PSD pune la cale strategia care vizează remanierea Guvernului. Primul pe lista schimbărilor ar putea fi chiar ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a stârnit nemulțumirea președintelui PSD, Liviu Dragnea care, de altfel, a admis că ministrul Justiției nu se mai bucură de susținere printre social-democrați.

De alfel, în PSD se vehiculează deja numele unor posibili înlocuitori la Ministerul Justiției.

De altfel, Liviu Dragnea a spus clar și răspicat că are o problemă cu Tudorel Toader. „Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Asta este cea mai mare supărare. Nu are nimeni ceva cu domnul Toader personal, ba dimpotrivă, îi respect pregătirea. Nu discut altceva. Asta este marea supărare şi nu are rost să o ascund. Am spus-o şi dumnealui, am spus-o foarte cinstit şi fără patimă, fără ceartă”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Liviu Dragnea.

Alte două ministere unde se vor opera modificări sunt cele conduse de Rovana Plumb și Natalia Intotero. Liviu Dragnea a insistat ca cele două să plece din Guvern și să se implice în campania pentru alegerile europarlamentare. Deși el ear trebui să-și dea demisia fiindcă sunt candidate la alegerile europarlamentare, premierul Viorica Dăncilă nu a făcut însă niciun pas în acest sens.

Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3 care citează surse din PSD, aproximativ cinci miniștri urmează să fie schimbați. Ana Birchall și Teodor Meleșcanu sunt alte două nume care s-ar afla în atenția PSD. Motivul: cei doi miniștri nu au reacționat mai dur în fața criticilor venite din partea oficialilor europeni pe teme de justiție.

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: