Un brat rupt poate fi o experienta neplacuta, plina de disconfort si durere, care poate limita miscarile, mobilitatea si poate face ca unele activitati de zi cu zi sa fie imposibil de facut. Chiar si dupa vindecare, mobilitatea si flexibilitatea sunt semnificativ afectate.
Cu toate acestea, cu o ingrijire corespunzatoare, precum sedintele de recuperare medicala, iti poti recapata functiile bratului mai repede decat te-ai fi asteptat.
Una din cele mai eficiente abordari de recuperare medicala sunt sedintele de kinetoterapie cu un expert al unui centru de fiziokinetoterapie si recuperare medicala din Bucuresti.
Ce este kinetoterapia?
Pe scurt, este o forma de recuperare care implica o serie de exercitii si miscari realizate impreuna cu un kinetoterapeut, ce au ca scop imbunatatirea fortei, flexibilitatii, marirea gamei de miscari si imbunatatirea coordonarii.
Pentru bratele rupte, acest tip de recuperare medicala implica exercitii care se concentreaza pe zona afectata, adica pe muschii, tendoanele si articulatiile ce nu au fost utilizate pentru o perioada lunga de timp, astfel incat vindecarea sa aiba loc mai rapid.
Exista mai multe tipuri de exercitii pe care specialistii unei clinici de recuperare medicala ti le vor recomanda. Iata care sunt acelea!
Exercitii pentru marirea gamei de miscari. Deoarece rupturile sunt tratate cu ajutorul unui bandaj care sa impiedice miscare mainii, cu timpul bratul devine rigid. Acest tip de exercitii include miscari de ridicare a umarului, rotatii ale bratelor etc.
Exercitii de intarire. Aceste exercitii ajuta la cresterea fortei musculaturii si a rezistentei la efort a bratului, mainii si umarului. Pentru a obtine rezultate corespunzatoare sunt recomandate miscari precum extensii pentru triceps si exercitii de biceps.
Exercitii pentru coordonare si echilibru. Din nou, deoarece bratul este imobilizat pentru mai mult timp, modul in care te misti se modifica, ceea ce are si un efect asupra coordonarii si echilibrului. Exercitiile pentru brate presupun aruncarea si prinderea unei mingi.
Beneficiile recuperarii medicale in urma unei astfel de accidentari sunt numeroase, iata cateva dintre ele!
Functii motorii imbunatatite. Kinetoterapia poate ajuta la restabilirea gamei de miscari si a usurintei cu care faci aceste miscari.
Ameliorarea durerii. Kinetoterapia poate ajuta la reducerea durerii si disconfortului, reducand nevoia de medicamente si geluri pentru ameliorare a durerii.
Recuperarea mai rapida. Mergand la un centru de recuperare medicala pentru a face exercitii precum cele mentionate in acest articol, mana ta se va vindeca mai repede si riscul de complicatii scade.
Prevenirea recidivei leziunilor. Kinetoterapia poate ajuta la prevenirea recidivei durerii, dar si a celorlalte simptome asociate rupturii unui brat.
Daca ai bratul rupt si te intrebi cum ar trebui sa te ingrijesti dupa ce vei scapa de bandaje, ia in considerare recuperarea medicala prin kinetoterapie. Astfel scapi de durere, disconfort, iti imbunatatesti mobilitatea si flexibilitatea si reduci sansa de aparitie a complicatiilor.
Prin exercitiile si tehnicile potrivite, kinetoterapia te ajuta sa revii rapid la forma fizica de dinainte de accidentare.
Discuta cu un profesionist al unei clinici de recuperare medicala din Bucuresti si afla mai multe informatii despre cum kinetoterapia te poate ajuta sa te recuperezi rapid!
Nu uita, cel mai bun tratament este preventia – ia masuri inainte ca mobilitatea ta sa fie afectata pe termen lung!