Connect with us

Eveniment

HOROSCOP, 4 DECEMBRIE! Zodia care este favorizată de stele. Primesc o ofertă de nerefuzat | BuzauAZI

Publicat

pe

Horoscop 4 decembrie 2018. Iată previziunile lui Radu Ștefănescu, pentru fiecare zodie:

BERBEC  O felicitare de Moş Nicolae de la un amic de departe te poate bucura foarte mult, mai ales ca poţi primi şi o propunere. Din nou faci planuri de călătorie, din nou visezi la tărâmuri exotice! Însă, serviciul îţi ocupă tot timpul. Banii se câştigă greu şi se cheltuiesc uşor. Fă-ţi foarte bine temele, planifică exact timpul şi cheltuielile, totuşi, nu poţi să pierzi ocazia.

TAUR Ai o mulţime de lucruri de făcut, dar eşti în formă bună şi primeşti şi ajutorul pe care îl ceri. Nu prea mai ai bani în firmă, lichid, adică, vezi la datornici, să vină urgent cu sacoşa, să lase banca. Ar trebui să faci încă de astăzi cumpărăturile darurilor, ajutându-l pe Moş Nicolae!

GEMENI Poziţiile planetelor indică un plan profesional foarte încărcat, cu situaţii noi care pot ridica probleme greu de rezolvat. Mici reproşuri din partea anturajului, din cauza neatenţiei tale. Se întâmplă şi zile din acestea, când nimic nu-ţi iese la serviciu şi scapi totul din mână, la propriu şi la figurat. Stăpâneşte-ţi nervii, o zi trece repede!

RAC Astăzi trebuie să-ţi regăseşti echilibrul interior de care ai atâta nevoie. Nu te lasa impresionat de vremurile nesigure şi de presa isterică, concentrează-te şi rezolvă-ţi problemele tale profesionale, de serviciu, munca ta, pentru care primeşti bani! Vezi dacă nu există posibilitatea unui second job de sărbători, mai faci un ban, că tare îţi trebuie!

LEU Zi de austeritate, încearcă să nu scoţi astăzi niciun ban din buzunar. Limitează-te la activităţile obişnuite. Marţi, ziua lui Marte, trei ceasuri rele! Nu lăsa treburile neterminate, nu le amâna, fii viteaz şi abordează-le direct, ca un Leu-paraleu! Dar, pregăteşte-te, vine ziua când trebuie să-l ajuţi pe Moş Nicolae la cadouri!

FECIOARA Ca să-ţi impui punctul de vedere profesional, astăzi trebuie sa vorbeşti cu convingere şi patima, astfel lipsa de argumente logice, de dovezi, nu se observă. La serviciu este haos şi se vede că toată lumea este obosită, enervată şi are nevoie de un concediu. Știi că ai dreptate, aşa că impune-ţi soluţia în faţa celorlalţi. Seara, cumpărături de Moş Nicolae!


 

BALANŢA De ceva timp încerci să faci faţă unei enervari fără motiv, dar dispunerea ordonata a zodiacului de azi te ajuta să faci mai multă ordine şi să aduci logica carteziană în propriile gânduri. Concentrează-te pe ceea ce faci, ceea ce lucrezi, controlează-ţi fluxul dezordonat al gândurilor, numai aşa ai eficienţă sporită.

Facebook Comments

Eveniment

Olguța Vasilescu, anunț bombă despre pensiile românilor! Se întâmplă ceea ce mulți bănuiau | BuzauAZI

Publicat

pe

De

Fostul ministru a ţinut să precizeze că punctul de pensie urmează să se dubleze chiar în mandatul actualei coaliţii de guvernare, iar în 2020 va fi de 1.775 de lei.

