Connect with us

Afaceri

Colectarea Eficientă a Deseurilor de Carton: Contribuția Orașului București la Economia Națională și Soluțiile Avansate

Publicat

pe

Colectarea și reciclarea deșeurilor de carton reprezintă o industrie crucială pentru conservarea resurselor naturale și protejarea mediului înconjurător. În acest articol, vom explora beneficiile acestei industrii, concentrându-ne asupra rolului important pe care orașul București îl joacă în această ecuație. De asemenea, vom evidenția soluțiile avansate oferite de centrele mari de colectare pentru a asigura o colectare eficientă a deșeurilor de carton.

 

Beneficiile Industriei de Colectare a Deseurilor de Carton

 

  1. Conservarea Pădurilor și a Resurselor Naturale: Reciclarea deșeurilor de carton reduce nevoia de a tăia copaci pentru obținerea de pulpă de lemn, conservând astfel pădurile și resursele naturale.

 

  1. Reducerea Poluării și a Emisiilor de Carbon: Procesul de fabricare a hârtiei și cartonului din materiale reciclate necesită mai puțină energie și apă decât producerea din materii prime virgine, contribuind la reducerea poluării și a emisiilor de carbon.

 

  1. Creșterea Economiei: Industria reciclării deșeurilor de carton generează locuri de muncă și contribuie la creșterea economică prin intermediul impozitelor și taxelor plătite de companiile implicate în această activitate.

 

  1. Protejarea Mediului Înconjurător: Reciclarea deșeurilor de carton reduce impactul deșeurilor asupra mediului înconjurător, evitând astfel acumularea deșeurilor în gropile de gunoi.

 

București – Motor al Industriei de Reciclare a Deseurilor de Carton

 

Bucureștiul, ca și capitală a României, are un rol semnificativ în industria de colectare a deșeurilor de carton:

 

  1. Centru Strategic pentru Colectare: Orașul București este un centru strategic pentru colectarea deșeurilor de carton din întreaga țară datorită infrastructurii sale de transport dezvoltate și accesibilității geografice.

 

  1. Contribuție la Economia Națională: Industria de reciclare a deșeurilor de carton din București contribuie semnificativ la economia națională prin venituri fiscale și locuri de muncă.

 

Soluții Avansate de Colectare în Centrele Mari de Colectare

 

Centrele mari de colectare din București oferă soluții avansate pentru o colectare eficientă a deșeurilor de carton:

 

  1. Transport Gratuit: Aceste centre oferă servicii de transport gratuit pentru a facilita aducerea deșeurilor de carton de la diverse surse.

 

  1. Containere cu Compactor: Pentru a reduce volumul deșeurilor și pentru o colectare mai eficientă, se utilizează containere cu compactor, care pot gestiona o cantitate mare de carton.

 

  1. Containere de Diverse Dimensiuni: Centrele de colectare pun la dispoziție containere de diferite dimensiuni, de la 5 metri cubi până la 40 metri cubi, pentru a satisface nevoile variate ale clienților.

 

  1. Sortare și Prelucrare Eficiente: Utilizând tehnologii moderne, centrele de colectare pot sorta și prelucra deșeurile de carton fără a implica generatorul de deșeuri în acest proces, economisind astfel resurse și timp.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Publicat

pe

De

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori, manageri și experți locali.

Programul de granturi este asociat lansării unui nou modul de self-paced e-learning disponibil prin platforma Academia de Sustenabilitate dezvoltată de Social Innovation Solutions. Acest modul educațional este dedicat antreprenorilor din HoReCa interesați să își transforme afacerea într-una mai sustenabilă.

