Connect with us

Eveniment

Legea care schimbă radical regulile traiului la bloc | BuzauAZI

Publicat

pe

Legea asociaţiilor de proprietari, iniţiată de Guvern şi promulgată la sfârşitul lunii trecute de preşedintele Klaus Iohannis, permite asociaţiilor de proprietari să pună penalităţi pe sumele restante la întreţinere, însă acestea nu trebuie să depăşească 0,2% pentru fiecare zi de întârziere. Penalităţile curg abia după o lună de la termenul scadent pentru plată şi nu pot depăşi suma la care s-au aplicat.

„Administratorul este obligat să notifice, în scris, proprietarul care are plăţi restante la cheltuielile comune ale imobilului, asupra datoriilor, şi să înştiinţeze preşedintele şi comitetul executiv al asociaţiei de proprietari despre restanţe“, se precizează în lege.

Dacă datoriile nu se achită în cel mult 60 de zile de la termenul scadent, preşedintele asociaţiei de proprietari poate acţiona în instanţă proprietarul. Totodată, asociaţia de proprietari poate pune ipotecă legală asupra apartamentelor şi un privilegiu asupra tuturor lucrurilor din apartament, pentru suma datorată la întreţinere.

Ipoteca imobiliară se înscrie în cartea funciară la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată, numai după ce trec două luni de la scadenţă. Trebuie remarcat faptul că operaţiunile de instituire a ipotecii şi a privilegiului mobiliar sunt scutite de tarif sau taxă de timbru.

„Ipoteca imobiliară legală se radiază la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanţei ori a altui înscris prin care asociaţia confirmă plata sumei datorate“, se arată în lege.

Preşedintele asociaţiei de proprietari are obligaţia radierii ipotecii imobiliare, legale, în termen de cel mult zece zile de la data la care suma datorată a fost plătită de către proprietar.

Cazuri sociale

În cazul în care se ajunge la executare silită pentru recuperarea datoriilor, primăriile au drept de preempţiune la preţ egal asupra locuinţelor. „Aceste locuinţe vor fi folosite ulterior numai ca locuinţe sociale, proprietarii executaţi silit având prioritate la repartizarea acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile de acces la locuinţele sociale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare“, mai scrie în lege.

 

În cazul ansamblurilor rezidenţiale finalizate până acum, proprietarii sau dezvoltatorii cartierului rezidenţial au obligaţia să predea primăriilor, cu titlu gratuit şi în termen de trei luni, reţelele comune şi terenul aferent până la branşamentele imobilelor, în vederea preluării în administrare şi exploatare a acestor reţele de către furnizorul care asigură aceste servicii în localitatea respectivă.

Cont bancar

Administratorii de bloc nu vor mai avea voie de luna viitoare să facă plăţi cu numerar, decât pentru cheltuieli neprevăzute de sub 1.000 de lei/lună, în rest, toţi banii asociaţiei trebuie rulaţi prin bancă, se arată în noua lege a asociaţiilor de proprietari.

Administratorul este obligat să folosească pentru plăţile curente şi pentru încasări contul curent al asociaţiei, la care au acces pentru informare toţi proprietarii din bloc, potrivit noii legi. Actul normativ mai prevede că în acest cont sunt vărsate, în termen de 24 de ore de la primirea acestora, toate sumele sau valorile primite în numele sau în contul asociaţiei. Obligaţia intră în vigoare la sfârşitul lunii septembrie.

Contul bancar poate fi folosit şi pentru plata cotelor lunare de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de către proprietari. Cu acordul asociaţiei de proprietari şi doar pentru plata cheltuielilor neprevăzute, administratorul poate păstra în casierie numerar, în limita unui plafon lunar de 1.000 lei.