„Cel mai important principiu al legii este contributivitatea, dar s-a urmărit în acelaşi timp şi eliminarea mai multor inechităţi, cum ar fi pensii diferite între femei şi bărbaţi sau pensii diferite între persoane de acelaşi gen care aveau acelaşi punctaj, au lucrat acelaşi număr de ani şi cu toate astea aveau pensii diferite pentru că au ieşit pe legislaţii diferite la pensie. În acelaşi timp, aş vrea să subliniez un lucru şi anume că nu mai este posibil ca persoane care au contribuit 35 de ani să aibă aceeaşi pensie minimă cu alte persoane care au contribuit sub 10 ani, aşa cum se întâmpla până acum, pentru că şi în funcţie de numărul de ani lucraţi se primeşte un procent în plus. Vreau să subliniez un alt lucru, punctul de pensie se dublează în interiorul mandatului nostru, deci nu după 2021, aşa cum s-a tot repetat în spaţiul public, pornim de la 871 de lei punctul de pensie în anul 2016, în prezent suntem la 1.100 de lei, anul viitor va fi 1.265 de lei, iar în 2020, deci în interiorul mandatului nostru, va fi 1.775 de lei”, a spus Vasilescu, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile pe proiectul legii pensiilor.

Ea a adăugat că în anul 2021 va mai fi o creştere a punctului de pensie, dar pensionarii câştigă atât din noua formulă de calcul, cât şi din recunoaşterea unor drepturi de natură salarială, cum ar fi acordul global sau al treisprezecelea salariu, care până acum nu erau luate în calcul.

„Apar şi beneficii. Se păstrează dreptul soţului supravieţuitor de a beneficia de 50% din pensia soţului decedat, dar dacă doreşte să îşi păstreze pensia proprie poate să cumuleze 25% din pensia soţului decedat, dacă asta este în avantajul său. Deci se merge pe principiul dreptul cel mai avantajos. S-au redefinit gradele de invaliditate de o asemenea manieră încât să se poată cumula pensia de invaliditate cu alte venituri, apare posibilitatea de a exista şi alte locuri de muncă în condiţii speciale faţă de ceea ce este la ora actuală în legislaţie, desigur aceste noi locuri de muncă vor fi stabilite printr-o hotărâre de Guvern, apare posibilitatea diferenţierii pensiilor în funcţie de anii lucraţi, apare posibilitatea de a opta pentru pensia mai avantajoasă dacă, de exemplu, au o pensie de invaliditate pot să meargă pe indemnizaţia socială în cazul în care aceasta este mai avantajoasă şi eu garantez faptul că foarte mulţi vor opta către această formulă pentru că îi avantajează”, a afirmat fostul ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Teodorovici aruncă bomba! Ce taxe și impozite se modifică în 2019. Lovitură pentru români! | BuzauAZI

Publicat

pe

De

„Un proiect de ordonanţă de urgenţă le cuprinde pe toate. Aceasta va fi adoptată până la finalul anului acesta. În primul rând sunt o serie de instrumente financiare. Primul dintre dintre instrumente este fondul de dezvoltare şi investiţii, de 10 miliarde de euro. Nicio autoritate locală nu poate avea mai mult de două componente în acelaşi timp. Acest instrument se aplică şi universităţilor, care îşi pot face investiţiile. Un alt instrument este cel legat de finanţare a contractelor de parteneriat public-privat. Din acest fond se vor face finanţările către instituţiile publice care intră în aceste proiecte. Un alt instrument este cel referitor la staţiunile balneare. Alocarea bugetară va fi de aprox 310 milioane de lei. Un alt program important este programul Growth. Un alt subiect ar fi cel legat de ce s-a discutat, referitor la asigurarea pensiilor şi salariilor. La partea de pensii, prevederile din OUG: de la 1 septembrie punctul de pensie se majorează cu 15%, suma va fi 1.265 lei”, a declarat Eugen Teodorovici în timpul conferinţei.

Ținta de deficit bugetar pentru 2019 rămâne la 3%, potrivit informaţiilor oferite de ministrul Teodorovici. 

