Connect with us

Administrație locală

Cat de sanatos este sportul

Publicat

pe

Sportul este o activitate fizică care poate fi practicată de oricine, indiferent de vârstă, sex sau condiție fizică. Există multe beneficii pentru sănătate asociate cu sportul, iar cercetările efectuate au demonstrat că aceste beneficii sunt reale și semnificative. În acest articol vom explora cât de sănătos este sportul și ce beneficii aduce organismului nostru.

În primul rând, sportul poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase. Prin practicarea regulată a activității fizice, organismul arde calorii și reduce riscul de obezitate. De asemenea, sportul poate crește masa musculară și reduce procentul de grăsime corporală. Aceste efecte sunt importante nu numai pentru sănătatea noastră fizică, ci și pentru starea noastră de spirit și nivelul de energie.

În al doilea rând, sportul poate reduce riscul de boli cronice. Activitatea fizică regulată poate ajuta la prevenirea unor boli precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. De asemenea, sportul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge, precum și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Prin urmare, sportul poate ajuta la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos.

În al treilea rând, sportul poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mentală. Când practicăm sportul, organismul eliberează endorfine, substanțe chimice care ne fac să ne simțim bine și să avem o stare de bine. Acest efect poate ajuta la reducerea stresului și anxietății și poate îmbunătăți calitatea somnului. De asemenea, sportul poate îmbunătăți stima de sine și poate încuraja dezvoltarea unui stil de viață activ și pozitiv.

În concluzie, sportul este foarte sănătos și poate aduce numeroase beneficii organismului nostru. De la menținerea unei greutăți sănătoase și prevenirea bolilor cronice, la îmbunătățirea stării de spirit și sănătății mentale, sportul poate face o diferență semnificativă în viața noastră. Este important să găsim un sport sau o activitate fizică care ne place și să o practicăm regulat, astfel încât să putem beneficia din plin de efectele pozitive ale sportului asupra sănătății noastre.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

De

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Un dulap metalic este potrivit pentru orice situatie!

Publicat

pe

dulap metalic

Oamenii au din ce in ce mai mare nevoie de timp si de spatiu. Din pacate, oricat de mult ti-ai dori, o zi nu poate avea 25 de ore si nici un minut nu poate avea macar o secunda in plus. In schimb, iti poti prioritiza activitatile si te poti pune, mai des, pe tine pe primul loc. Citeste, relaxeaza-te, bucura-te de lucrurile mici si vei simti cum timpul trece diferit.

Cand vine vorba despre nevoia de mai mult spatiu, lucrurile stau diferit. Exista o multitudine de trucuri prin care poti adauga un plus de spatiu in orice incapere. De exemplu, poti lasa in siguranta obiecte, acte, echipamente sportive sau dosare intr-un dulap metalic Viamond.ro. Iata cateva avantaje ale folosirii unui astfel de spatiu de depozitare!

Durabilitatea – o garantie

Metalul este unul dintre cele mai puternice si solide materiale. Rezistenta sa in timp il recomanda ca fiind unul dintre cele mai importante materiale in domeniul constructiilor, dar si in industriile de prelucrare si fabricare. Daca alegi sa folosesti un dulap care este facut din metal, poti fi sigur ca acesta va rezista cu brio la testul trecerii timpului.

Un loc sigur

Orice dulap metalic care este prevazut cu o incuietoare reprezinta un spatiu personal, la care are acces doar posesorul cheii. Astfel, doar tu sau numai persoanele in care ai deplina incredere vor putea incuia si descuia usa dulapului. Cu totii avem documente importante pe care trebuie sa le pastram cu mare grija, indiferent daca acestea sunt acte personale sau care au legatura cu viata profesionala. Protejeaza-le si depoziteaza-le intr-un loc sigur!

Unde? Oriunde!

In cazul in care crezi ca singurul loc in care poti folosi un dulap metalic este la birou, atunci vei fi surprins! In cadrul institutiilor de educatie (gradinite, scoli, universitati), folosirea acestui tip de spatiu de depozitare este la mare cautare. Elevii si studentii au nevoie de un spatiu personal in care isi pot pastra in siguranta lucrurile, manualele si caietele.