Acelaşi cont bancar va fi utilizat şi pentru vărsarea fondului de reparaţii pe care proprietarii sunt obligaţi să îl aprobe anual. Aceşti bani vor fi folosiţi doar pentru consolidarea blocului, reabilitarea termică, creşterea calităţii ambiental-arhitecturale a construcţiilor, precum şi pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune. Tot asociaţia de proprietari are obligaţia stabilirii cotei de participare a fiecărui proprietar la constituirea fondului de rulment. Banii din acest fond se folosesc pentru acoperirea cheltuielilor curente ale blocului. Suma pe care fiecare proprietar trebuie să o achite la fondul de rulment se stabileşte prin echivalarea cu suma care a fost necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare ale asociaţiei în anul anterior, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei. Ca şi până acum, banii din fonul de rulment se restituie în momentul în care proprietarul vinde locuinţa.

 

Datele de identificare ale contului bancar, pe care fiecare asociaţie de proprietari este obligată să îl aibă, vor fi afişate la avizier, odată cu lista de plată a cheltuielilor, astfel încât proprietarii să poată plăti întreţinerea chiar şi online. Este obligatorie afişarea numelui titularului contului, banca la care este deschis, sucursala şi codul IBAN.

Atestat de administrator

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în colaborare cu asociaţiile profesionale şi de reprezentare ale asociaţiilor de proprietari, au la dispoziţie următoarele trei luni pentru a propune actualizarea standardului ocupaţional privind ocupaţia de administrator de condominii.

Tot peste trei luni, ministrul dezvoltării este obligat să emită un ordin privind aprobarea conţinutului-cadru al statutului şi al regulamentului de condominiu.

Administratorii de bloc care vor să îşi păstreze funcţiile au la dispoziţie 12 luni pentru a obţine un certificat de calificare profesională fără de care nu mai pot primi atestatul eliberat de primării, se arată în noua lege.

Până la apariţia acestei legi, administratorii de bloc nu erau obligaţi să îşi dovedească aptitudinile, ci obţineau atestatul de la primar şi fără un certificat de calificare.

Acum se solicită acest certificat de calificare profesională, act care dovedeşte calificarea persoanelor fizice pentru îndeplinirea ocupaţiei de administrator de condominii, în conformitate cu legislaţia privind învăţământul superior sau privind formarea profesională a adulţilor.

 

Atestatul administratorului, care trebuie afişat la avizierul blocului, poate fi suspendat sau retras, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive, dacă se demonstrează un prejudiciu cauzat de administrator. Documentul este valabil patru ani şi poate fi reînnoit, potrivit noii legi. Actul normativ specifică şi faptul că nu pot fi alese sau numite în funcţie de conducere, administrare sau control persoanele care au suferit condamnări definitive pentru infracţiuni de natură economico-financiară.

Mai mult, administratorii sunt obligaţi să încheie, pe cheltuială proprie, poliţe de asigurare de răspundere civilă profesională, la solicitarea asociaţiilor de proprietari. Dacă nu obţin acest document riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei. Acest tip de asigurare acoperă răspunderea pe care administratorul şi-a asumat-o contractual faţă de proprietari pentru prejudiciile cauzate acestora, ca urmare a unor fapte săvârşite din erori, omisiuni sau greşeli proprii comise fără intenţie în timpul şi/sau în legătură directă cu desfăşurarea activităţii profesionale.

Noul act normativ mai prevede că, în cazul blocurilor cu maximum zece apartamente, preşedintele asociaţiei de proprietari poate fi şi administrator, însă trebuie neapărat să existe funcţia de cenzor.

Interensant este faptul că legea permite preşedintelui asociaţiei de proprietari să poată delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atribuţiile sale unui membru al comitetului executiv, fără a fi exonerat de răspundere juridică. Asta presupune ca preşedintele să aibă o încredere deplină în acţiunile celui care îl înlocuieşte, pentru că răspunde în justiţie pentru orice greşeală a acestuia.  

