Connect with us

Eveniment

Buzoieni, ATENTIE de unde cumparati carnea de miel si alte produse pentru masa de Paste!

Publicat

pe

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel national, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure.

Aceste actiuni vor include toti medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si a circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ). Controalele urmaresc respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate targurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publica. DSVSA Buzau a stabilit un program de lucru pentru aceasta perioada, pana in data de 7.04.2018 inclusiv, in baza caruia medicii veterinari vor efectua controale si verificari ale modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare, in obiectivele supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor. Astfel, pana in data de 07.04.2018 este asigurata permanenta la nivelul DSVSA Buzau , CSVSA si CSVZ, inclusiv in zilele de sambata si duminica. La sediul acestora este afisat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil si numarul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.

 

In toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, se asigura necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica. Pentru eficientizarea acestor actiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de cate ori considera necesar, sprijinul altor autoritati competente judetene/locale (Primarii, Consiliu Judetean, Institutia Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc) in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati.

 

Actiunile de control vor avea in vedere modul in care sunt respectate urmatoarele cerinte:

 

A. Animalele destinate sacrificarii

 

– fermele/exploatatiile de unde vor fi livrate animalele pentru taiere, precum si operatorii din domeniul alimentar care desfasoara activitati de procesare, depozitare, transport/distributie si comercializare a carnii de miel si a produselor derivate din aceasta detin autorizare/inregistrare sanitara veterinara eliberata in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare;

 

– vor fi admise pentru sacrificare in vederea consumului public numai animalele cu o stare corespunzatoare de sanatate si care sunt identificate conform legislatiei in vigoare, crescute in ferme, localitati si zone indemne de boli transmisibile;

 

– respectarea regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului, abatorizarii sau taierii, conform prevederilor legale, iar formularele de miscare sa fie completate corespunzator;

 

– transportul mieilor pentru taiere sa fie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar si insotit de certificate sanitare veterinare, care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente privind informatiile lantului alimentar, conform modelului stabilit de ANSVSA;

 

– sacrificarea mieilor se realizeaza in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, publicate pe site-ul ANSVSA.

 

– in cazuri exceptionale, sacrificarea mieilor poate fi realizata si in spatii amenajate temporar, organizate in conditiile legii in care sa se asigure supravegherea sanitara veterinara si in care sunt respectate conditiile prevazute de legislatie.

 

– spatiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie sa fie situate in zone in care nu au fost impuse restrictii din motive de sanatate a animalelor;

 

– activitatea de sacrificare a mieilor in spatii amenajate temporar se realizeaza numai in perioada 30.03 – 15.04.2017, intre orele 06.00-17.00.

 

DSVSA Buzau permite infiintarea spatiilor amenajate temporar numai in conditii in care:

 

– in aceste spatii amenajate temporar sunt respectate conditiile generale si specifice de igiena, sanatate si bunastare a animalelor, gestionare a subproduselor de origine animala nedestinate consumului uman si de eliminare a deseurilor, stabilite de legislatia sanitara veterinara;

 

– exista un numar suficient de medici veterinari oficiali instruiti corespunzator cu privire la efectuarea examenului ante si post-mortem, care sa poata dispune masuri asupra carnii, in cazurile in care constata incalcari ale prevederilor legislatiei in vigoare la nivelul spatiilor amenajate temporar.

 

B. Carnea de miel

 

– loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare insotite de certificat sanitar veterinar;

 

– carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar, se obtine numai la cererea directa a consumatorilor si numai dupa efectuarea examenului ante si post mortem, neputand fi livrata in vederea comercializarii catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar;

 

– marcarea carcaselor de miei se realizeaza cu respectarea prevederilor legale referitoare la marcarea si certificarea sanitara veterinara a carnii proaspete si marcarea produselor de origine animala destinate consumului uman;

 

– marcarea carnii de miel, rezultata in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar, se realizeaza cu o marca de sanatate de forma rotunda cu diametrul de 3,5 cm, in interiorul careia este inscris indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA Buzau;

 

– depozitarea si comercializarea carnii de miel trebuie sa se realizeze in spatii adecvate, cu asigurarea temperaturii si starii de igiena corespunzatoare;

 

– respectarea pe timpul transportului a temperaturilor pentru carnea de miel in stare refrigerata sau congelata.

