisiv de Prahova

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Știrile Săptămânii