Putere chiriaşilor

O altă noutate adusă de această lege este posibilitatea înfiinţării de asociaţii de chiriaşi. Astfel de grupuri se pot constitui în baza legii asociaţiilor şi fundaţiilor şi au ca scop reprezentarea interesului chiriaşilor.

Mai mult, proprietarii blocurilor destinate în întregime închirierii, cum ar fi, spre exemplu complexul Stejarii din Bucureşti, al omului de afaceri Ion Ţiriac, sau complexul West Gate Studios din cartierul Militari, al antreprenorului Liviu Tudor, pot încredinţa asociaţiilor de chiriaşi administrarea părţilor comune ale blocului, pe baza unui contract de dare în administrare.

 

Evident, asociaţiile de chiriaşi nu pot schimba compartimentarea interioară a apartamentelor, nu pot vinde sau închiria bunurile sau spaţiile comune fără acordul scris al proprietarului.

Tot cu titlu de noutate este şi obligaţia redactării unui regulament al blocului. Practic, proprietarii trebuie să adopte un document scris cu privire la regulile şi condiţiile de folosinţă a părţilor comune. Acest regulament se realizează la iniţiativa preşedintelui asociaţiei de proprietari sau de către comitetul executiv al acesteia şi este adus la cunoştinţa tuturor locatarilor în termen de şapte zile de la adoptare. De menţionat că, deşi are caracter obligatoriu, lipsa acestui regulament nu atrage după sine nicio sancţiune.

Reabilitare uniformă

În privinţa lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor, legea specifică faptul că orice modificare asupra faţadei se face numai în mod unitar pe întreg blocul, indiferent de numărul asociaţiilor de proprietari constituite pe scări sau tronsoane. Blocurile cu mai multe scări legate structural pot fi reabilitate termic doar în mod unitar pe întregul bloc. În acest fel, ar trebui eliminate situaţiile în care proprietarii îşi placau faţada blocului cu termosistem doar în jurul apartamentului lor.

Mai mult, înainte de a schimba aspectul faţadei, preşedintele asociaţiei de proprietari trebuie să solicite, în scris, primăriei restricţiile referitoare la culoare, aspect şi materiale ce pot fi utilizare pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirii. De asemenea, proprietarii de construcţii încadrate în clasele de risc seismic sau afectate de cutremure sunt obligate să ia măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor.

Principalele modificări legislative

  • Apartamentul poate fi ipotecat pentru întârzierea plăţii la întreţinere
  • Proprietarii pot fi executaţi silit pentru neplata datoriilor
  • Asociaţiile de proprietari trebuie să aibă un singur cont bancar
  • Asociaţiile de proprietari trebuie să facă un regulament al blocului
  • Administratorii nu pot ţine în casă mai mult de 1.000 lei/lună
  • Administratorii sunt obligaţi să obţină un certificat de calificare profesională
  • Administratorii trebuie să aibă o poliţă de asigurare de răspundere civilă profesională
  • Chiriaşii se pot constitui în asociaţii care să le reprezinte interesele

(Articol publicat în ediţia revistei Capital de luni, 27 august 2018. Publicaţia este disponibilă la centrele de difuzare a presei din întreaga ţară.)

Facebook Comments

Eveniment

Kingston Technology rămâne principalul furnizor de module DRAM în 2023

Publicat

pe

De

  • Kingston ocupă locul 1 în funcție de venituri, cu o cotă de piață de 68,8 %
  • Recunoscut ca lider mondial în 21 de ani consecutivi

București, România, 20 noiembrie 2024 – Kingston Technology Europe Co LLP o companie afiliată la Kingston Technology Company, Inc., lider mondial în domeniul produselor și soluțiilor tehnologice de stocare de date, a anunțat astăzi că a fost clasată pe primul loc în lume între furnizorii terți de module DRAM, potrivit celui mai recent clasament în funcție de venituri realizat de firma de analize TrendForce. Kingston își menține poziția de numărul 1, având estimată o cotă de piață de 68,8 %. TrendForce afirmă că vânzările de module DRAM au scăzut în 2023 cu 28 % față de anul anterior la nivelul întregului sector. Kingston a înregistrat o scurtă scădere a veniturilor, dar și-a menținut poziția ca lider global pentru al 21-lea an consecutiv.

