Connect with us

Eveniment

Evaziune fiscala la scara larga – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

„Oameni care au comis infracțiuni rămân somităţi, se plimbă pe stradă, ocupă funcţiuni înalte în loc să-şi petreacă viaţa la puşcărie. Trădătorii devin oameni mari şi respectaţi şi proştii devin administratori ai statului român. Trădătorul e geniu, plagiatorul e erou, pungaşul devine bogat, panglicarul e om politic, cămătarul negustor, speculantul de idei e om cu principii! Asta-i judecata poporului nostru! „

(Eminescu, ziarul „Timpul” din 15 mai 1879)

Problema drogurilor tinde să scufunde țara

(Preluare Anchetatorii.ro):

 Bogdan Despescu este factor de risc național și nimeni nu-i spune stop!? Omerta(codul tăcerii al mafiei), minciunile și combinațiile lui Bogdan Despescu au ucis suflete nevinovate și vor ucide în continuare. Evenimentele fatale se succed zilnic. În problema drogurilor, Bogdan Despescu, a mințit și dezinformat permanent miniștrii în funcție, generând acum una dintre cele mai grave tensiuni sociale din istoria țării.

Anul trecut, pe 15 septembrie, la începutul anului scolar, șeful Agenției Nationale Antidrog, Cristian Ivan, deși neștiutor în problema drogurilor, s-a scăpat și a vorbit despre omerta, în lupta cu drogurile, în România lui Despescu și clanului mafiot din Poliția Română pe care el îl patronează.

“Aș vrea dar nu pot să zic adevărul pentru că mă fac ăia zob, mă fac ăia zob (repetare obsesivă)”. – Cristian Ivan

Aici se referea exclusiv la omerta lui Bogdan Despescu. Apoi, a fost schimbat imediat și blocat în toată accesiunea profesională. Ceea ce ne arată o practică de tip mafiot în raport cu cei care nu respectă codul tăcerii al mafiei care s-a infiltrat la vârful Poliției Române.

Dacă era lăsat să spună atunci și se schimbau unele lucruri, poate Roberta, Sebi, Matei și alți copii uciși de drogați nu erau în pământ.

Ce a vrut sa spună Ivan:

În ultimii 7 ani, Bogdan Despescu și apropiații lui au împuternicit ca șefi ANA, 10 ofițeri, dintre care șase nu văzuseră anterior droguri în viața lor și nu aveau nicio experiența în domeniu: Laura Cușa, Cristian Duță, Mihai Ungureanu, Cristian Ivan, Constantin Dumitru și Ramona Dabija.

Unicele scopuri ale împuternicirilor au fost:

  • cinci, să iasă cu o pensie mare (Constantin Negoiță, Laura Cușa, Cristian Duță, Constantin Dumitru, Rodica Mițoiu);
  • trei, la comanda apropiaților lui Bogdan Despescu, pentru rezolvarea unor probleme personale (Cătălin Negoi-Niță, Ciprian Popescu, Cristian Ivan);
  • unul, să facă pauza obligatorie între misiunile internaționale (Mihai Ungureanu);
  • unul, să închidă gura presei după declarația lui Cristian Ivan (Ramona Dabija, lucrase anterior în relația cu presa – purtător de cuvânt IGPR).

Bogdan Despescu și toti șefii de mai sus au blocat dezvoltarea structurii și au subfinanțat-o. La data actuală sunt doar 220 de angajați la nivel național și, dintre aceștia, puțini specialiști de teren și, mai puțini, implicați și pricepuți în combaterea fenomenului de consum și trafic de droguri.

Actuala șefă ANA, Ramona Dabija, nu are nici un fel de pregătire în domeniu și face gafe în declarații, în unele cazuri, fiind, în mod voit, în contradictoriu cu însuși ministrul Predoiu, care acceptă toate inepțiile lui Despescu.

Această situație a fost perpetuată și întreținută de Bogdan Despescu, deși, în ultimii 7 ani a avut putere totală și a fost informat permanent despre toate problemele din sistem. Acum, după tragedii, aceiași oameni sunt lăsați “sa facă lumină” în lupta cu drogurile și să reformeze Poliția Română. Despre asta a vrut să vorbească anul trecut șeful ANA, despre combinațiile lui Despescu.