 

C. Ouale si produse din oua destinate consumului uman

 

– producatorii si comerciantii care valorifica oua pentru consum uman, fermele producatoare si centrele de ambalare oua, trebuie sa fie autorizate/inregistrate sanitar veterinar conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare;

 

– transportul oualor sa se efectueze numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar pe intreaga perioada de depozitare si comercializare sa fie asigurate temperatura si igiena corespunzatoare;

 

– ouale sunt marcate cu codul producatorului si provin din centre de ambalare oua autorizate in conformitate cu prevederile privind standardele de comercializare aplicabile oualor;

 

– examenul ovoscopic este efectuat de catre personalul veterinar din cadrul circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor pentru ouale valorificate de catre producatorii particulari in pietele agroalimentare si targuri;

 

– ouale cu coaja crapata sau lovita sunt retrase de la comercializare si sunt dirijate catre o unitate de neutralizare sau prelucrare tehnica;

 

D. Lapte si produse din lapte

 

– micii producatori care comercializeaza lapte si branzeturi in pietele agroalimentare si targuri, trebuie sa fie inregistrati sanitar-veterinar, conform prevederilor Ordinului ANSVSA nr.111/2008;

 

– laptele crud care este destinat vanzarii directe sau prelucrarii in branzeturi, provine de la animale sanatoase, crescute in ferme/exploatatii autorizate/inregistrate sanitar veterinar și care nu sufera de boli ce pot fi transmise la om prin intermediul laptelui;

 

– micii producatori care vand direct lapte crud si produse din lapte catre consumatorul final in pietele agroalimentare si targuri, trebuie sa detina carnete de sanatate pentru animalele de la care provine laptele, conform Ordinului mai sus mentionat;

 

– branzeturile destinate comercializarii de catre micii producatori, trebuie expuse la vanzare, in spatii special amenajate din piete agroalimentare si targuri, in vitrine destinate acestui scop, in recipiente (tavi) confectionate din materiale necorodabile, usor de curatat si igienizat (plastic, ceramica, inox etc);

 

– branzeturile sa fie protejate corespunzator impotriva contaminarii pe durata transportului si a expunerii la vanzare catre consumatorul final (de exemplu: in recipiente din material plastic, pungi din plastic etc);

 

– in cazul in care, transportul si pastrarea branzeturilor in vederea vanzarii directe catre consumatorul final se realizeaza in recipiente confectionate traditional din lemn (putini), acestea trebuie sa fie curate si identificate corespunzator, pentru asigurarea trasabilitatii produselor si prevenirea contaminarii;

 

– comercializarea branzeturilor in pietele agroalimentare si targuri, se va face numai in ambalaje de desfacere corespunzatoare de unica folosinta (pungi de plastic alimentare, hartie cerata alimentara etc.), sau alte tipuri de recipiente curatate si igienizate corespunzator;

 

– este asigurata trasabilitatea branzeturilor obtinute de micii producatori, prin utilizarea unor metode de identificare/etichetare, care sa contina mentiuni referitoare la denumirea produsului, numele producatorului, locul producerii, data obtinerii, cum ar fi:

 

– aplicarea pe ambalajul de transport sau desfacere a unor etichete adezive;

 

– utilizarea de pungi imprimate;

 

– afisarea, in momentul expunerii la vanzare si pe toata perioada comercializarii, a unor informatii inscrise pe tablite si/sau panouri aplicate deasupra sau in dreptul produsului prezentat etc.