Potrivit raportului, primii zece producători mondiali de module de memorie au acoperit 93 % din vânzările totale în 2023, Kingston menținându-și cota de piață dominantă de 68,8 %. Scăderea s-a datorat în principal unei perioade de rectificare a stocurilor în sectorul electronicelor de consum în urma pandemiei. Această situație a fost exacerbată de ratele ridicate de utilizare în rândul furnizorilor de DRAM, fapt ce a accelerat scăderea prețurilor. Însă piața a început să se redreseze în a doua jumătate a anului 2023. Pandemia a afectat puternic tendințele consumatorilor de cumpărare a produselor electronice, dar scara robustă la care operează Kingston și structura cuprinzătoare a pieței sale regionale au limitat declinul, menținând ferm poziția companiei în fruntea clasamentului privind cota de piață.

În 2023, Kingston și-a lărgit portofoliul prin introducerea modulelor DDR5 Kingston FURY Renegade Pro RDIMM, oferind astfel o memorie DDR5 cu posibilitate de overclocking de nivel server, adaptată pentru creatorii de conținut, ingineri și profesioniștii din științele bazate pe date, pentru a susține cerințele aplicațiilor moderne. În plus, modulele Kingston DIMM DDR5 Server Premier de 64GB, 32GB, și 16GB la 4800MT/s au fost validate pentru utilizarea cu procesoarele scalabile Intel® Xeon® din generația 4 (cunoscute anterior sub denumirea Sapphire Rapids). De asemenea, Kingston a venit cu un design nou al memoriilor Kingston FURY Renegade DDR4, încorporând radiatoare bicolore. Anterior, tot în 2023, compania a sărbătorit o realizare majoră, marcând expedierea a 100 de milioane de module cu posibilitate de overclocking.

„Rezultatele 2023 ale TrendForce reflectă forța și adaptabilitatea continuă a companiei în fața unui nou an de activitate solicitant” a declarat Iwona Zalewska, business manager pentru DRAM la Kingston EMEA. „Această etapă nu numai că reafirmă prezența dominantă a Kingston pe piață, dar subliniază și reziliența și importanța companiei la nivelul sectorului, menținându-ne cu mândrie poziția de vârf pentru al 21-lea an consecutiv.”

Pentru mai multe informații, accesați kingston.com.

Kingston este prezent pe:

YouTube    Instagram

Facebook   LinkedIn

X

Despre Kingston Technology Europe Co LLP

Kingston Technology Europe Co LLP și Kingston Technology Company, Inc. fac parte din același grup corporativ („Kingston”). Kingston este cel mai mare producător independent de produse de memorie din lume. De la big data la dispozitive IoT, inclusiv laptopuri, PC-uri și tehnologie purtabilă, scopul Kingston Technology este de a furniza soluții pentru produse, servicii și asistență de nivel superior. Beneficiind de încrederea principalilor producători de PC-uri și furnizori globali de soluții cloud, prețuim parteneriatele noastre pe termen lung care ne ajută să evoluăm și să inovăm. Ne asigurăm că fiecare soluție îndeplinește cele mai înalte standarde acordând prioritate calității și asistenței pentru clienți. La fiecare pas ascultăm, învățăm și ne implicăm alături de clienții și partenerii noștri pentru a oferi soluții cu impact de durată. Pentru a afla mai multe despre Kingston Technology și viziunea noastră „Built on Commitment” („Întemeiat pe angajament”), accesați Kingston.com.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Servicii de Tractări Auto Profesionale în Cluj – De ce să Alegi URM Recovery

Publicat

pe

De

Când vine vorba de situații de urgență auto, apelarea la un serviciu de tractări auto în Cluj poate fi salvatoare. Fie că mașina ta a suferit o defecțiune, fie că ai fost implicat într-un accident, este important să alegi o firmă de încredere, cum ar fi URM Recovery, care oferă servicii rapide și profesionale. În acest articol vom discuta despre serviciile de tractare și transport auto disponibile, avantajele colaborării cu o firmă specializată și cum să te pregătești pentru situații de urgență pe drum.