“Vrem să îi ajutăm pe antreprenorii din domeniul ospitalității să reducă presiunea pe care o simt prin adaptarea la noile tendințe și norme de sustenabilitate și să găsească în aceste schimbări o adevărată oportunitate. De aceea am creat în Academia de Sustenabilitate un modul centrat pe nevoile specifice din industria HoReCa, alături de un instrument de suport pentru învățare accelerată prin cohorte și un program de granturi prin care susținem antreprenorii să transforme noțiunile teoretice despre sustenabilitate în impact concret.” a spus Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Noul modul HoReCa conține 8 capitole care însumează peste 12 ore de conținut. Antreprenorii vor putea învăța cum să își îmbunătățească operațiunile, să reducă efortul generat de schimbările legislative din domeniu, să își creeze prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor și să își îmbunătățească reputația brandului.

Fiecare capitol are o structură de sine stătătoare, iar informația esențială este prezentată succint,  astfel că fiecare antreprenor are libertatea să urmărească elementele care sunt în focus pentru nivelul la care se află business-ul pe care îl conduce – de la cum să își creeze propriul lanț de aprovizionare local, la cum să gestioneze consumul de resurse sau chiar să acceseze noi fonduri de finanțare.

Implementarea unor măsuri de sustenabilitate în afaceri necesită resurse financiare care, de cele mai multe ori, le lipsesc IMM-urilor la început de drum. De aceea, Academia de Sustenabilitate oferă celor mai activi antreprenori care urmează modulul HoReCa șansa de a obține unul dintre cele două granturi în valoare de 3.000 de euro. La finalul modulului, antreprenorii vor pune bazele primei lor strategii de sustenabilitate și, cu ajutorul granturilor, vor putea începe transformarea ei în acțiuni concrete. Aplicațiile pentru primul grant se pot face până pe 08.04.2024, iar pentru al doilea, până pe 06.05.2024.

Pentru a parcurge și mai ușor modulul și pentru a avea cele mai mari șanse de a obține grantul, vor fi organizate și două cohorte (grupuri de studiu) în perioada 11.03 – 05.04 și 08.04 – 03.05. Prin participarea la cohorte, cursanții vor avea ocazia de a se conecta cu colegi de breaslă, de a schimba bune practici și de a lucra împreună la strategia de sustenabilitate. Cei înscriși vor primi, săptămânal, obiective clare, teme și vor avea ocazia să discute conținutul modulului cu echipa Academiei de Sustenabilitate.

Printre experții prezenți în modul, se numără Dragoș Panait (Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse), Călin Ile (Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR), Daniel Mischie (CEO City Grill Group), Vasi Andreica (CEO TED’S COFFEE CO), Raluca Simiuc (Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO), Adrian Adam (Executive Manager Singureni Manor) și Ioana Voinescu (Head of Sustainability, BCR). Așa cum se poate observa, experții vin din zone diferite HoReCa, tocmai pentru a oferi antreprenorilor sprijin și sfaturi cât mai utile și ușor de aplicat pentru nevoile lor.

Academia de Sustenabilitate este platforma creată de Social Innovation Solutions cu scopul de a ajuta antreprenorii din România să se alinieze la noile cerințe din piață. Platforma le prezintă, într-un mod prietenos și ușor de învățat, cum pot transforma sustenabilitatea într-o oportunitate de business, indiferent de domeniul în care aceștia activează. Proiectul a fost lansat anul trecut și este constant actualizat cu noi module care prezintă atât oportunități noi din piață, cât și schimbări legislative importante pentru antreprenori.

Noul modul Sustenabilitate în industria HoReCa, asemenea tuturor celelalte deja publicate pe platformă, este absolut gratuit și necesită doar înscrierea antreprenorilor pe site cu business-ul lor. De asemenea, tot pe www.academia-de-sustenabilitate.ro, este încurajată crearea de noi contacte de business printr-o platformă socială în care antreprenorii pot comunica, cere sfaturi de la experți și împărtăși cu toți cei înscriși deja bune practici din domeniile lor.

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect inițiat de Social Innovation Solutions alături de Fundația Coca‑Cola, partener fondator și BCR, partener principal și OMV Petrom, partener. Printre partenerii organizaționali se numără Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizațiilor internaționale SME Climate Hub, Exponențial Roadmap Initiative, FutureShift, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esențial în asigurarea resurselor educaționale de înaltă calitate, relevante și actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și să rămână competitive pe piață.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science, lucrând cu aproape 10.000 mii de tineri, start-ups și ONG-uri în ultimii ani. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Mehedințeanul de Succes: Adrian Cătălin Emanoil și Evoluția Recrutării Ospitaliere în Regatul Unit

Publicat

pe

De

Născut în Ilovat, după ce a terminat Liceul Domnul Tudor, Adrian spune ca a ajuns să lucreze la o firmă de asfalt din Simian imediat după terminarea liceului. Neavând șansa să dea Bacalaureatul din prima, Adrian s-a mutat în comuna Svinița, unde a cunoscut niște oameni minunați care l-au ajutat să-și asigure un loc de muncă la Moldova Nouă, la o firmă de cablaje auto. Aici a avut parte de suișuri și coborâșuri în viața sa profesională. După această experiență, Adrian s-a mutat în Orșova, unde a lucrat ca barman la una dintre cele mai cunoscute terase din oraș, până să revină în Severin și să primească un loc de muncă la Bornetze Severin, unde a lucrat timp de 6 luni. Apoi, hotărât să-și îmbunătățească viața, a strâns fiecare ban și a decis să se mute în Anglia.

Astăzi, la 30 de ani, mehedințeanul nostru, Adrian Cătălin Emanoil…

Vezi tot articolul in Stirile Olteniei

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Economii și Libertate în Mișcare: Cum Închirierea Auto Transformă Mobilitatea

Publicat

pe

De

Într-o lume în continuă schimbare, în care nevoile de transport variază, iar mobilitatea devine din ce în ce mai importantă, serviciile de închiriere auto se transformă în soluții flexibile și economice pentru oamenii dornici să exploreze, dar să și economisească. Aici sunt modurile în care închirierea auto contribuie la economii semnificative și oferă libertatea de a te deplasa la orice oră, fără a implica cheltuieli masive asociate cu deținerea unui vehicul.

Economii Financiare Substanțiale:

Achiziționarea unui autovehicul presupune o investiție inițială considerabilă, care include prețul mașinii, asigurarea, taxele de înmatriculare și alte costuri asociate. În contrast, închirierea unei mașini elimină aceste costuri fixe și oferă utilizatorilor posibilitatea de a plăti doar pentru perioada în care au nevoie de mașină. Acest model permite economii semnificative, fără a compromite mobilitatea.

Evitarea Costurilor de Întreținere și Reparații:

Deținerea unei mașini implică costuri regulate de întreținere, revizii și posibile reparații. Cu serviciile de închiriere auto, toate acestea devin responsabilitatea companiei de închiriere. Utilizatorii se bucură de avantajul de a conduce un vehicul bine întreținut și fiabil, fără a se preocupa de costurile neașteptate care pot apărea odată cu deținerea unui autovehicul.

Acces la Diversitatea de Vehicule:

Fiecare călătorie are nevoi specifice, iar închirierea auto oferă acces la o gamă variată de vehicule. De la mașini economice și compacte până la SUV-uri spațioase sau modele de lux, utilizatorii pot alege vehiculul potrivit pentru fiecare situație fără a fi limitați la un singur model sau tip de mașină.

Mobilitate la Orice Ora:

Una dintre cele mai mari avantaje ale închirierii auto este disponibilitatea vehiculelor la orice oră. Utilizatorii pot avea acces la mașini în timp real, indiferent de locația lor sau de ora zilei. Această flexibilitate oferă libertatea de a călători la orice oră, fără a fi condiționați de programul transportului public sau de disponibilitatea serviciilor de ridesharing.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment7 ore inainte

Proteste în fața DGPMB și IGPR dupa ce seful Poliției Capitalei a reglementat sclavia la nivelul structurilor de ordine publică printr-o dispoziție care nu are nici o legătură cu legalitatea – Ziarul Incisiv de Prahova

La nivelul poliției capitalei, după orele de program, Berechet a emis o dispoziție ilegală prin care se reglementează programul de...