Astfel, problema “ghiozdanului supra-incarcat” poate fi solutionata. Salile de sport, de fitness si aerobic profita de utilitatea acestor dulapuri. In timp ce ai grija de sanatatea si corpul tau, poti sa-ti lasi bagajul in vestiar, fara grija! Prin urmare, orice incapere este ideala pentru un astfel de spatiu de depozitare.

O opera de arta

Un dulap metalic nu este recunoscut in intreaga lume numai pentru calitatile sale practice, ci si pentru cele estetice. Cheama-ti prietenii apropiati si transformati impreuna un corp de mobilier intr-o opera de arta! Personalizeaza noul tau dulap folosind vopsea, spray-uri de grafitti sau hartie autocolanta.

Da-ti frau liber imaginatiei, nu exista greseli in arta. Vei observa cum culorile se aplica fara efort, iar sub ochii tai incepe sa apara o creatie unica si irepetabila. Nu ai nevoie decat de un strop de inspiratie si curaj!

Este surprinzator cat de multa versatilitate poate fi identificata intr-o piesa de mobilier, nu-i asa? Prin urmare, daca ai nevoie de un spatiu suplimentar de depozitare, utilizeaza un dulap metalic si nu vei regreta, fie ca il vei folosi acasa, la scoala, la serviciu sau la sala de antrenament!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Iata cat de simplu este sa obtii fisa medicala pentru permis auto in sectorul 2!

Publicat

pe

fisa medicala permis auto sector 2

Nu conteaza daca esti la prima incercare sau mai ai experiente legate de examenul de conducere – emotiile vor fi mereu acolo. Oricat de bine stapanesti legislatia rutiera sau semnele de circulatie, in timpul examinarii esti incercat de o multitudine de stari. Nu iti face nicio grija! Totul este sub control!

Daca ai exersat suficient de mult la orele practice, dar ai aprofundat si partea teoretica, atunci esti pregatit! Fii atent sa nu uiti un document esential: fisa medicala permis auto, care se poate obtine acum in sectorul 2, chiar in centrul orasului! Vino la centrul medical Standard Med si obtine actul necesar in mai putin de o ora si jumatate!

Ce trebuie sa faci?

In primul rand, este indicat sa te programezi la consultul medical pe care doresti sa il efectuezi. Din fericire, nu este necesar sa mergi pana la sediul clinicii. Poti sa te inscrii pe lista de asteptare accesand site-ul https://www.fisamedicala.info. In sectiunea “Fise si analize medicale” vei gasi categoria “Fisa medicala permis auto”, iar in partea de jos a paginii vei identifica rubrica “Solicita o programare”.

In acest moment, iti vor fi cerute cateva date personale fara de care programarea nu poate avea loc: numele, adresa de e-mail, numarul de telefon, data nasterii (si, optional, daca doresti sa transmiti un mesaj sau o observatie).

In cazul in care iti este mai usor sa iti faci o programare telefonica pentru o fisa medicala permis auto sector 2, poti contacta telefonic profesionistii de la Standard Med la numerele 0722.435.435 sau 0314.053.950. Aceste numere sunt disponibile pe site-ul fisamedicala.info.

Ce urmeaza dupa progamare?

In al doilea rand, ulterior programarii, va trebui sa te prezinti la sediul clinicii din bulevardul Carol I, nr. 45, la parter, apartamentul 5, sector 2 din Bucuresti. Cladirea se afla la doar cateva minute de mers pe jos de Piata Universitatii.

Pentru a evita aglomeratia si modificarile de program, iti este sugerat sa vii cu 15 minute inainte de ora stabilita.

Insa, inainte de a te prezenta la controlul medical, NU uita sa iei de acasa urmatoarele acte fara de care procedura medicala nu poate fi efectuata:

  • Cartea de identitate / buletin;
  • Fisa de scolarizare (pentru obtinerea permisului auto);
  • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
  • In cazul bolnavilor de diabet tip I, este solicitata o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea (daca solicitantul este apt pentru a conduce);

Pentru orice nelamurire referitoare la procedura prin care sa obtii fisa medicala permis auto in sectorul 2, poti trimite oricand un e-mail la adresa programari@fisamedicala.info. Mai este util sa stii ca programul cu publicul al clinicii Standard Med este luni, marti si joi intre orele 14:15 – 18:30, iar miercuri si vineri intre 09:00 – 12:30.

In ce consta examenul medical?