 

E. Pestele si produsele din pescuit

 

– spatiile si locurile unde se comercializeaza pestele si produsele din pescuit trebuie sa fie inregistrate sanitar-veterinar si sa indeplineasca conditiile stabilite pentru desfasurarea acestor activitati;

 

– sunt respectate conditiile stabilite de legislatia in vigoare cu privire la transportul, depozitarea si expunerea spre comercializare a pestelui si produselor din pescuit;

 

– gheata utilizata pentru mentinerea temperaturii pestelui si produselor din pescuit proaspete, trebuie sa fie obtinuta numai din apa potabila și sa fie asigurata pe intreaga perioada de expunere;

 

– este asigurata trasabilitatea pestelui si produselor din pescuit prin etichete si alte documente insotitoare, inclusiv daca acestea provin din acvacultura (sistem de crestere controlata) sau sunt capturate (pescuite) din mediul salbatic;

 

– pestele si produsele din pescuit nu sunt infestate cu paraziti vizibili si sunt corespunzatoare din punct de vedere al examenului organoleptic.

 

Alte produse alimentare traditionale: cozonaci, prajituri, produse de panificatie, legume de sezon, etc. se pot comercializa in spatii amenajate si inregistrate sau autorizate sanitar veterinar, sub controlul personalului de specialitate. In cazul in care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constata ca nu sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in functie de gravitatea abaterilor constatate medicii veterinari vor suspenda activitatea unitatii respective pana la remedierea tuturor deficientelor, vor aplica sanctiuni, sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sanatatea cetatenilor.

 

Sursa: ansvsa.ro

 

 

Facebook Comments

Eveniment

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Publicat

pe

De

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze, precizam intr-un articol anterior!

Asa ajungem la „caracatita” din  Prahova, la nas/fin, cu parfum de „Portocala”, la CAF 7, la „parfum” de droguri, la protectia oferita de la varful M.A.I. etc.

In cele cateva investigatii compexe din ultuma perioada cu privire la aceasta grupare de crima organizata am specificat, in clar, ca aceasta mafie este protejata de la varful M.A.I., de doua personaje aflate in conducerea acestui minister, personaje care au fost si in conducerea IPJ Prahova (un peronaj care a fost pus in dependenta pentru o idila in masina, alt perosnaj care a fost pus in dependenta de mafia deseurilor.

Ne intrebam public, atat pentru cititori, cat si pentru organele de cercetare penala:

Cum a fost posibil ca aceasta caracatita si grupare de crima organizata sa NU fie „stabilita” si reparata si/sau sa informeze despre aceste afaceri ILEGALE descoperite de BCCCO Prahova si sesizate la DNA ST Ploiesti?

Cum aceasta caracatita si grupare de crima organizata  a avut protectia celor de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Prahova si cine a fost seful acestui serviciu care acum este numarul 2-3 in M.A.I.?

Cum au fost musamalizate toate aceste infractiuni si cine din varful M.A.I. „da” telefoane, chiar si in prezent” pentru acoperirea acestei grupari de crima organizata?

Cine din varful M.A.I. are o sora la o directie din cadrul Primariei Ploiesti care a dat avize ilegale de constructie?

Ce legaturi sunt intre membrii  acestei GRUPARI DE CRIMA ORGANIZATA, mass-media, edilul Andrei Volosevici, un mascat, Politia Economica din cadrul IPJ Prahova, cei doi sefi din conducerea M.A.I., „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala, drogurile si  firma Recop Recycling SRL Pleasa? 

Toate aceste raspunsuri si „modus operandi” al gruparii de crima organizata vor fi devoalte de ziarul Incisiv de Prahova, cu subiect si predicat.

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de bani, altul pe un dosar cu „paletii buclucasi”)  in care este implicata societatea Recop Recycling SRL Pleasa  –  s-a spanzurat, Paun Catalin, precizam in articolul precedent.

Modus operandi

Peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov Prahova și alte patru județe din țară, printre care si Galati. În total, la audieri au fost aduse 40 de persoane care se presupune că știau de această afacere dar nu au spus nimic polițiștilor.

In depozitul uriaş de combustibil, ascuns într-o zonă împădurită din Prahova, chiar langă Ploiești, anchetatorii au găsit peste 300 de tone de păcură și produse petroliere, în trei bazine îngropate şi în șapte rezervoare de suprafață.