Vezi mai jos lista completă a modificărilor privind taxele şi impozitele din 2019, potrivit documentului prezentat de Guvern.

PUNCTUL DE PENSIE

Se menţine nivelul majorat în avans la 1 iulie 2018 Se majorează în avans pentru 1 ian. 2020

INDEMNIZAȚIA SOCIALĂ PENTRU PENSIONARI

Se menţine nivelul majorat în avans la 1 iulie 2018 (Pensia minimă) Se majorează în avans pentru 1 ian. 2020

INVESTIȚII – FONDUL DE DEZVOLTARE ȘI INVESTIȚII de 10 miliarde de euro, echivalentul în lei la cursul BNR

Sănătate

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

EXCLUSIV/ADRIAN VAIDA (DIRECTORUL INTERIMAR AL POLITIEI LOCALE) RECUNOASTE INTR-O ADRESA SEMNATA SI ASUMATA CA ESTE CEL MAI MARE MINCINOS, INCOMPETENT SI DUS CU “PLUTA”

Publicat

pe

De

In articolul “EXCLUSIV/CIRC, ABUZURI SI PRAF IN OCHII PLOIESTENILOR MARCA ADRIAN DOBRE – PRIMAR PNL& ADRIAN VAIDA-INCA SEFUL POLITIEI LOCALE PLOIESTI” din data de 08.12.2018, Incisiv de Prahova va dezvaluia abuzurile primarului Adrian Dobre care aflat in stare de ebrietate in noaptea de 05.12.2018 a ordonat ca Politia Locala Ploiesti sa amendeze cu orice chip operatorul de salubritate Rosal Grup Ploiesti.

Prin adresa nr. 2111 din 07 decembrie 2018, Redactia ziarului Incisiv de Prahova a felicitat public pe primarul Adrian Dobre si Politia Locala Ploiesti pentru actiunile derulate si coordonate de primar in vederea constatarii deficientelor operatorului de salubritate Rosal Grup, actiuni derulate in zilele de 05.12.2018 si 06.12.2018.

De asemenea, prin aceeasi adresa am rugat conducerile Primariei Ploiesti si Politiei Locale Ploiesti  sa ne precizeze temeiul legal in care politistii locali de la Birourile de Ordine Publica si cei de la Interventie Rapida din cadrul Politiei Locale Ploiesti au intocmit procese-verbale de constatare a contraventiilor, pentru aceeasi fapta si acelasi loc la interval de mai putin de 24 de ore si/sau chiar la interval de mai putin de 5  minute.

In contextul in care exista un singur grafic de ridicare a deseurilor pe o strada (zona) si nu doua grafice iar OG 2/2001, art 5, alin 7  specifica in mod explicit urmatoarele: “pentru una si aceeasi contraventie se poate  aplica numai o sanctiune contraventionala principala si una sau mai multe  sanctiuni complementare”, am solicitat sa ne precizeze baza legala in care aceste procese-verbale de contraventie au fost emise pe urmatoarele zone si orar:

In data de 06.12.2018 politistii locali au aplicat amenzi astfel

I.

  1. Orele 00.45, in Piata Victoriei din Ploiesti o amenda de 2.500 ron pentru nerespectarea graficului de ridicare a deseurilor, conform HCL 228/2006;
  2. Orele 01.10, in Piata Victoriei din Ploiesti o amenda de 2.500 ron pentru nerespectarea graficului de ridicare a deseurilor, conform HCL 228/2006, DECI doua amenzi pe aceeasi fapta si aceeasi locatie intr-un interval de 25 minute.

II.

  1. Orele 01.05, pe strada Catinei din Ploiesti o amenda de 2.500 ron pentru nerespectarea graficului de ridicare a deseurilor, conform HCL 228/2006;
  2. Orele 01.30, pe strada Catinei din Ploiesti o amenda de 2.500 ron pentru nerespectarea graficului de ridicare a deseurilor, conform HCL 228/2006, DECI doua amenzi pe aceeasi fapta si aceeasi locatie intr-un interval de 25 minute.