Uncategorized16 ore inainte

Alan Walker, la IntenCity Festival

Alan Walker este unul dintre headlinerii Festivalului IntenCity, care va avea loc la Craiova, în perioada 28-30 iunie 2024. Legendarul...

Uncategorized17 ore inainte

RAZER LANSEAZĂ NOILE SEIREN V3 CHROMA ȘI SEIREN V3 MINI – DESIGN ȘI FUNCȚIONALITATE REMARCABILE

Proiectate pentru a satisface nevoile streamerilor, gamerilor și creatorilor de conținut din întreaga lume, noile microfoane surprind fiecare detaliu mulțumită...

Uncategorized2 zile inainte

O nouă colaborare între MSI și Ubisoft! Navigați pe mările înșelătoare cu un joc Skull and Bones gratuit la achiziționarea unui produs MSI

MSI, brand renumit în întreaga lume pentru hardware de gaming, este încântat să dezvăluie colaborarea reînnoită cu Ubisoft, editor de...

Uncategorized2 zile inainte

Nothing a dezvăluit designul noului smarthphone Phone 2a

  Nothing a dezvăluit pe 27 februarie designul noului Phone (2a), în cadrul unui eveniment ținut în urma Mobile World...

Eveniment2 zile inainte

Obstrucţionare a beneficiarilor în a cunoaşte modul de calcul a drepturilor salariale umbreşte eforturile depuse de legiuitor – Ziarul Incisiv de Prahova

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Uncategorized3 zile inainte

HONOR aduce în prim-plan viitorul AI pe dispozitivele smart la MWC 2024

HONOR, Qualcomm și GSMA își unesc forțele pentru a evidenția AI-ul centrat pe nevoile utilizatorului și își afirmă angajamentul cu...

Eveniment3 zile inainte

TCL a fost clasat ca brand de televiziune Top 2 la nivel mondial timp de doi ani consecutivi

România, 28 februarie 2024: TCL Electronics, un brand lider de electronice de larg consum, a fost din nou recunoscut ca...

Eveniment3 zile inainte

Ce ai de făcut pentru a înființa un PFA – Ziarul Incisiv de Prahova

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Uncategorized3 zile inainte

Kingston Digital prezintă noul card SD Canvas React V60

Conceput pentru fotografii profesioniști Capacități mari de până la 1TB   București – 27 februarie 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP,...

Uncategorized4 zile inainte

Au început înscrierile pentru cea de-a șasea ediție a competiției S.Pellegrino Young Chef Academy ce caută și promovează cei mai talentați bucătari sub 30 de ani

Competiția S.Pellegrino Young Chef Academy 2024-25 va aduce în atenția publicului cei mai talentați bucătari ce au în mâini viitorul...

Eveniment4 zile inainte

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

Uncategorized5 zile inainte

HONOR lansează la MWC 2024 o nouă strategie All-scenario, bazată pe AI

HONOR anunță lansarea la nivel global a smartphone-ului HONOR Magic6 Pro, demonstrând angajamentul în stimularea inovației în era AI 26...

Uncategorized5 zile inainte

Samsung prezintă viziunea Galaxy AI la MWC 2024 prin intermediul celor mai recente produse și servicii

Vizitatorii vor avea parte de experiențe puternice și autentice cu ajutorul seriei Galaxy S24, al ecosistemului extins de produse și...

Uncategorized5 zile inainte

Xiaomi adaugă o serie captivantă de produse smart living gamei sale globale AIoT

Xiaomi, companie producătoare de electronice de consum și dispozitive smart conectate printr-o platformă IoT, a anunțat astăzi lansarea globală a...

Știrile Săptămânii