Klaus Iohannis a semnat decretul! L-a eliberat imediat din funcție. Va ieși la pensie

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcție a fratelui lui Ludovic Orban, Leonard Orban. Fratele fostului premier ocupa funcția de consilier prezidențial, însă urmează să iasă la pensie. Potrivit Adminsitrației Prezidențiale, acesta nu va mai fi consilier prezidențial începând cu 1 noiembrie.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării.”, arată sursa anterior citată.

A primit Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Sursa anterior citată informează că șeful statului a decis să îi acorde fratelui lui Ludovic Orban Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler pentru cariera sa profesională și pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României.

”De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban.”, anunța Administrația Prezidențială.

Ce decrete a mai semnat președintele ieri

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 octombrie 2021, următoarele decrete:

  • Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Călărași a domnului Şerban George Cătălin, în prezent detașat la Consiliul Superior al Magistraturii – pensionare;
  • Decret privind acreditarea domnului Radu-Gabriel Safta, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Australia şi în Noua Zeelandă, şi în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Insulele Solomon şi în Republica Fiji, cu reședința la Canberra;
  • Decret privind acreditarea doamnei Theodora-Magdalena Mircea, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cuba, în Federația Saint Kitts şi Nevis, în Antigua şi Barbuda, în Saint Vincent şi Grenadine, în Uniunea Dominica, şi în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Comunitatea Bahamas, cu reședința la Havana.