 

III.

  1. Orele 23.05, pe strada Lacrimioarei din Ploiesti o amenda de 2.500 ron pentru nerespectarea graficului de ridicare a deseurilor, conform HCL 228/2006;
  2. Orele 23.10, pe strada Lacrimioarei din Ploiesti o amenda de 2.500 ron pentru nerespectarea graficului de ridicare a deseurilor, conform HCL 228/2006, DECI doua amenzi pe aceeasi fapta si aceeasi locatie intr-un interval de 5 minute.

Si exemplele pot continua in cele 57 de amenzi emise de politistii locali de la Ordine Publica (schimbul I, schimbul II si schimbul III) si cei de la Interventie Rapida din cadrul Politiei Locale Ploiesti in data de 06.12.2018, dintre care 49 emise operatorului de salubritate Rosal Grup.

Totodata, avand in vedere opacitatea si reaua-credinta manifestata de conducerea Politiei Locale Ploiesti in a ne raspunde solicitarilor, redactia Incisiv de Prahova a solicitat oficial sprijinul viceprimarilor Cristian Ganea, George Pana si consilierului local av. George Botez in obtinerea raspunsului punctual solicitat in temeiul legii, de interes public, solicitare pe care o reinoim.

Prin adresa nr 477 din 17.12.2018, Adrian Vaida recunoaste prin semnatura ca este cel mai mare MINCINOS, INCOMPETENT si dus rau cu “pluta”. Nu degeaba Adrian Vaida este urmarit penal de Parchetul General…tot pentru MINCIUNA, inducerea in eroare a organelor de cercetare penala.

Iata ce ne raspunde onor’ director platit din bani publici:

“ Politistii locali au aplicat sanctiuni in temeiul art 3 din HCL nr 228/2006, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea municipiului Ploiesti, precum si pentru constatarea faptelor ce constituie contraventii;

Aplicarea sanctiunilor s-a efectuat conform HCL 228/2006 (cap XIV, art 14.2) cu respectarea prevederilor OG nr 2/2001; sanctiunile au fost aplicate in urmja constatarii directe a politistilor locali la diferite platform gospodaresti de pe raza municipiului Ploiesti”.

Raspuns 2111

In raspuns nimic de ilegalitatile comise si nimic despre solicitarile noastre punctuale.

Dupa o cura zdravana de ras in care ne-am dat seama ca acest individ platit din bani publici recunoate printr-o adresa oficiala asumata ca este cel mai mare MINCINOS, INCOMPETENT si dus rau cu “pluta” ne-am intristat brusc.

I-am recunoscut stilul. Toata lumea este vinovata dar NU “maria sa”.

In fapt a aruncat vina pe subordonati exact cum va dezvaluiam in articolele anterioare: “sanctiunile au fost aplicate in urma constatarii directe a politistilor locali la diferite platform gospodaresti de pe raza municipiului Ploiesti”.

Pe bune domnule’ director de carton? Pe bune nu va scormoneau hormonii cand ati emis un asemenea raspuns? Nu de altceva dar la chestia cu hormonii sunteti expert. De aceea sambata ati fost vazut in jurul orelor 13.00, la intrarea B din Primaria Ploiesti, cu „specialista” Mocanu Gabriela Isabela?

Sa intelegem ca cei de la Ordine Publica sunt vinovati ca au dat amenzi ilegale si ei vor raspunde penal in opinia dumneavoastra? Nu au actionat la ordinul dumneavoastra?

Sa mai intelegem ca toti de la Ordine Publica si cei de la Interventie Rapida au fost noaptea in control inopinat avand garficul de ridicare a deseurilor asupra lor, grafic care contine 54 de pagini in contextul in care nici dumneavoastra NU aveti acest grafic?

Adica acesta, macar sa ii vedeti  o “fila”, maria ta, cei de la Ordine Publica si cei de la Interventie Rapida:

asta

Draga “Adreean” (vorba unui prieten pe care il urmariti pe Facebook, probabil pentru un „fetis” ca mentorul dumneavoastra „Portocala”), din articolul publicat de noi pe data de 08.12.2018 reiese că s-a săvârșit o singură contravenție pentru care se poate aplica o singură sancțiune. Astfel, prima sancțiune aplicata (in ordine cronologica), poate fi legală dar urmatoarele sunt date clar cu încălcarea art.5 din OG 2/2001. Remediul procesual este ca procesele verbale in discutie sa fie contestate in instanta de operatorul de salubritate si este decizia acestuia cum va actiona.

Draga “Adreean”, Poliția locală a încălcat principiul „NULLA POENA SINE LEGE”, adică orice sancțiune aplicata fara temei legal este nulă.

Pentru cultura ta inexistanta iti precizam ca, acest principiu a fost inventat in dreptul roman (acum 2000 ani) si este valabil si astazi.

Din nou…draga “Adreean”, ne pare rau ca ai picat in capcana noastra juridica si ne-ai raspuns la solicitarile noastre care scoteau in evidenta doar abuzurile si ilegalitatile care se vedeau din avion si nu te-ai prins ca TOATE sanctiunile aplicate de cei de la Ordine Publica si Interventie Rapida sunt date ilegal la ordinul tau „maret”.

Pana la noul numar iti dam tema de meditatie alaturi de specialista Mocanu Gabriela Isabela (sefa oficiului Juridic care a semnat si dansa aceasta adresa, persoana indoielnica care singura a declarat organelor de cercetare penala ca a ocupat postul prin spaga):

Daca NU stiai (cu siguranta habar NU ai),. institutia pe care se zice ca o conduci (cu siguranta doar spre dezastru) a fost infintata prin Legea 155/2010. O institutie infiintata in 2010 poate aplica un HCL din 2006? Daca pui burta pe carte si corelezi Legea 155/2010 cu HG 1332/2010 o sa realizezi probabil cu “burta” cine are competente din cadrul Politei Locale Ploiesti sa constate si sa sanctioneze astfel de fapte.

‘Adreean”, cand se aplica legea plus HG si cand HCL? Iar ca putere legala de cand “bate” HCL o lege? Deja miroase a creier incins sau o fi de la hormoni?

Lasand gluma la o parte, Incisiv de Prahova analizeaza cu cabinetul sau de avocatura oportunitatea sesizarii organelor de cercetare penala avand in vedere ca si noi suntem prejudiciati ca platitori de taxe ca utilizati Politia Locala Ploiesti in scopuri care contravin legii de infiintare si/sau in scopuri de interese de grup. Sa ne auzim cu bine draga “Adreean”. Vom reveni. (Cristina T.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 ore inainte

Olguța Vasilescu, anunț bombă despre pensiile românilor! Se întâmplă ceea ce mulți bănuiau | BuzauAZI

Fostul ministru a ţinut să precizeze că punctul de pensie urmează să se dubleze chiar în mandatul actualei coaliţii de...

Eveniment7 ore inainte

Teodorovici aruncă bomba! Ce taxe și impozite se modifică în 2019. Lovitură pentru români! | BuzauAZI

„Un proiect de ordonanţă de urgenţă le cuprinde pe toate. Aceasta va fi adoptată până la finalul anului acesta. În...

Eveniment7 ore inainte

EXCLUSIV/ADRIAN VAIDA (DIRECTORUL INTERIMAR AL POLITIEI LOCALE) RECUNOASTE INTR-O ADRESA SEMNATA SI ASUMATA CA ESTE CEL MAI MARE MINCINOS, INCOMPETENT SI DUS CU “PLUTA”

In articolul “EXCLUSIV/CIRC, ABUZURI SI PRAF IN OCHII PLOIESTENILOR MARCA ADRIAN DOBRE – PRIMAR PNL& ADRIAN VAIDA-INCA SEFUL POLITIEI LOCALE...

Eveniment12 ore inainte

Începe ”Rabla pentru electrocasnice”. Ce trebuie să faci ca să primeşti banii | BuzauAZI

Peste 60.000 de echipamente electrice şi electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus...

Eveniment16 ore inainte

Anunţul făcut de Google. Cifre ameţitoare! | BuzauAZI

Informaţia anunţată de Google vine la doar câteva zile după ce Apple a informat că va investi într-un nou sediu,...

Eveniment21 de ore inainte

Iertați de datorii la stat. S-au trezit cu scrisorile în cutiile poștale | BuzauAZI

Au găsit în cutia poştală o scrisoare de la autoritatea financiară, în care erau anunţaţi că li s-au şters datoriile...

EvenimentO zi inainte

Vești bune pentru toți șoferii! Se realizează o importantă autostradă. Anunțul a fost făcut | BuzauAZI

Ofertele pentru primul contract strategic de parteneriat public-privat din România, depuse la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, sunt analizate...

EvenimentO zi inainte

EXCLUSIV/”FETIS” DE SCURTA DURATA PENTRU TRIPLETA ADRIAN VAIDA (DIRECTOR INTERIMAR POLITIA LOCALA PLOIESTI), ADRIAN DOBRE – PRIMAR P.N.L SI COL ® SRI PRUNA EUGEN – CONSILIER

Deși activitatea specialistilor/experților din profesiile liberale ar trebui să beneficieze de o marjă largă de independență în interpretarea rezultatelor si...

EvenimentO zi inainte

Cine este românca ce a ajuns să lucreze cu Prințul Charles? Cum a reușit și ce job are | BuzauAZI

Aura Woodward  este cea care conduce fundaţia Prinţului de Wales din România. Deşi are birolul la Londra, aceasta se ocupă...

EvenimentO zi inainte

Discuții aprinse în Guvern! Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu se întâlnesc azi. Despre ce vor vorbi | BuzauAZI

Liderul PSD, Liviu Dragnea și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se vor întâlni luni pentru a termina discuțiile pe tema...

Eveniment2 zile inainte

Planul secret al lui Gică Hagi. Rege fotbalului a luat o decizie radicală! Ce se întâmplă cu clubul Viitorul | BuzauAZI

Potrivit Telekom Sport, Hagi vrea să cedeze 90% din acţiuni, iar el să păstreze doar 10%. Hagi are în plan...

Eveniment2 zile inainte

SCANDAL MONSTRU la Exatlon! Iar s-au tras sfori! Cine e câștigat marele trofeu și cei 100.000 de euro! De ce ar fi decis Kanal D așa | BuzauAZI

Atunci mulţi au acuzat faptul că trofeul a fost înmânat în urma unui vot al publicului, care s-ar fi îndreptat...

Eveniment2 zile inainte

Noi acuzații grave la adresa lui Iohannis! Ce i se reproșează! Reacție uluitoare | BuzauAZI

Șeful statului a fost, duminică, ținta a numeroase atacuri. Un important lider politic îl consideră vinovat pe Klaus Iohannis pentru...

Eveniment2 zile inainte

VLOGGERI DE ROMANIA/Theodora Cotofana, o tanara speranta in acest domeniu (III)

CIRCUL SE INTOARCE! INRARE LEBERA, BILETE GRATIS! Florea Daniel, liderul sindicatului Pro-Lex este “cercetat” de Comisia de Disciplină a Poliției...

Eveniment2 zile inainte

Probleme pentru Lia Olguța Vasilescu! Ce se întâmplă cu Legea pensiilor! | BuzauAZI

  Vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu a anunţat, duminică, că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a România legea pensiilor. O...

Știrile Săptămânii