Nu poți reforma Poliția Română și nu poți combate fenomenul traficului și consumului de droguri cu oameni incompetenți, care nu au văzut în viața lor droguri.

Principalul vinovat pentru explozia traficului și consumului de droguri este statul român condus de PNL și PSD pentru că permite companiilor de livrări să introducă zilnic zeci de tone de colete în țară, colete care nu sunt trecute prin scaner și nici verificate de câini specializați în depistarea drogurilor. Nu avem niciun scaner funcțional pe frontiere cu excepția Portului Constanța. De ce? Pentru că vămile aduc miliarde din trafic și contrabandă, iar șefii vămilor cotizează la partidul stat PSD/PNL. Bogdan Despescu știe asta, dar tace sau îi aburește pe miniștri incompetenți ai partidului stat.

Ministerul de Finanțe are obligația să doteze frontierele cu scanere ultra-moderne prin Autoritatea Vamală, pentru a stopa avântul grupărilor criminale care au pus stăpânire pe țară. Ministrul de Interne Cătălin Predoiu are la rândul său obligația să doteze Poliţia Română cu scannere mobile pentru verificarea autoturismelor și aparate drug test de calitate, nu aparate de doi lei care spun că ai consumat nu știu câte droguri și tu nu te-ai atins în viața ta de droguri. Încetați cu actele de corupție, altfel țara va fi cuprinsă de tragedii. Poşta Română trebuie dotată cu aparatura necesară de scanare a tuturor pachetelor care intră în România pentru a primi viza „liber de droguri”, precum şi proceduri clare pentru toate firmele de curierat internaţional.

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română

Bogdan Despescu a parazitat Poliția Română și și-a pus toate neamurile în funcții cheie de conducere în cadrul IGPR și instituțiilor subordonate. Șefii de IPJ sunt numiți politic de baronii locali, fiind doar niște simple marionete ale mafiilor județene. Toți șefii de direcții sunt numiți politic în funcție de slugărnicia pe care o dovedesc față de Bogdan Despescu. Situația din cadrul Poliției Române este dezastruoasă, iar singura soluție pentru revenirea la normalitatea este încetarea numirilor prin împuterniciri.

Sub dictatura lui Despescu peste 1.300 de șefi din structurile Ministerului de Interne ocupă funcția prin împuternicire, adică sunt numiți direct de șefi sau ministru, nu ca urmare a unui concurs. Cele mai notorii situații sunt în Poliția Română, condusă în ultimii ani aproape exclusiv de interimari. 16% din șefii de inspectorate, servicii sau birouri din Poliție sunt interimari.

Comisarul de poliție Ion-Mircea Rus, șef al Poliției Cluj, a fost încătușat de DNA pentru o împuternicire presupus ilegală. La Cluj totul e scăpat de sub control.

Nu numai drogurile sunt o problemă ci și importurile de gunoaie

Primarii și-au dorit să aibă un control în plus asupra construcțiilor de pe raza localității lor. Astfel a fost modificată legislația pentru ca nu Poliția Națională să fie cea care sesizează construcții ilegale și chiar activități ilegale în astfel de construcții, ci Poliția Comunitară. Adică acei polițiști controlați de primari. Cum afectează viețile cetățenilor acești pseudo-polițiști, în fapt slugi ale primarilor? Am văzut ce s-a întâmplat la Crevedia și cunoaștem foarte bine ce se întâmplă la Cluj.

Instituțiile sunt parazitate de mafie, iar IPJ Cluj este partener al mafiei gunoaielor împreună cu Poliția Locală. Mulți se întreabă în aceste zile de ce pute la Cluj, în frunte cu cel mai corupt primar al țării, Emil Boc. Domnule Despescu, la Cluj pute pentru că subordonații dumneavoastră sunt mână în mână cu mafia care îngroapă gunoaie în jurul orașului. Toți fac pe proștii în aceste zile, dar la Cluj avem acțiuni similare cu ale mafiei napoletane. O să vă arătăm noi cum stă treaba dacă instituțiile statului în frunte cu SRI îi protejează pe acești bandiți ce își spun oameni de afaceri.