Serviciile de tractări auto în Cluj

Într-un oraș mare ca Cluj-Napoca, traficul poate deveni haotic, mai ales în orele de vârf. Din acest motiv, este esențial să ai la îndemână contactele unei firme care oferă servicii de tractare 24/7. URM Recovery este una dintre cele mai apreciate firme de tractări auto din județul Cluj, având la dispoziție echipamente moderne și o echipă pregătită să intervină în cele mai diverse situații.

Ce înseamnă o firmă de tractări auto de încredere?

O firmă profesionistă de tractări auto, precum URM Recovery, se remarcă prin:

  • Promptitudine – intervin rapid și eficient, indiferent de locație.
  • Experiență – ani de experiență în domeniu asigură o soluționare fără probleme a oricărei situații.
  • Echipament modern – autospeciale echipate pentru a face față oricărei situații, fie că este vorba despre tractarea unui autoturism avariat, fie despre transportul unui utilaj greu.
  • Disponibilitate non-stop – asigurarea că poți conta pe o intervenție, chiar și la ore târzii sau în afara orașului.

Ce trebuie să știi înainte de a apela la un serviciu de tractări auto?

Indiferent de tipul de problemă cu care te confrunți pe drum, trebuie să fii pregătit pentru a furniza informații precise firmei de tractări. Aceștia au nevoie să știe:

  1. Locația exactă – indică punctul în care te afli cât mai detaliat.
  2. Tipul problemei – este vorba despre o pană de motor, accident sau alt tip de defecțiune?
  3. Tipul autovehiculului – tractarea unui autoturism diferă de transportul unei dube sau al unui SUV.
  4. Destinația dorită – este nevoie să fie transportată la un service auto specific sau la adresa ta?

Cât costă un serviciu de tractare auto în Cluj?

Prețurile pentru tractarea auto în Cluj variază în funcție de mai mulți factori:

  • Tipul mașinii – tractarea unui autoturism mic este mai ieftină comparativ cu un vehicul comercial.
  • Distanța parcursă – costul crește în funcție de distanța pe care trebuie să fie transportat vehiculul.
  • Complexitatea intervenției – tractarea unui vehicul avariat grav sau care se află într-o locație dificil accesibilă poate implica costuri suplimentare. URM Recovery oferă prețuri transparente, fără costuri ascunse, și posibilitatea de a solicita o cotație rapidă.

De ce să alegi URM Recovery?

URM Recovery este o firmă cu o vastă experiență în tractări auto în Cluj, oferind servicii personalizate fiecărui client. Echipa este bine pregătită, cu autospeciale de ultimă generație, care asigură tractarea în siguranță a oricărui tip de vehicul.

Printre avantajele colaborării cu URM Recovery se numără:

  • Profesionalism – fiecare intervenție este tratată cu maximă atenție și responsabilitate.
  • Echipament specializat – autospecialele sunt dotate pentru a face față chiar și celor mai complicate situații de tractare.
  • Flexibilitate – indiferent de locul sau ora la care ai nevoie de ajutor, URM Recovery este disponibil 24/7.
  • Feedback pozitiv – numeroși clienți au avut experiențe excelente cu firma, evidențiind promptitudinea și eficiența echipei.

Concluzie

Apelarea la un serviciu de tractări auto în Cluj poate face diferența în situații critice. URM Recovery este o alegere ideală pentru orice situație de urgență, oferind servicii rapide, sigure și la prețuri competitive. Cu o echipă dedicată și echipamente moderne, compania este gata să intervină oricând și oriunde ai nevoie de ajutor pe drum.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Quickmobile.ro aduce ambele versiuni ale iPhone 16: WORLD și EU – Precomenzi disponibile acum cu 3 ani de garanție inclusă!