Odata ce te-ai asigurat ca ai toate actele necesare si te prezinti la consultatie in ziua si la ora la care esti programat, vei trece prin urmatoarele controale medicale:

  • Psihiatrie;
  • Medicina interna;
  • Ortopedie;
  • Neurologie;
  • Oftalmologie;
  • ORL;

Si gata! Atat de simplu este sa obtii fisa medicala permis auto sector 2! Mai ai inca doua hopuri de trecut si carnetul de conducere va fi la tine in buzunar.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment10 ore inainte

Ministerul Justitiei ar avea un efort bugetar mult mai relaxat decat M.A.I – Ziarul Incisiv de Prahova

Dacă în episodul trecut ne amuzam cum a încercat Vlad „Minciunică” Socoleanu să prostească membrii Asociației proprii de proprietari cum...

EvenimentO zi inainte

EPILOGUL UNEI CARIERE/GUSTUL AMAR AL UNUI SISTEM ODATA FUNCTIONAL: PENITENCIARUL

Astăzi dorim să prezentăm respectele noastre pentru oamenii buni ai sistemul penitenciar dar nu numai. Acei oameni care sunt devotați,...

Eveniment2 zile inainte

Cei care ati asteptat caderea OUG 59/2017 la CCR, mai aveti de asteptat. – Ziarul Incisiv de Prahova

 TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și...

filtrele pentru purificarea apei filtrele pentru purificarea apei
Social2 zile inainte

Top 5 mituri despre filtrele pentru purificarea apei din locuința ta

În zilele noastre, tot mai mulți oameni sunt interesați de calitatea apei pe care o consumă și caută soluții eficiente...

Eveniment3 zile inainte

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.8 – POINT ! P.1 – Ziarul Incisiv de Prahova

 TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și...

vestiare metalice vestiare metalice
Social3 zile inainte

Vestiare Metalice: Soluția ideală pentru spațiile publice și de agrement

În spațiile publice și de agrement, organizarea eficientă și siguranța sunt principalele priorități. Elemente esențiale în această privință sunt reprezentate...

Eveniment4 zile inainte

,,La Piovra”, Caracatița, a fost inventată în România, cică italienii vin să ia lecții de la noi – Ziarul Incisiv de Prahova

 TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și...

ferestre termopan ferestre termopan
Social5 zile inainte

Cum alegi cele mai bune ferestre termopan

Daca te gandesti sa inlocuiesti ferestrele vechi cu ferestre noi din uPVC, dar vrei sa afli mai multe detalii inainte...

Uncategorized5 zile inainte

Soluțiile de răcire pentru SSD de la ADATA debutează la Computex

Design de disipare a căldurii brevetat și premiat   ADATA Technology Co., Ltd., lider mondial în domeniul memoriilor, se angajează...

Uncategorized5 zile inainte

Consultech Industrial Supplies premiaza performanta tinerilor cercetatori din Romania

Iasi, 29 May 2023 – Studentii Cosman Gabriel si Enaru Iulian, au fost premiati de compania Consultech Industrial Supplies in cadrul unui concurs de solutii...

Uncategorized5 zile inainte

Primele date privind consumul de audiobookuri din diaspora: 50.000 de români din străinătate ascultă cărți în limba română

Un număr de 5000 de români din străinătate ascultă, cel puțin de două-trei ori pe săptămână, un audiobook în limba...

Eveniment5 zile inainte

Peste tot întâlnești “ciudățenii”/Inca speră că sunt mai inteligenți decât oamenii legii și nu vor fi prinși – Ziarul Incisiv de Prahova

În momentul în care am ales să fiu reprezentant sindical, acum mai bine de 13 ani, îmi doream să fiu...

seturi fitness seturi fitness
Sport5 zile inainte

Sfaturi pentru alegerea hainelor potrivite în funcție de tipul de antrenament

În lumea sportului, alegerea hainelor potrivite poate juca un rol crucial în performanțele tale și în confortul pe care îl...

Eveniment6 zile inainte

Eclipsa totală a sistemului penitenciar romanesc/TRIUMVIRATUL

Bezna în care se regăsește acum sistemul penitenciar este una totală. Este de pe acum clar, ca nimic și nimeni...

Social6 zile inainte

Rochiile de petrecere – Cum le alegi?

Ne indreptam cu pasi repezi catre sezonul evenimentelor festive, ceea ce inseamna ca ai primit deja invitatii la nunti, botezuri...

Știrile Săptămânii