Domnule Despescu, demisia este un gest de onoare.

Va urma!

Facebook Comments

Eveniment

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Publicat

pe

De

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina.
Îi despart sute de metri de exploziile dronelor ghidate și doar speră să nu cumva să fie greșită ținta vreuneia.
În curând recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră, pentru toate riscurile, condițiile precare de muncă și efortul depus, se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga pe care, de exemplu, o ia unul dintre politicienii care ne conduc de 30 de ani, respectiv președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

Publicat

pe

De

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea, care include peste 2.600 de data points din cadrul a 30 de țări membre UE și SEE (Spațiul Economic European) pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023. Acesta are la bază primul raport de referință de la începutul acestui an și oferă comunității o actualizare a progresului pe care platforma l-a făcut pentru a combate răspândirea dezinformării, alături de partenerii din industrie.

Încurajarea rezilienței în comunitatea europeană

Pe lângă protejarea experienței TikTok prin eliminarea dezinformării dăunătoare, platforma continuă să investească în inițiative pentru a conecta comunitatea la informații oficiale.

  • Competențele media în Europa de Est: În primele șase luni ale anului 2023, TikTok a lansat campanii de media literacy în opt țări est-europene pentru le oferi oamenilor informații atunci când interacționează cu conținutul legat de războiul din Ucraina care poate conține dezinformare. În România și alte țări din regiune, TikTok a lucrat cu Lead Stories pentru a crea o serie de videoclipuri care să îi ajute pe oameni să învețe cum să evalueze critic sursele conținutului pe care îl văd online.
  • Educarea privind schimbările climatice: În aprilie 2023, TikTok a lansat o nouă funcție de căutareîn Europa și în lume, pentru a-i direcționa pe oamenii care caută conținut legat de schimbările climatice spre informații oficiale pe care platforma le-a organizat în parteneriat cu ONU. În trei luni, au existat aproximativ 1,8 milioane de afișări pentru funcția de căutare în Europa.
  • Investiții în competențele AI: Săptămâna trecută, TikTok a lansat un nou instrumentpentru a ajuta creatorii să eticheteze conținutul generat cu AI. De asemenea, platforma a început să testeze modalități pentru a eticheta automat conținutul generat cu AI. Acest pas face parte din activitățile continue pe care TikTok le ia în legătură cu media sintetică (synthetic media), care includ și o politică pe care platforma a introdus-o în acest an. De asemenea, TikTok va participa proactiv la subgrupa AI Generativă care va fi stabilită în cadrul Codului, recunoscând importanța și evoluția acestui domeniu în contextul dezinformării.

Protejarea integrității alegerilor în Europa

Ca parte a angajamentului global al TikTok de a proteja integritatea alegerilor, platforma a conectat comunitatea din țările europene care au organizat alegeri în perioada de raportare la informații privind aceste momente civice importante.

  • Centrul Electoral din aplicația TikTok a încurajat comunitatea din Grecia să folosească paginaAFP Global Fact Check pentru a afla informații despre dezinformarea electorală și a demonta unele afirmații.
  • În perioada premergătoare alegerilor din Spania, TikTok a colaborat cu Newtral, partenerul de fact-checking al platformei și cu Maldita, organizație de fact-checking și partenerul de media literacy al platformei, pentru a realiza videoclipuri educative privind procesul electoral și dezinformarea electorală.
  • Pentru alegerile din Finlanda, TikTok a lansat un ghid de căutare pentru a oferi utilizatorilor informații actualizate și a colaborat cu Institutul Național al Audiovizualului pentru a direcționa oamenii pe website-ul lor de Media Literacy.

TikTok a lucrat, de asemenea, cu experți regionali independenți pentru a informa echipele din aceste țări legat de contextul local și politic și modul în care acesta poate influența comportamentele online. În continuare, platforma va considera lecțiile învățate în timpul acestor cicluri electorale pe măsură ce va sprijini comunitatea pe parcursul viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European. TikTok se bucură că este, de asemenea, copreședinte al Grupului de lucru pentru Alegeri, grup recent format în cadrul Codului.