Proprietarul nu le-a spus deocamdată poliţiştilor de unde a făcut rost de combustibilul pe care îl vindea mai multor benzinării. Ar fi câştigat până acum peste cinci milioane de euro.

Depozitul ferit de ochii lumii este într-o pădurice aflată în spatele mănăstirii Ghighiu de langă Ploiești. Săptămânal, cisternele încărcau de acolo combustibil (CLU sub denumirea de motorina).

Depozitul era amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și de autostrada A3.     Dintr-o curte pleca produsul petrolier cu documente întocmite fictiv către cumpărători de bună credință, potrivit anchetatorilor.

Surse judiciare din ancheta au confirmat ca exista suspiciuni rezonabile conform carora in urma proceselor tehnologice de spalare a vagoanelor ramaneau deseuri petroliere in cantitati impresionante. Acestea erau livrate fictiv (doar pe acte) catre neutralizarea lor finala la Recop Recycling SRL coordonata de Muresan Catalin. In fapt, aceste produse impreuna cu cantitati de produse petroliere obtinute de la gropile celebre cu reziduri petroliere erau utilizate in „fabricarea” de CLU ce era ulterior comercializat pe post de motorina. Vom reveni.

 (Redactia Incisiv de Prahova)

 

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Publicat

pe

De

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze!

Aceasta descoperire „uluitoare” a mai fost descoperita si cercetata acum cativa ani de zile – cand BCCO Prahova (polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești), incinta de langa SSVAC, administrata de Ureche, ocazie cu care se confiscase anumite cantitati de produse petroliere.

Cu aceeasi ocazie, intr-un dosar penal stufos care curpindea si modus operandi, a fost descoperita si cum societatea sus mentionata a fost „capitalizata” cu cca 6 milioane de euro si, ulterior „privatizata” si vanduta unor oameni de „incredere”/pusi la inaintare, privatizare pe schema Turceni. Ulterior s-a dezvoltat metoda firmelor in „cascada”. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Cert este ca dosarul penal/sesizarea celor de la BCCO Prahova a fost musamalizata chiar de DNA ST Ploiesti. Doasrul a murit la DNA si rasfatatul sistemului, procurorul „Portocala”, ajunge angajat in … zona.

Cu aceasta ocazie intrebam public pe cei de la SSVAC cum s-au privatizat:

  1. Daca inainte de privatizare au fost realizate investitii in statie?
  2. Daca pretul obtinut la privatizare a fost la nivelul investitiilor si al valorii statiei?
  3. Daca SRL-ul care a achizitionat statia avea legatura direct sau prin interpusi cu conducerea de la aceea data a CFR? (Cerasela N.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

Publicat

pe

De

Având un set de cuțite pe care le cunoașteți și le iubiți vă va face întotdeauna să vă simțiți mai în largul vostru atunci când sunteți în bucătărie. Utilizarea cuțitelor preferate vă va ajuta să rămâneți calm și în control în timp ce vă pregătiți masa.

Geanta de cuțit este esențială indiferent dacă sunteți de catering un eveniment sau de divertisment oaspeți. Pentru a păstra și transporta cuțitele în siguranță, veți avea nevoie de o pungă sau o carcasă. O husă de cuțite bună poate păstra lamele în condiții de siguranță în timp ce, de asemenea, oferind spațiu suplimentar pentru lucruri cum ar fi o tweezer, răzătoare, racletă, alimente sau termometru de carne, o pereche de foarfece, și un decojitor de fructe.

Dimensiunile și capacitatea sunt două dintre cele mai importante aspect de care ar trebui să ținți cont înainte de a face o achiziție. Toate cutitele si echipamentele necesare ar trebui să se încadreze în husa pentru cuțite. În plus, veți avea nevoie de o mulțime de buzunare pentru a se potrivi diferitelor forme și lungimi ale uneltelor dvs.

De asemenea, vă va ajuta dacă sunteți în căutarea unei pungi cu buzunare suplimentare pentru orice alte accesorii pe care le puteți avea. Acest lucru ar putea fi buzunare suplimentare cu fermoar sau, poate, un spațiu pentru un șorț. În cele din urmă, alegeți o pungă de cuțit simplu, dacă sunteți doar noțiuni de bază și aveți o colecție mică cuțite, și ar trebui să aibă suficiente sloturi și buzunare pentru a deține toate necesitățile dumneavoastră.