Publicat

pe

De

Quickmobile.ro își consolidează poziția de lider pe piața dispozitivelor tech premium din România prin aducerea în exclusivitate a noii serii iPhone 16. Anul acesta, Apple surprinde fanii tehnologiei cu o noutate: două versiuni distincte ale iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max, fiecare adaptată pentru piețele globale și europene. Quickmobile.ro este primul retailer din România care oferă acces rapid la ambele variante ale iPhone 16, deschizând precomenzile acum!

Surpriza Apple: Două versiuni ale iPhone 16 – WORLD și EU

Apple nu încetează să inoveze și, pentru prima dată, lansează două versiuni ale celebrei serii iPhone. Atât varianta iPhone 16 WORLD, cât și iPhone 16 EU sunt acum disponibile pentru precomandă pe Quickmobile.ro.

iPhone 16 WORLD – Tehnologie la superlativ, fără limite

Versiunea iPhone 16 WORLD este varianta completă, care oferă toate funcționalitățile inovatoare dezvoltate de Apple. Cu funcții precum Apple Intelligence, Visual Intelligence, Genmoji, și iPhone Mirroring on Mac, utilizatorii se vor bucura de o experiență premium. Acest model este disponibil în două configurații, pentru a satisface orice preferință: versiunea cu două SIM-uri fizice sau cu două SIM-uri eSIM.

iPhone 16 EU – Varianta adaptată pieței europene

Pentru piața europeană, Apple lansează o variantă adaptată, cunoscută sub numele de iPhone 16 EU. Aceasta vine cu funcționalități limitate în comparație cu versiunea WORLD, lipsind de funcțiile Apple Intelligence și Visual Intelligence, dar oferă aceleași performanțe remarcabile ale noii generații iPhone. Configurația acestui model include un SIM fizic și un eSIM.

De ce să alegi Quickmobile.ro pentru precomanda iPhone 16?

Quickmobile.ro este partener de încredere pentru pasionații de tehnologie, oferind acces rapid la cele mai noi lansări de pe piața internațională. Clienții noștri beneficiază nu doar de cele mai noi dispozitive, dar și de oferte exclusive:

  • Precomenzile pentru iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max sunt deschise acum!
  • Prețuri începând de la 4844 RON până la 9894 RON, în funcție de modelul ales.
  • Livrări rapide, începând cu 20 septembrie 2024.
  • 3 ani de garanție pentru toate precomenzile plasate în luna septembrie, oferindu-ți siguranță și protecție pentru noul tău iPhone.

Cum să îți alegi modelul potrivit?

Atunci când îți alegi noul iPhone 16, este important să iei în considerare nevoile tale. Dacă îți dorești acces la toate funcționalitățile premium Apple, cum ar fi Apple Intelligence și Visual Intelligence, varianta WORLD este alegerea ideală pentru tine. În schimb, dacă preferi o soluție mai simplă, dar la fel de performantă, varianta EU îți va oferi tot ce ai nevoie.

Prețuri și disponibilitate pentru iPhone 16 la Quickmobile.ro

  • iPhone 16 – Începând de la 4844 RON
  • iPhone 16 Plus – Începând de la 5594 RON
  • iPhone 16 Pro – Începând de la 6144 RON
  • iPhone 16 Pro Max – Începând de la 7394 RON

Nu rata șansa de a fi printre primii care dețin noul iPhone 16! Plasează acum precomanda pe Quickmobile.ro și bucură-te de cele mai noi inovații Apple, alături de o garanție extinsă de 3 ani.

Despre Quickmobile.ro

Quickmobile.ro este unul dintre cei mai importanți retaileri online din România, specializat în comercializarea de gadgeturi și dispozitive tech premium. Cu o experiență vastă și un portofoliu variat, Quickmobile.ro aduce cele mai recente lansări din domeniul tehnologiei, oferind clienților acces la produse de top și servicii de calitate.