Parteneriate cu organizații de fact-checking

La nivel global, TikTok lucrează cu 15 organizații de fact-checking acreditate de International Fact-Checking Network, care include peste 50 de limbi și ajută platforma să aplice măsuri stricte împotriva dezinformării într-un mod corect și responsabil prin evaluarea acurateței informațiilor, ulterior puse în aplicare de echipa de moderare TikTok.

În Europa, TikTok se bucură să anunțe că în primele șase luni ale acestui an și-a extins programele de fact-checking în alte nouă țări din UE și SEE. Astfel, platforma depășește angajamentul de a acoperi alte patru țări din SEE. Această extindere a contribuit la o mai bună aplicare a măsurilor împotriva dezinformării în ultimele șase luni.

Angajamentul TikTok față de transparență

Codul de Bune Practici împotriva Dezinformării continuă să aducă împreună industria pe măsură ce lucrează pentru un obiectiv comun, acela de a limita răspândirea dezinformării dăunătoare și de a consolida reziliența comunităților online. TikTok va continua să prioritizeze siguranța astfel încât comunitatea – din Europa și din întreaga lume – să aibă experiențe creative și vesele pe TikTok.

Pentru a citi raportul complet TikTok sub Codul de Bune Practici privind Dezinformarea, consultați următorul link.

Despre TikTok:

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment10 ore inainte

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul...

călătorie călătorie
TurismO zi inainte

Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară

Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...

EvenimentO zi inainte

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina. Îi...

Eveniment2 zile inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Exclusiv2 zile inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
Social3 zile inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

Eveniment3 zile inainte

Comisarul-șef FLORIN POENARI a preluat vechile metehne ale unora din predecesorii săi, dispunând discreționar cercetarea prealabilă a polițiștilor din subordine – Ziarul Incisiv de Prahova

Aflăm că niște sindicaliști ce nici nu au inceput un protest serios anunță deja că renunță la protest pentru că...

Eveniment4 zile inainte

Care sunt cadourile personalizate atunci cand faci cererea nasilor de botez – Ziarul Incisiv de Prahova

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si...

Eveniment5 zile inainte

peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău – Ziarul Incisiv de Prahova

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si...

Eveniment6 zile inainte

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P – Ziarul Incisiv de Prahova

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si...

EvenimentO săptămână inainte

Cat costa ascunderea unei hotarari de guvern care reglementa diurna pentru politistii si jandarmii trimisi in misiuni internationale? – Ziarul Incisiv de Prahova

– tăierea sporului pentru munca prestată în weekend și în sărbători legale (minus 300 -1000 lei); – eliminarea plății pentru...

ExclusivO săptămână inainte

Aqurate depășește 1.600.000 de comenzi procesate prin magazinele online ce folosesc algoritmul său AI și anunță integrarea cu Teamshare

Primele magazine online care beneficiază de integrarea nativă cu Teamshare sunt eOrion.ro și eacum.ro Teamshare are peste 500 de magazine...

EvenimentO săptămână inainte

Cam atata se poate face, cand te confrunti cu rechini in roba de magistrat

Ce concluzii se pot trage din lectura acestui articol luju? .luju.ro/tentativa-de-compromitere-a-judecatorului-nicolescu-ij-a-finalizat-verificarile-in-cazul-politistului-dga-care-acuza-ca-ar-fi-fost-jignit-si-intimidat-de-judecatorul-iccj-alin-nicolescu-la-un-examen-atitudinea-necorespunzatoare-a-studentului-care-pentru-a?fbclid=IwAR0rNx0rRy2YsCSLC1z1PWvzCVdyGUXAliNodW-Z2l20htuTAS4kofJxVKg Pai una evidenta ar fi ca Inspectia Judiciara este...

EvenimentO săptămână inainte

Ce impact vor avea măsurile de austeritate asupra polițiștilor? – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

EvenimentO săptămână inainte

Un nou scandal in IPJ Prahova a izbucnit si a ajuns pe masa ministrului si a organelor de cercetare penala – Ziarul Incisiv de Prahova

Debandada din Penitenciarul Spital Rahova După ce tolerează tratamentele inumane și degradante, furturile, absențele de la serviciu și întârzierile repetate...

Știrile Săptămânii