Ce purtați într-o usă de cuțite?

Instrumentele bucătarilor pot diferi dintr-o varietate de motive. Totul, de la ceea ce se gătește până la locul în care vei lucra. Fiecare dintre acești factori ar putea modifica radical ceea ce un bucătar dorește și are nevoie în orice moment.

Chiar dacă aveți instrumentele convenționale cu voi tot timpul, este totuși o idee bună să vă gândiți la ce instrumente veți avea nevoie în funcție de bucătăria în care vă aflați. Lucrul la un restaurant necesită echipamente specializate și o varietate de sarcini pe care s-ar putea să nu le găsiți într-o bucătărie de acasă.

Ce ar trebui să fie în geanta unui bucătar?

Chef’s Knife

În cazul în care un bucătar poate folosi doar un cuțit pe singuratic sale, un bine-a făcut 8-inch Chef’s Knife este o alegere bună. Atunci când aveți îndoieli, păstrarea uneia în geanta de bucătar este o idee bună.

Paring cuțit

Într-un restaurant, un cuțit de paring este folosit pentru tăieturi mai precise în timpul pregătirii mesei. Acesta oferă unui bucătar flexibilitatea și agilitatea de care are nevoie într-o bucătărie de restaurant. Este, de asemenea, cunoscut printre bucătari ca fiind unul dintre cele mai versatile cuțite. Orice bucătar sau bucătar calificat acasă vă va spune că având doar un cuțit de paring bun elimină nevoia de diverse cuțite.

Foarfece

Deși foarfecele nu pot fi un instrument standard într-o bucătărie de uz casnic, ele cu siguranță pot fi esențiale într-o bucătărie de restaurant. Veți avea nevoie de o pereche care poate devein creveți și tăia coji de crustacee, precum și o pereche care poate tăia ierburi, hârtie pergament și tifon.

Tirbușon

Gătitul folosind ingrediente high-end este o parte a lucrului la un restaurant (sau pentru o anumită adunare sau ocazie). Acest lucru înseamnă că veți fi aproape sigur utilizarea vinului ca o componentă, și veți avea nevoie de o modalitate rapidă de a deschide sticle. Ca urmare, mulți bucătari au un tirbușon în orice moment.

Spatulă offset

A avea o spatulă subțire offset pentru bucătarii din restaurante care lucrează cu prăjituri, pâine sau alte feluri de mâncare delicate este ca și cum ai avea un al șaselea deget. Este esențial să ridicați mâncarea de dedesubt și să o mutați în siguranță fără a vă îndoi sau a vă rupe vasul. Păstrarea un pic spatula offset în kit-ul bucătarului dumneavoastră, în jur de patru-cinci centimetri lungime, poate face o diferență într-o masă bine prezentat pentru un client.

Cum faci ambalaj dintr-o husă de cuțite?

Elementele esențiale de care aveți nevoie într-o husă de cuțite sunt cuțitele esențiale pentru a pregăti ingredientele. Dacă aveți mai mult spațiu în husa de cuțite, puteți adăuga întotdeauna câteva elemente mai mult la acesta, care sunt la fel de importante ca cuțite.

Dacă lucrați ca bucătar de restaurant, căutați, fără îndoială, întotdeauna modalități noi și mai rapide de a vă pregăti mesele. O mandolină este un exemplu de instrument care poate satisface această cerere. În plus, este ideal pentru utilizarea într-o bucătărie de restaurant unde multe legume trebuie tocate uniform.

Mai degrabă decât un cuțit, o mandolină poate face tăieturi delicate și chiar pe orice legumă. Prin urmare, o mandolină este vitală pentru procedura de pregătire a unui bucătar atunci când lucrează într-o bucătărie de restaurant. Chiar dacă unele sunt mai lungi în formă, ele se vor potrivi în cele mai multe genți bucătari „.