Plasează precomanda pentru iPhone 16 acum pe www.quickmobile.ro!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Sport10 ore inainte

Abby Wambach: liderul din fotbalul feminin și lecțiile despre perseverență

Abby Wambach, una dintre cele mai mari jucătoare din istoria fotbalului feminin, este un exemplu de lider care a inspirat...

Uncategorized12 ore inainte

Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate

Brașov, 03 decembrie 2024 – Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează tableta Prime H201 LTE, un dispozitiv premium care impresionează prin...

AfaceriO zi inainte

Deshidrator de alimente Koken – conservă-ți alimentele în mod natural

Pentru o alimentație sănătoasă și o păstrare mai bună a alimentelor, deshidratorul de alimente Koken este un aparat esențial în...

tava cozonac inalta mare tefal legenda casei tava cozonac inalta mare tefal legenda casei
UncategorizedO zi inainte

Cum să Alegi Tava Perfectă pentru Cozonac: Ghid Practic pentru Bucătarii Pasionați

Descoperă cum să alegi tava potrivită pentru cozonaci perfecți. Află avantajele tăvilor din aluminiu, teflon, ceramică și silicon și primește...

Afaceri3 zile inainte

Un acoperiș bine realizat face diferența între confort și disconfort.

La Top Acoperiș Construct, suntem experți în construcția și repararea acoperișurilor, izolarea eficientă împotriva frigului și apei, dar și în...

centru daune generali centru daune generali
Uncategorized6 zile inainte

Fără griji după accident: Centrul de daune Generali îți este alături!

  Accidentele auto sunt experiențe neplăcute, iar gestionarea daunelor poate deveni o adevărată provocare, mai ales pentru șoferii fără experiență....

UncategorizedO săptămână inainte

realme GT 7 Pro este lansat oficial în România

București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea...

UncategorizedO săptămână inainte

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități: Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai...

AfaceriO săptămână inainte

Bradul în ghiveci – o opțiune sustenabilă pentru un Crăciun eco-friendly

  Într-o perioadă în care preocupările legate de protejarea mediului sunt din ce în ce mai mari, alegerea unui brad...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Experiență de joc mai captivantă cu monitorul EVNIA 34M2C5501A

Philips anunță lansarea monitorului Evnia 34M2C5501A, un nou membru al seriei de monitoare EVNIA 5000 dedicate gaming-ului. Din această serie...

De ce ai nevoie de experti in contabilitate De ce ai nevoie de experti in contabilitate
Administrație locală2 săptămâni inainte

De ce ai nevoie de experti in contabilitate

Intr-o lume economica in continua schimbare, gestionarea finantelor unei companii sau chiar a finantelor personale devine din ce in ce...

Eveniment2 săptămâni inainte

Kingston Technology rămâne principalul furnizor de module DRAM în 2023

Kingston ocupă locul 1 în funcție de venituri, cu o cotă de piață de 68,8 % Recunoscut ca lider mondial în...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Greenvolt Group inaugurează un parc fotovoltaic de 9 MW în incinta Aeroportului Internațional din Dublin

Proiectul va reduce emisiile de carbon cu peste 2.500 de tone anual Greenvolt Group, prin intermediul Enerpower, parte integrată a...

Uncategorized2 săptămâni inainte

„Băncile din România oferă unul dintre cele mai moderne și performante sisteme de plăți din lume”

20 noiembrie, București. Sistemul bancar din România este printre cele mai moderne și performante din întreaga lume, spune Radu Ghețea...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Rowenta sărbătorește 140 de ani de inovație și excelență

Rowenta, brandul de renume al companiei franceze Groupe SEB, aniversează 140 de ani de inovație și angajament față de îmbunătățirea...

Știrile Săptămânii