Clienții anticipează un pic de zing în plus la masa lor atunci când lucrează într-un restaurant. Ca urmare, o răzătoare microplană este o altă piesă esențială a echipamentului. Acest element real va oferi că ultima pată de aroma la fiecare masă înainte de a ieși la client, de la lamaie la ghimbir la usturoi. O răzătoare Microplane este ușor de depozitat în geanta oricărui bucătar datorită designului său plat lung. Fie unul dintre buzunarele cuțitului, fie husa de ustensilă va fi suficientă.

Husele de cuțite protejează cuțitele?

 

O husă de cuțite roll vă va oferi suficient spațiu pentru a transporta fiecare cuțit în fanta sa. O rolă mai mare oferă mai mult spațiu pentru toate instrumentele dvs., protejând în același timp cuțitele. Când transportați cuțitele, veți avea nevoie de o genată suficient de mare pentru a le proteja de atingere. Acest lucru va împiedica lamele să se lovească între ele, ceea ce ar putea dăuna cuțitelor sau le-ar putea face să se degradeze prematur. Amintiți-vă – marginile cuțite „se  pliază spre interior, ceea ce provoacă tocirea.

Veți avea mai mult spațiu pentru a manipula cuțitele cu o capacitate mai mare. Claritatea cuțitelor poate fi afectată dacă acestea se întâlnesc cu marginile buzunarelor în timp ce sunt ținute. De asemenea, puteți utiliza spațiul suplimentar pentru a vă depozita ustensilele în siguranță, ceea ce vă protejează vârfurile degetelor de leziunile care ar putea apărea atunci când puneți sau îndepărtați cuțitele care au fost depozitate într-un spațiu restrâns.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized10 ore inainte

RAZER KISHI V2 PENTRU ANDROID ACTUALIZAT CU SUPORT DE CONTROLLER ȘI PENTRU JOCURILE CARE FOLOSESC DOAR TOUCHSCREEN

  CINE:                    Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial. CE:                         După lansarea de anul trecut...

Uncategorized11 ore inainte

Gamerii români pot juca celebrul joc de mobile Free Fire cu outfit-ul lui Carla’s Dreams din clipul “Adidașii gri

București, 20 ianuarie – La finalul anului trecut, Carla’s Dream a lansat Adidașii Gri, o piesă lansată în colaboare cu Garena, compania...

Uncategorized12 ore inainte

Romanian Testing Conference: ediția cu numărul 13 vine cu mai multe schimbări. Află programul și noutățile

Romanian Testing Conference (RTC), cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est, și-a anunțat programul oficial....

Uncategorized13 ore inainte

Noile televizoare Philips Ambilight sunt şi mai puternice cu a 7-a generație a noului procesor P5

Modelul de top OLED+908 utilizează cel mai recent panou META OLED Bucureşti, 7 februarie 2023 – Indiferent de conținutul de...

Uncategorized14 ore inainte

Flagshipul OnePlus 11 5G este disponibil în România

Ciprian Mirea, Country Manager OnePlus: Modelul OnePlus 11 5G este disponibil într-un pachet special de precomandă până la data de...

Eveniment17 ore inainte

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după...

Eveniment2 zile inainte

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după...

Uncategorized3 zile inainte

Elaborați și practicați o bună igienă cibernetică

ZYXEL Networks vă pune la dispoziție un ghid pentru a elimina obiceiurile dumneavoastră nesănătoase de igienă cibernetică 06 februarie 2023 —...

Eveniment3 zile inainte

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

Având un set de cuțite pe care le cunoașteți și le iubiți vă va face întotdeauna să vă simțiți mai...

Exclusiv3 zile inainte

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești...

Eveniment3 zile inainte

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani. In fiecare an la Londra, are loc...

Eveniment3 zile inainte

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

Pandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au inceput...

Eveniment4 zile inainte

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

Eveniment5 zile inainte

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

Afaceri5 zile inainte

Topul firmelor din Romania pe care trebuie sa il stii

Exista mai multe aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi o firma potrivita pentru...

Știrile Săptămânii